Örgü elbise örmek istiyorum

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

hilalarda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
146
0
arkadaşlar örgü elbise örmeye niyetlendim size anlatıcam acaba olurmu tecrübeli bayanlar yardımcı olursanız sevnirim etek ucunden başlıycam prinç örcem bel kısmında lastik yapcam üst kısmıda prinç yapcam acaba bu şekilde hoş durur mu? başka fikirlerede açığım...

ben bu modeli çocuk elbisesinde denemştim ama lastik bel çok bol durmuştu, hani prinç fazla esnemez lastik daha esnek ya ondan olmuştu. yada ben beceremedim bilmiyorum:) belki belide prinç devam edip yada lastik deneyip geniş bir kemerle kullanmak da olabilir..

aslında belini daha ince bi şişle örmeyi düşünüyorum ve yinede kalın bi kemer olabilir.... bele kadar hiç kesmeyi falan düşünmüyorum düz örcem bakalım deniycem valla olmazsa söküp tunik örcem :)

Ben bikaç tane örmüştüm elbise...fotoğrafını çekip eklemeye çalışayım senin için.

$IMG_5193.jpg $IMG_5192.jpg

Yeşil olanı etek ucu ve bel kısmında burgularla destekledim etekten başladıktan sonra kenarlardan keserek bel oyuntusu yaptım. çizgilide ise pirinç yaptım etek ucuna sonra bele gelmeden önden 2 arkadan 2 tane pens gibi kestim . yaka ve kol uçları yine pirinç..umarım işine yarar. benim en severek giydiğim elbiselerimdir.

Eklentiler

• $IMG_5192.jpg
    $IMG_5192.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 252
  • $IMG_5193.jpg
    $IMG_5193.jpg
    117,7 KB · Görüntüleme: 279
iki elbisede harika olmuş elinize sağlık ben bel oyuntusu düşünmüyorum sebebi basenlerim var, hafif dar olursa çirkin olur bana yakışmaz diye düşünüyorum ama pens tarzı kesebilirim düz prinç örersem bele lastik yaparsam sizce öylede hoş durur mu? yani hiç kesmeden

etek ucu ve beli lastikli de ördüm ama pek sevmediğimden kaldırdım. lastik yerine mesela 6 ters 6 düz yada 8 - 8 yapıp 6 sıra ördükten sonra düz olanı burgu yapıp diğerini normal örüp burgulu lastik de yapabilirsin güzel bi model oluyo kesmeden de beli toplamış olursun. yeşilin oyuntusuzu gibi ::KK66: kucağımda bebek bu kadar yazabildim . kolay gelsin umarım yrdmcı olabilmişimdir. sevgiler....

aa evet burguyu hiç düşünmemiştim çok teşekkür ederim yeşilin beli gibi diyosun dimi lastik yerine öyle toplayım o zaman inşallah bu elbiseyi becerebilirim...

X