• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi eldiven derdı:)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sempatik06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
367
4
46
Konya
selam kızlar 2,5 aylık bebegım var ve eldıvenlerımızı hala takıyoruz hanı tırnaklarınıdan dolayı degılde üşümesınden dolayı cıkartamıyorum hemen ellerı buz gıbı oluyor sımdı baharda geldı sayılır ben nezaman cıkarasyım eldıvenlerını doktorumuz ellerını ayaklarını sıcak tutmak gerekır demıstı hanı cıkarsam hastalanır dıye korkuyorum.eldıvenlerden de sıkıldı bene sıkıldım sureklı cıkarrtıyor kendı......zaten hava aldırıyorum bırde parmak aralarında pamukcuk bırıkıyor zaten sızler nekadarlıkken eldıvenlerını cıkardınız neyapmalıyım?

benim kızımda 2,5 aylık. 2 aylık falandı çıkardığımda.yüzünü çok çiziyor bizimki de ama alışsın ellerine diye giydirmiyorum.zaten ellerini keşfetme dönemleri şu an.bazen şaşkın şaşkın ellerin bakarken buluyorum .üşüme konusu aynen devam ediyor.bazen bi bakıyorum buz kesmiş,ellerimin içine falan alarak ısıtmaya çalışıyorum ya da son çare olarak eldiven giydiriyorum tekrar.bence sen de çıkart artık,yanlış bilmiyorsam doktorlar da 2 aydan sonra takılmasını uygun bulmuyorlar.

benim kızımda 2,5 aylık. 2 aylık falandı çıkardığımda.yüzünü çok çiziyor bizimki de ama alışsın ellerine diye giydirmiyorum.zaten ellerini keşfetme dönemleri şu an.bazen şaşkın şaşkın ellerin bakarken buluyorum .üşüme konusu aynen devam ediyor.bazen bi bakıyorum buz kesmiş,ellerimin içine falan alarak ısıtmaya çalışıyorum ya da son çare olarak eldiven giydiriyorum tekrar.bence sen de çıkart artık,yanlış bilmiyorsam doktorlar da 2 aydan sonra takılmasını uygun bulmuyorlar.
cevabın ıcın sagol canım bırdahakı kontrole sorcam.....ama ınsan pimpiriklenıyır ısterıstemez ya hasta olursa dıye.....

Canım artık çıkar eldivenleri keşfetme döneminde o artık.Bende 2ay bitmeden çıkardım.Evin normal sıcaklıktaysa ellerinden dolayı hasta olmaz.Hele ellerini emmeye başlayınca ıslaklıkla daha soğuk oluoyr elleri ama 5dakika sonra geri ısınıyor.Allah şükür biz hiç hastalanmadık.

cnm biz 3 aylıktık çıkardığımızda ben yüzünü deil gözünü çizmesinden korkuyodum uzmanlar çok kısa süreli takılması gerektiğini söylüyor sana ve göğsüne dokunup hissetmesi gerekirmiş ama ben yapamadım

haklısınız bazen bakıyor ellerıne zaten gelısmesı ıcın cıkartayım ama cok üşüyorrrrrrrr buzz gıbı ınsallah hasta olmaz yavrum.....sagolun kızlar......

hic eldiven takmadim kizima,dokunma duyusu korelmesin diye,dokunarak kesfediyorlar dunyayi onlar annesi cikar artik eldivenlerini.

bende 15 gün falan kullandım eldiven sonra çıkarttım..zaten normalde eller ayaklar soğuk olur bize öyle demişti drumuz..üşüyüp üşümediğini giyimli olan yerlerden(sırt ve göğüs gibi)anlayabilirsin demişti..bence sende çıkart artık ellerini tanısın keşfetsin annesi..

evin sıcaklığı iyyse çıkar 2 aylıktı oğlum çıkardım bazen dışardada takmıyorum düzenli tırnaklarını kesip duruyorum sende çıkar

Bende 2 aylıkken çıkarmıştım. Doktor 2 aylık bebeğin arTık ellerinin açık olması gerek dedi. Dokunarak keşfetmesi çok önemli. Benimkinin de eli çok soğuk oluyordu. Ama bu üşüdüğü anlamına gelmiyor. Kapalı alanlarına bakarak üşüyüp üşümediğini anlayabilirsin.Sıcaksa bir problem yok. Kısacası bence çıkar eldivenlerini.

selam kızlar 2,5 aylık bebegım var ve eldıvenlerımızı hala takıyoruz hanı tırnaklarınıdan dolayı degılde üşümesınden dolayı cıkartamıyorum hemen ellerı buz gıbı oluyor sımdı baharda geldı sayılır ben nezaman cıkarasyım eldıvenlerını doktorumuz ellerını ayaklarını sıcak tutmak gerekır demıstı hanı cıkarsam hastalanır dıye korkuyorum.eldıvenlerden de sıkıldı bene sıkıldım sureklı cıkarrtıyor kendı......zaten hava aldırıyorum bırde parmak aralarında pamukcuk bırıkıyor zaten sızler nekadarlıkken eldıvenlerını cıkardınız neyapmalıyım?

ikinci ayda ellerini öğreniyor bebekler.soğuk olmasının nedeni de bebeklerin elleri çok fazla terleyip havayla temas edince soğuması.bende iki aylıkken çıkarmıştım.yaklaşık bir ay kadar elleri sürekli soğuktu sonradan alıştı.

kızlar sagolun cıkarttım dunden berı eldıvensız ellerı....ama kontrol edıyorum ck sukur suana kadar soguk olmadı....
hepınıze tesekkur ederım cevaplarınız ıcın......

bende okadar uzun süre kullandım sonra bebeğimin ellerini kullanamadığını fark ettim ve çıkardım zaten onlar bi süre sonra anlıyolar ve zarar vermiyolar azda olsa çiziklerde oluyo ama daha çabuk gelişiyolar bence

ben 15 gunlukten sonra cıkardım bu 15 gun ıcınde emzırırken de hep cıkarırdım kı anneye memey dokunsun hıssetsın dıye..bence cok gec kalmıssın bu kadar korumacı olma eller ayaklar zaten hep genelde daha serın olur onun yerıne badısının kollarını cektır bıraz daha artık dokunmak ellemek ısteyecek ve kavrama yetenegı nasıl gelışecek..bence bır an evvel cıkar edıvenleri:45:

Artık eldiveni neredeyse hiç kullandırmıyor doktorlar. Ben hastaneden çıktığımın ertesi günü sarılığı hafif yükseldiği içni götürmüştüm. Daha kapıdan girerken "Hemen tırnaklarını kesip eldivenlerini çıkarın, ellerini tanıması çok önemli" dedi doktor. 3 günlükten beri eldivensiz yani.

Back