merhaba kızlar
bu bölgelerine iğneli epilasyon yaptıran varsa bilgilerine muhtacım.
günde kaç kez kremliyorsunuz? ve nasıl bakım yapıyorusunuz?
izleriniz ne kadar zamanda geçiyor? ve küçük kabuklanmalar normal mi?
bir de el kola göre daha mı yavaş iyileşiyor.
şimdiden teşekkürler
benim vucudumda iğneli yaptırmadığım yer yok gibi
1-)yüz bölgesi ennn zor ve en hassas yer,ayrıca iz kalma şansı çok fazla,en ince iğne ile yapılmalı ve kesinlikle güneşten korumalısın.
2-)k.altı,kollar,genital daha çabuk iyileşiyor
3-)kabuklanma olması çok normal,önemli olan o kabuklarla kesinlikle uğraşmayacaksın ve bolca pudra süreceksinki kabuklar doğal yolla kuruyup kendi dökülsün.eğer uğraşır kabukları soyarsan işte ozaman iz kalıyor ve geçmiyor.
4-)epilasyon yaptırdığın gün kesinlikle o bölgeye su değmeyecek,hatta mümkünse 2 gün su değmeyecek.ama el bölgesi mecbur su değince hemen kurutup bolca pudralayacaksın
5-)epilasyon yaptırdığın yer iyileşene kadar güneş görmemesi lazım,gördüğü ana ora lekeli kalıyor,o yüzden yüz bölgesine yaptırmaya gittiğinde mutlaka güneş kremi götürmelisin.
benim gittiğim yer krem önermiyor.çünkü krem kabukları yumuşatıyor ve kolay döküyor ama altları iyileşmediği için iz kalıyor.o nedenle bolca pudra süreceksin.
şuan benim k.altım bitti.
genital biraz kaldı
kollar %80 bitti
bacak %80 bitti
ama çoook sabır gerektiriyor
anladım canım.el ve kllarında kabukların düşüp izlerin geçmesi kaç gün ya da hafta alıyor
10 gün olacak nerdeyse ama duruyor hala kabuklanmalar umutsuzlanmaya başladım ellerim adına
Ben de ellerime iğneli epi. yaptırdım. Korkacak bir şey yok benim elimdeki kabuklanmalar 20 gün sonra dökülmeye başladı. Ben de ilk başta çekinmiştim ama uzmanım o bölgenin kemiğe daha yakın olduğunu ve yağ olmadığını bu sebeple geç iyileştiğini söyledi. Hatta kabuklar döküldükten sonra da bir süre kırmızı iz olacak bu da korkutmasın seni zamanla o da geçiyor. Tamamen düzelmesi 2 ay sürüyor. Yüzümdeki kabuklanmalar 4. 5. gün dökülmeye başlıyor, maksimum 15 gün sonra hiçbir iz kalmıyor. Bunu söylememin sebebi vücudumuzdaki bölgelerin iyileşmede farklılık göstermesi.
o kırmızı lekeler koltukaltımda ve göğsümde var neredyse 1 ay olcak geçmicekler diye umutsuzlanmaya başladım.onlar da geçcekler galiba diye sevinebilirm bu yazdığın şeyden sonra:)
kollarına ne sürüyodun acaba yoksa hiçbişi kullanmıyomuydun çabuk iileşme için bunu merkediyrmm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?