• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elbise dolabı

hamarat-bayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
93
0
86
İzmir
IKEA dan elbise dolabı almayı düşünüyorum kullanan varmı? ne dersiniz? yada dolabından memnun olanlar markasını yazarsa sevinirim.hihoyyyt

evlenirken hazır y.odası takımlarının dolap içlerini yeterli bulmadığımız için modelini çizerek yaptırmıştık.ikea mobilya ürünleri hakkında çabuk bozulacağı,kırılıp döküleceği gibi çok yorum yapıldığı için (ki doğru olup olmadığını bilemiyorum) korkularımız oldu ve modellerini çok beğenmeme rağmen ikeaya bakmadık bile.ama bu konuda tereddütleriniz yoksa içini istediğiniz şekilde organize imkanı da sunduğu için şahane olur diye düşünüyorum.bu konuda gerçekten harika çözümleri var.hangi modeli almayı düşündüğünüzü de merak ettim bu arada.

canım biz oldukça pahalıya çok kaliteli gibi görünen bir yatak odası takımı almıştık.4.senesinde pantlon rafı iç raflar düşmeye başladı.çekmecelerde problemler çıktı.kaldıki ben çok titiz kullanırım herşeyimi.eşyalarım çok kıymetlidir benim için.Yinede bana bile dayanmadı.şimdi tanıdığımız bi marangoza şeklini kendimiz çizip yaptırdık hem daha ucuza geldi hem içini raflarını istediğimiz gibi dizayn ettik.çok kullanışlı ve güzel bir odam oldu şimdi.bence sende yaptır.

biz pazar günü ıkea daydık orda herşeyi kendin seçiyorsun kapakları, içindeki rafları,kutuları pantolan askılarını falan, eşimle seçtik, bilgisayardan çıktısını aldık.tam bizim istediğimiz gibi 10 yıl garantisi var.ama iç parçalrı için değil sadece dış yüzeyi için.bu hafta sonuna kadar gidip alıcağız. merak ettim kullananlar varmı memnunmu.öyle ucuz birşeyde değil 2.050.tl tuttu.aslında ısmarlama yaptırsam daha ucuza çıkar ama kullanışlı olurmu,çok kararsız kaldım.

Son düzenleme:
buradan ''ıkeanın ürünleri'' diye arama yaparsan ikea ürünleri kullananların paylaşımlarını bulabilirsin.orada memnun olanlar ve şikayetçi olanlar var.ona göre bir karar verirsin.

Ikea genelde çam (yani en ucuz malzeme) ya da bunun bir üstü malzemeyi kullanıyor. İç kısma garanti veremez çünkü suntalam'in şişme yapacağını sizden iyi biliyor. Dış kapaklara garanti veriyor onun sebebi ise paraya kıyıp sadece gösterme amaçlı membran kapak kullanıyor olması. Aynı ürünü ustalarımız daha sağlam daha kullanışlı yapıyor. Kişisel olarak ikea gibi sömürücü şirketlere karşıyım. İsveç'te kendi halkı alışveriş yapmıyor inanın. Bence paranızı ne zorluklarla kazanıyorsun sokağa bu kadar kolay atmayın. Şöyle de bir durum var mimar olmadan, malzemeyi bilmeden önce ben de ordan alışveriş yapıyordum:)

biz bauhaustan gardrop aldık bir yetkili gelip dolabın nerey konacağını görüyor ne sitediğinizi dinliyor çiziyor rengine falan odanızdaki diğer mobilyalara göre karar veriyor tabi sizi de dinliyor. yapıp getiriliyor kuruluyor. herşey çok organize ve profesyonel oluyor. bizim o dolap 5 seneyi geçti. tam 4 gencin kullandığı bir gardroptu ve o 4 çılgın gence çok iyi göğüs gerdi ne raflartı çöktü ne bir tarafı kabardı. kapakları sürgülü olmasına rağmen onlar bile bozulmadı çok sağlam kullanışlı oldu. hemde ikeadan çok daha uyguna yapıldı :)

biz bauhaustan gardrop aldık bir yetkili gelip dolabın nerey konacağını görüyor ne sitediğinizi dinliyor çiziyor rengine falan odanızdaki diğer mobilyalara göre karar veriyor tabi sizi de dinliyor. yapıp getiriliyor kuruluyor. herşey çok organize ve profesyonel oluyor. bizim o dolap 5 seneyi geçti. tam 4 gencin kullandığı bir gardroptu ve o 4 çılgın gence çok iyi göğüs gerdi ne raflartı çöktü ne bir tarafı kabardı. kapakları sürgülü olmasına rağmen onlar bile bozulmadı çok sağlam kullanışlı oldu. hemde ikeadan çok daha uyguna yapıldı :)

kesinlikle çok doğru tespit:)

canım ben yıllardır mobilya sektörü içindeyim kendim tasarım yaparım, tasarımlarımıda üretirim ve bu sebeple malzeme bilgim çok fazladır. bende 2011 mayıs ayında evlenicem ve tüm mobilyalarımı ikeadan alıcam ürünler gerçekten çok kaliteli, çok şık ve çok ucuz. Bunun için kendi mobilyalarımı kendim tasarlamıcam çünkü benim üretimim ikeadan çok daha pahalıya geliyor.........
Ama kesinlikle ikeadan alacağınız mobilyaların montajı için çok başarılı bir montajcıyla çalışmanızı öneririm...

küçük bir bilgi daha, ikea doğal kaplama ürünlerinde huş ağacı kullanır, huş ağacı mobilya için kullanılabilecek en iyi ağaçtır.
Ayrıca dolabınızı hangi markadan alırsanız alın gövde malzemesi hepsinde suntalem dir. Gövde ve kapakların aynı malzeme olmasını istiyorsanız eğer, güvendiğiniz bir marangoza kalitesini bildiğiniz malzemelerle yaptırmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca membran kapaklar mdf üzerine ısıtılarak yumuşatılmış PVC kaplanarak üretildiği için hem sağlıya zararlıdır hemde yumuşak bir yüzeyi olduğu için çabuk çizilir. Parlak ve dayanıklı kapak istiyorsanız kesinlikle tavsiyem laminattır.

Ama benim mobilyada tek tercihim lakedir.
Piyasada lake diye sattıkları ürünleri satın almadan önce çok dikkatli incelemelisiniz çünkü son zamanlarda parlak lake adı altında parlak ince melamin malzeme ile kaplama yapılmış kenarları PVC bantlı suntalem mobilyalar satıyorlar kesinlikle bu ürünlerin lake olduğuna inanmayın, lake kapaklar mdf üzerine her bir yüzeyine boya yapılarak üretilir kesinlikle ek yoktur ve kenar bandı kullanılmaz.

Not: Ben İKEA da çalışmıyorum sadece sizinle paylaşmak istedim çünkü hiç birimiz çok kolay para kazanmıyoruz.

Son düzenleme:
Sayın Pamukelf;
Burada sizinle bilgi yarıştırma niyetinde değilim lakin şuan insanların parasını gıyabi yollardan gasp ediyorsunuz. Gerçek anlamda mobilya bilginiz konusunda şüphelere düştüm. Önceki detaylı olmayan mesajdan sonra sanırım yinelediniz. Ikea'da çalışıp çalışmamanız hiç önemli değil bir kaç noktaya değineceğim devamında ilkokul çocukları gibi ben daha çok biliyorum demeyeceğim.
1- Demişsiniz ki; ALACAĞIM yani alıp kullanmamışsınız diye anlaşılıyor. Oysa üst kısımda hanımefendi kullandığını önemle vurguluyor.
2- Huş ağacının özelliklerini biliyor musunuz? Yani nasıl bir malzeme olduğunu, nelere dayanıp nelere dayanmayacağını? Huş çok dayanıklı bir malzemedir ve eğer Ikea'da etiketlerin arkasına bakarsanız Arkasında ÇAM ibaresini görürsünüz.
3- Ikea sistemini biliyor musunuz? İsveç'ten gelen bir adam keyfi sebeplerle mi bize bu kadar ucuz ürün veriyor?
4- Membran kapak sistemi şuan Vanucci, Lineadekor, İstikbal Regina, Kelebek ve benzeri bir çok firma da mutfaklarda kullanılıyor. Yani insanların 50 bin lira gibi fiyatlara yaptırdığı mutfak malzemesinden bahsediyoruz. PVC kaplama dediğiniz olay isteğe bağlıdır. Sanırım highgloss kapaklar konusunda ya da akropan sistemle ilgili bir bilginiz yok.
5-Laminant sistem herkesinde bildiği gibi "MÜTEAHİT" işi yapılarda kullanılır. Bunun için hiç bilgiye gerek yok Müteahit mutfaklarının tezgahlarına bakmak yeterlidir.
6- Mobilya'da tek tercihiniz lake ise zaten ben kesinlikle insanları yanılttığınızı düşünürüm. Lake hem pahalı hem de zamanla aşınan bir sistemdir. Bugün çıkıp bir marangoza gitseniz size lake yaptırmamanız için tavsiyede bulunur.

Neyse gerçekten de para kolay kazanılmıyor. Korkmayın ben de "mobilyacı" değilim, sadece mimarım.

ben sadece fikirlerimi paylaştım bu konuda sizinlede bilgi yarıştırma gibi bir amacım yok.
Ancak şunu söylemeliyimki membran kapak sistemini kullandığını söylediğiniz firmaların tüm dolap model ve malzeme detaylarını biliyorum evet bu firmaların hepsinde membran kullanıyor. vanucci ve lineadecor sadece birer modellerinde membran kullanıyor sebebide tek bir model olsada müşterilerine daha ucuz bir malzemeden alternatif sunmaktır. kelebek, istikbal, tepe özellikle membran kullanırlar sebebide müşterilerine daha kolay yoldan temin ettikleri ürünleri ucuza satmak içindir. Bunların açıklamasını özellikle size yapmam beni çok şaşırttı çünkü nickiniz ''bercemiçmimarlık'' anlaşılıyorki sizde bu işlerin içindesiniz.
Laminat sistemin müteahit işi olarak kullanıldığını söylemişsiniz bence kesinlikle suntalem kapakla karıştırıyorsunuz ama sizde haklısınız suntalem kapak üretiminde kullanılan melamin malzemede laminat gibi üretilir ancak daha ince ve daha dayanımı azdır bu sebeple daha ucuzdur ama yine ikna olmadıysanız bu konuda size en yakın lineadecor veya vanucci mağazasına gitmenizi tavsiye ederim parlak laminat ve parlak membran ile ilgili fiyat ve malzeme detayı bilgisi almanız için.

Son olarak evet ikeadan küçük aksesuarlar dışında hiçbirşey satın almadım ancak bu ikeanın kalitesi konusunda bilgi sahibi olmadığım anlamına gelmez. ikea mobilya kapağı olarak(sadece kapağı diyorum çünkü gövdeler sizinde söylediğiniz gibi suntalem) suntalem, Polimerik laminat(membran), pleksiglas, temperli cam, doğal kaplama ve lake kullanır. Ancak bir dolap alınca kalitesini sadece kapak malzemesiyle ölçemeyiz kullanılan mekanizmalarda çok önemlidir.Ben ikeanın kaliteli olduğunu biliyorum ve kesinlikle paramı sokakta bulmadım ve bunun için mobilya alışverişimde ikeayı tercih edeceğim.

Son olarak korkmayın bende marangoz değilim, sadece tasarımcı ve ağaç işleri end. mühendisi yim

bu yazdıklarım konudaki son yorumumdur umarım açıklayıcı olmuştur. iyi günler..........
derdim tartışmak değil sadece bilgi paylaşmak......

gözümüzü karartıp aldık sonunda.ike dolapları gerçekten çok kullanışlı isdediğin parçayı alıp takabiliyorsun.bütün herşeyimi aldı derli toplu oldu odam.umarım sağlamda çıkar.:sm_cool:

kullanmadım ama ikea'nın mobilyalarını tavsiye etmem, biz alırken çok araştırmıştık ve çok basit buldum.. ve de çok göz yorucular :)

Back
X