ben sadece fikirlerimi paylaştım bu konuda sizinlede bilgi yarıştırma gibi bir amacım yok.
Ancak şunu söylemeliyimki membran kapak sistemini kullandığını söylediğiniz firmaların tüm dolap model ve malzeme detaylarını biliyorum evet bu firmaların hepsinde membran kullanıyor. vanucci ve lineadecor sadece birer modellerinde membran kullanıyor sebebide tek bir model olsada müşterilerine daha ucuz bir malzemeden alternatif sunmaktır. kelebek, istikbal, tepe özellikle membran kullanırlar sebebide müşterilerine daha kolay yoldan temin ettikleri ürünleri ucuza satmak içindir. Bunların açıklamasını özellikle size yapmam beni çok şaşırttı çünkü nickiniz ''bercemiçmimarlık'' anlaşılıyorki sizde bu işlerin içindesiniz.
Laminat sistemin müteahit işi olarak kullanıldığını söylemişsiniz bence kesinlikle suntalem kapakla karıştırıyorsunuz ama sizde haklısınız suntalem kapak üretiminde kullanılan melamin malzemede laminat gibi üretilir ancak daha ince ve daha dayanımı azdır bu sebeple daha ucuzdur ama yine ikna olmadıysanız bu konuda size en yakın lineadecor veya vanucci mağazasına gitmenizi tavsiye ederim parlak laminat ve parlak membran ile ilgili fiyat ve malzeme detayı bilgisi almanız için.
Son olarak evet ikeadan küçük aksesuarlar dışında hiçbirşey satın almadım ancak bu ikeanın kalitesi konusunda bilgi sahibi olmadığım anlamına gelmez. ikea mobilya kapağı olarak(sadece kapağı diyorum çünkü gövdeler sizinde söylediğiniz gibi suntalem) suntalem, Polimerik laminat(membran), pleksiglas, temperli cam, doğal kaplama ve lake kullanır. Ancak bir dolap alınca kalitesini sadece kapak malzemesiyle ölçemeyiz kullanılan mekanizmalarda çok önemlidir.Ben ikeanın kaliteli olduğunu biliyorum ve kesinlikle paramı sokakta bulmadım ve bunun için mobilya alışverişimde ikeayı tercih edeceğim.
Son olarak korkmayın bende marangoz değilim, sadece tasarımcı ve ağaç işleri end. mühendisi yim
bu yazdıklarım konudaki son yorumumdur umarım açıklayıcı olmuştur. iyi günler..........
derdim tartışmak değil sadece bilgi paylaşmak......