el catlaklarina neler iyi gelir ?

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.385
26.112
598
Merhaba arkadaslar,benim soyle bir sorunum var simdi ben ellerimi cok yikayan bir insanim,
eskiden daha cok yikardim simdi azalttim ama yinede yikiyorum iste bu bir aliskanlikta olabilir hastalikta olabilir..eskiden beri ellerimi cok yikadigim icin simdi yazlari degilde kisin yani havalar soguyunca ellerimin uzeri catliyor ve yara oluyor egzama bile olmus olabilir bilemiyorum bir kac kere doktora gittim krem filan verdi ama tam olarak gecmis degil yani kis geldimi benim icin bir cile demektir ellerim yara hareket ettirince kaniyor bazen minik yariklar olusuyor filan krem surunce iyi ama bi sure sonra yine ayni bazen parmaklari oynatmak bile istemiyorum resmen deri gerilmis oluyor ve aciyor kaniyor filan iste genel olarak boyle benim gibi olupta uyguladigi birseyler olan varmi yani ne iyi gelir ellerimin yara olmamasi icin neler yapmaliyim,oncelikle az yikamaliyim biliyorum azaltiyorum yavas yavas,birde yatmadan once vazelin surup eldiven takiyorum sabah kalkiyorum yumusacik olmus ellerim ama aksama kadar yine kuruyor konu yanlis yerde olabilir kusura bakmayin ama benim icin onemli bir sorun INSALLAH bunun icinde ban yemem

canım aynen benim de öyle olurdu, doktor egzama dedi...ben bi süre sonra farkettimki gliserinli el kremleri kullanınca bu durum daha çok artıyo, sen de bi dikkat et, bi de nemlendirici içeren iyi sabunlar kullan

egzama olmasın sakın???
bahsettiklerin bir arkadaşımda da var ve egzama diyor :-/

Ellerinizi her yıkamadan sonra kremleseniz mesela.:26:
Biliyorsunuz su kururken elinizdeki nemi de alır
Bu yüzden her yıkamadan sonra cildinize iyi gelen bi nemlendirici ile nemlendirin.

Bende krem hastalığı vardır su gibi kutsal bi ihtiyaç hatta.
Kremlemesem panik atak bile geçirebilirim

üstteki yorumun aynı olmuş,hiç farketmemişim :))))
geçici çözüm,ananem yapardı hep
kahvenin telleriyle elini ovalardı,misss gibi yumuşacık olurdu elleri.
ben de yaparım arada,ama uzun vadeli pek etkili değil

harf hatası yapmış olabilirim lakin excipial lipo losyon eczanelerde satılıyor sadece..
yanlış hatırlamıyorsam 10 lira falandı.. çok iyi geliyor ama.. memnun kalırsın

canım aynen benim de öyle olurdu, doktor egzama dedi...ben bi süre sonra farkettimki gliserinli el kremleri kullanınca bu durum daha çok artıyo, sen de bi dikkat et, bi de nemlendirici içeren iyi sabunlar kullan

aaa ben gliserinli kremler daha iyi geliyor diye biliyordum

İçinde parafin olan bir el kremi kullanın, hatta yanında eldivenle satılanları var bu kremlerin. Yatmadan önce elleri bunlarla kremleyip eldivenleri giyerseniz kısa zamanda yumuşayıp çatlaklar gider.

egzama olmasın sakın???
bahsettiklerin bir arkadaşımda da var ve egzama diyor :-/
kesin olmustur ama napiyim yikamasam rahat edemiyorum azalttim ama bi kere ellerim artik duzene girmiyor gibi
kremlemeye calisiyorum ama her zaman degil eniyisi bunuda deniyim surekli kremliyim ,
bende yikamasam panik atak gecirebilirim o derece
vazelin de deneyebilirsin
onu suruyorum canim saf vazelin..
bunuda duymustum ama kisa vade icin sade kremler bile yumusatiyor ben bu yaralarin tamamen gecmesini istiyorum hem aci veriyor hem goruntu kotu..
harf hatası yapmış olabilirim lakin excipial lipo losyon eczanelerde satılıyor sadece..
yanlış hatırlamıyorsam 10 lira falandı.. çok iyi geliyor ama.. memnun kalırsın

bunu bir sorarim canim tessekurler..

cevaplayan herkese cok tessekurler...

İçinde parafin olan bir el kremi kullanın, hatta yanında eldivenle satılanları var bu kremlerin. Yatmadan önce elleri bunlarla kremleyip eldivenleri giyerseniz kısa zamanda yumuşayıp çatlaklar gider.

onerebilecegin bir marka varmidir yoksa herhangi biri olurmu ben turkiyede degilimde parafin her yerde parafinmi acaba :26:

onerebilecegin bir marka varmidir yoksa herhangi biri olurmu ben turkiyede degilimde parafin her yerde parafinmi acaba :26:

Benim bildiğim Avonda var parafinli el kremi, ama parafin ezcanelerde de satılıyormuş tek olarak, benmari usulü ısıtıp el ayak banyosu yapılıyormuş. Google parafinli el bakımı yazınca kk konusu çıkıyor hatta bir tane. Orada daha iyi anlatılıyordur kullanma yöntemi.

sagolasin

bilmiyorum ama cok nemlensin diye zeytin yag kullanabilirsin :)

Tweety,
Bir derdim var bölümüne cilt sorunlarıyla ilgili konu açılmaz.
Lütfen artık konuları olması gereken yerlere açar mısın? Yoksa yanlış bölüme konu açmaktan ceza alacaksın yine...

bilmiyorum ama cok nemlensin diye zeytin yag kullanabilirsin :)
zeytinyag beni huylandiriyor bitlenmisim gibi hissediyorum :)
Tweety,
Bir derdim var bölümüne cilt sorunlarıyla ilgili konu açılmaz.
Lütfen artık konuları olması gereken yerlere açar mısın? Yoksa yanlış bölüme konu açmaktan ceza alacaksın yine...

mune konun yanlis yerde oldugunu biliyorum ama en islek konu burasi el ayak bolumune yazsam hemen cevaplar gelmiyorki,
hem herkes ilk buraya aciyor konuyu bir tek ben yapiyorum sanki

Son düzenleme:
mune konun yanlis yerde oldugunu biliyorum ama en islek konu burasi el ayak bolumune yazsam hemen cevaplar gelmiyorki,
hem herkes ilk buraya aciyor konuyu bir tek ben yapiyorum sanki

Herkesin açıyor olması bir savunma değil, bile bile yanlış bölüme konu açılmaz, kural kuraldır, konular olmaları gereken bölümlere açılmalı, açmayan herkese aynı işlem uygulanıyor.

Sizin gibi tecrübeli üyeler kuralları ve konuları nereye açacağınızı bildiğiniz halde aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsunuz, ki özelden defalarca ikaz ettim, bir derdim var bölümüne her aklınıza gelen konuyu açamazsınız dedim değil mi?
Hatta sırf bu yüzden cezada aldınız, hala bir derdim var bölümü işlek o yüzden oraya açıyorum diyorsunuz.

canım ben de de el yıkama hastalığı var. o yüzden ellerim seninki gibi oluyor. detarjanlardan kaynaklanıyor. ellerini furitin milk sıvı sabunla yıkamayı denesene. süper nemlendiriyor. kurutmuyor. hatta ben yüzümü onunla yıkıyrm

konu cilt bakımı bölümüne açılabilirdi.

Kızlar peki bu parafin kuru yüz için de kullanılabilir mi?benim yzüüm çok kuru öyleyse yzüüme de sürerdim.??:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…