El ve ayak sedefi olan hanimlarrrr...size bir kac önerim varrrrr....

Lotus mavisi

MADAM $U$U
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
774
782
103
Almanya
yaklasik bir bucuk sene el ve ayak sedefiyle bogustum,bogustum diyorum cünkü hem anne olup hem ev isleriyle ugrasirken bu durum cok canimi yakiyordu..20 seanstan fazla isin tedavisi gördüm sonuc alamadim..tam pes etmisken yesil kinayi denemek aklima geldi..kinayi cay demi ve badem yagiyla karistirip elime ayagima koymaya basladim..ellerim ve ayak tabanlarim sedef lezyonlariyla doluyken asiri kuruyordu ve sürekli nemlendirici sürüyordum.yaklasik on dk da bir..ama kina önce bu kurumayi azaltti ardindan kasintimi kesti..ve ilk denemeemde iki gün diger seferlerde dahada uzayarak ciltteki kötü deriyi söküp atti..bu arada kinayi koyduktan sonra elimi ayagimi strec filimle sarip corap takiyordum..su an elime ayagima bakiyorumda cok sükür tertemiz...bu durumdan muzdarip olanlar faydalansin istedim..ama sizlere önerim doktorunuzada danisin...ve ALLAHA bolca dua edin...simdiden herkese gecmis olsun acil sifalarr...

Ne güzel inşallah bir daha tekrarlamaz.

Benimde annemde sedef var ama vücudunun her yerinde.. Acaba el ve ayak dışındaki bölgelere de denesek fayda sağlar mı ki?

Çok kafam karıştı yanlış bir şeyde yaptırmak istemem, hemen umutlansında istemiyorum.

canim insallah fayda verir diyim.bir tanidiginda vucudunda vardi o denedi kasintisini kesmis ilk etapta yumusatmis..tabi yinede nasil bir etki gösterir bilmiyorum annende..doktora danissin derim..gecmis olsun..

sağol canım.. Yıllar yılı çok tedaviler gördü ama fayda etmedi işte..

Deneyelim bakalım denemekten ne çıkar :)Çok Teşekkürler :)

rica ederim canim..sedef cok zor bir deri hastaligiymis bunu anladim ben 1,5 yil ugrastim ALLAH yillarca cekenlere sabir versin...en önemli nokta lezyonlari sürekli nemlendirmek...kortizonlu kremler cildi incelttigi icin benim el ve ayagimda sürekli kanamalar oluyordu yürüdügümde tabanlarimda avuc iclerimde...ve sürekli bunun bulasici bir hastalik olmadigini benimle temasa gecen kisilere anlatirken buluyordum kendimi..özellikle alisveriste kasada para uzatirken fln insanlarin gözleri sürekli ellerimdeydi...aslinda normalde bizim yaralarimiz acik oldugu icin sedef hastalari kendini daha cok korumak zorunda mikroplara karsi...sedef lezyonlari asla mikrop barindirmaz bulasmaz burdan okuyacak olan varsa tekrar hatirlatayim sedef bulasici bir hastalik degildir....!!!

birde yazmayi unuttum cörek otununda cok faydasi var o dönem cörek otuda kullandim...sabah aksam bir tatli kasigi agizda cigneyip suyla yutulacak...her türlü derde devadir cörek otu...bilindik bir hadistir ama peygamber efendimiz s.a cörek otunun ölümden baska her seye faydasi vardir demis...

Evet canım kardeşimde de kötü huylu bir kitle vardı.. Çörek otu kullanıyor Allahıma bin şükürler olsun nüksetmedi çok iyi geliyor her derde deva.. Annemde kullanıyor.

Evet sana katılıyorum Annemde gençliğinde çok sıkıntı çekmiş,evlilikten korkmuş sırf bu hastalık yuzunden. Zaman zaman cok sorun olusturdu tatılde,havuzda vs. Görenler şikayet etmiş bir kere onda da uzun tayt giymişti düşünün..Nasıl ağlamıştı,nasıl üzülmüştü,gururu kırılmıştı. Dogru duzgun suya gırmıyordu bıle zaten ara ara jakuziden faydalanıyordu o kadar..

Hakkaten çok zor Allah sabır versin..Ve evet burdan da belirtmek gerek ki sedef hastalıgı olan ınsanlara farklı gözle bakmayın ne kadar ıncınebıleceklerını tahmin bile edemezsiniz..

Ah canim yaaa cok gecmis olsun... BAZEN insanlar cok acimasiz olabiliyorlar anlamadan dinlemeden bakislari bile yetebiliyor canini yakmalari icin...Ben artik yüzük takamam ellerim hep böyle kalir diyodum..YEMEK YAPARKEN RESMEN AGLIYORDUM ASIT GIBI YAKIYORDU HERSEY....iyilesince ilk isim kendime bi sürü yüzük almak oldu:))))

benim annemde de vardı hemde baya bi sarmıştı. bir suru tedavı denedi ama kurtulamadı. En son solaryuma girmeye başladı ve tamamen kurtuldu.. hastalık yoğunken 2 - 3 kere giriyordu. daha sonra

geçince 2 ayda bir giriyordu. belki sizlere de yardımcı olur.Paylaşmak istedim..

Selam , bu yeşil kına ile yaptığınız karışımı birkez yaptınız değil mi?Ayrıntılı yazarmısınız?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba, bende sedef hastasıyım, kına sürmeyi deneyeceğim şimdi ancak nasıl sürdüğünüzü tam olarak anlayamadım. Kınayı kaç günde bir sürdünüz, bir günde kaç kez sürmek gerekiyor ve nasıl sürdünüz ayrıntılı yazabilir misiniz acaba

Son düzenleme:
Günde kaç kere yapiyordunuz ve kina kac dakika ayaginizda kaliyodu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…