Elazığ depreminin ardından skandal paylaşımlar

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.025
30.395
60
Elazığ ve Malatya'da peş peşe yaşanan şiddetli depremlerde onlarca kişi enkaz altında kalırken, sosyal medyada skandal paylaşımlar yer aldı. Sahte hesap açan bazı kişiler konum vererek "Enkaz altındayım, yardım edin" şeklinde tweet'ler attı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, zamanla yarışan arama-kurtarma ekiplerini meşgul eden vandalların kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.
YORUM YAP0

Türkiye, Elazığ ve Malatya‘yı vuran depremin şokunu yaşarken binlerce insan depremzedelere yardımcı olmak için sosyal medya üzerinden iletişime geçti.
Kimi adres verip “Gelin bende kalın” dedi, kimi yaşam belirtisi olan enkaz bölgelerinin yerini paylaştı.
Birkaç kişi de Twitter’da sahte hesap açıp, “Enkaz altındayım. Yardım edin” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Binlerce kişiyi alarma geçiren, hayat kurtarmak için zamanla yarışan ekipleri meşgul eden vicdansızların yaptığı paylaşımların sahte olduğu geç de olsa anlaşıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, yaşanan trajediyi eğlenceye dönüştüren, kamu görevlilerinin işini yapmasını engelleyen, sahte ihbarda bulunan vandalların kimliği tespit etmek için çalışma başlattı.

yaa bu nedir allah aşkına anlayamıyorumm iki fav alıcam diye gerçekten yardıma ihtiyacı olanların haklarına nasıl giriyolar bu vicdansızlığı nasıl yapabiliyorlar gelecek nesilden korkuyorum artık

Ee e yok artık bu nasıl bir vicdan ya bu nasıl cahillik aynı durumda kalın ve yardım edeniniz olmasın rezilller

tobe estagfurullah bu nasil bir kafa yapisidir. resmen alay etmektir bu duyarsizlar

Yokk artıkk..
Allahım daha neler duyucaz.

Böyle birşeyi nasıl eglence haline getirmeyi düşünürler vicdansızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…