Örgü El Emeği Göz Nurum Iğne Oyası adım adım...

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Yadee

3 Erkeğin Kalbinde🖤
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
7.320
12.711
34
Sevdiğim işi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.. öğrenmek isteyenlere adım adım resim atmaya hazırım...

BISMILLLAH...

Son düzenleme:

Ilk resim de kırmızı iple başlıyoruz. 8tane düz geçip 9. üstüne çıkıp 5 kurdele yapıp ,yine aynı işlem için inip bu sırayı böyle bitiriyoruz.

Bu resim de ise beyaz ipi başa düğümleyıp kırmızı sıranın üstüne geçiyoruz.

Son düzenleme:

Ikinci sırayı da yine beyaz iple geçiyoruz, kurdelerin tepesinde ki düz oya'ya ikişer kurdele yapıp bu sırayı da böyle bitiriyoruz.

Yine başa gelip bu sefer kırmızı iple 2.resimde yaptigimiz gibi bu sıranın da üstünden geçiyoruz

Bu sırayı bitirince ,yine aynı düz şekil üstünden geçiyoruz..

Ve en son sıraya her bir düğüme boncuk koyuyoruz..

Son düzenleme:
Ne güzel yapmışsın arkadaşım eline emeğine sağlık. Benim de baska marifetlerim var ama el isi yapamam. Vazo ve kapi süsü yapıyorum bazen.

Canimm hepside harika olmuss bende paylasimm suan ordugumuu :)

Bayıldım cnm. Kesinlikle sende Paylaş yeteneğini gel bu topiği ortak kullanalım

Gerçekten eline sağlık. Bende hevesliyim bebek patiği yeleği yapmayı ama işte durum beli bide ben deşmiyim

Kendime yapmiyorum canimm arkadaslarin dogacak bebeklerine yapiyorumm hazir almak istemiyorumm emegimi hediye etmek daha cok hosuma gidiyorr
Kuzummm bu yetenek nerden yaa maşallah ne kadar güzel temiz bir iş :)
annemden canimm annem ogretti seviyorum bebek orgulerini hem cabuk bitiyo hem guzel oluyoo hemde zaman geciriyo oyaliyoo :)

canımmmm hayırlı olsun sayfan :) emeğine sağlık ne cici şeyler onlar öyle bu arada özlendin :) umarım iyisindir

canımmmm hayırlı olsun sayfan :) emeğine sağlık ne cici şeyler onlar öyle bu arada özlendin :) umarım iyisindir

Sağol tatlım iyiyim elhamdullillah.. seni sormalı cinsiyet öğrenmeye az kalmış

Bu model biraz daha ağır ama bir okadar da güzel.. Öncelikle kurdele büyüklüğünde düz bir sıra geçiyoruz.
Sonra Tekrar başa gelip ikinci sırayı düz bir şekilde öğrüyoruz ,böylece resimde ki gibi alt zemini hazırlıyoruz.

3.sıraya başlarken 7 düz ördükten sonra üçgen yapıp başına da 3 boncuk ile süslendiriyoruz. Kenarlar dan örerek iniyoruz.
Iki boşluk bırakıp 4boncuk ile kuredele yapıp bu sırayı da böyle bitiriyoruz.

Bu şekil oluşunca ,dört boncuk ile hazırladığımız kardelerın ortalarına ipimizi bağlayıp küçük bir halka yapıp o halkaya 8 kurdele yapıyoruz.

Kurdeleri yaptıktan sonra üçgenlerin başına koyduğumuz 3 boncuğa yetişecek şekilde çiçek modelin üstüne çıkıp düz bir sıra yapıpiyoruz.
Ikinci sıra ya ise bir boşluk bırakarak kurdele yapıp kurdelenin başına çıkıpiki boncuk koyarak iniyoruz.

Iste bukadar:)))

Sağol tatlım iyiyim elhamdullillah.. seni sormalı cinsiyet öğrenmeye az kalmış
özlettin valla kendini görünce yazmak istedim mutlu oldum ellerine sağlık hepsi harika olmuş :) annemde çok yapardı ben küçükken dışarıya içinde büyüdüm ama bilmem yapılışını :) şükür iyiyim bende kuzum çalışmaya devam ufak tefek sıkıntılar olsada önemsemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…