Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları El bileğinde sinir sıkışması ve ameliyat( karpal tünel sendromundan ameliyat olanlar)

incimnaz

CanArkadaşımÖzlüyorummm
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
3.602
30
66
İstanbul
Öncelikle konumu okuyan herkese çok teşekkür ederim.Birkaç yıldır ellerimde özellikle uyurken uyuşmalar oluyordu. Bazı dönemlerde azalıyor , çok işim yaptığım zamanlarda kollarımda omuzlarımda ağrılar oluyordu.
Birçok şeyden şüpelendiler beyinde tümörden tutunda boyun fıtığına hatta panikatağıma kadar ama hiçbiri değilmiş 2 ay önce özel bir alette soktular ellerime elektrikmverip karpal tünel olduğumu söylediler
bir haftadır sol elimin yüzük parmağındada ufak bölümde uyuşma oldu halen düzelmedi ameliyat günü için sıraya girdim ama ameliyat olanlarda pek memnun değillermiş
Uzun lafın kısası bu ameliyatı olanlar varsa eğer sonunda iyisiyle , kötüsüyle neler değişti
ameliyat dışında düzelebilece başka yöntemler var mıdır? neler önerirsiniz

Merhaba canım. EMG ye girmişsin. Annemde de bu rahatsızlık çok uzun süredir var hiç dr gitmedi uyuşma, karıncalanma artık son zamanlarda his kaybı olmaya kaşığı bile zor tutmaya başladı ilk gitti doktora bir 6 ay önce fizik tedavi verdi parafinli filan ama iyileşme gözlenmedi geçen gün yine EMG çekildi ve ileri derece de olduğundan ameliyat demiş bugün sonucu gösterdiğinde hem de yarın ama annem haftaya olsun demiş yaptıracak mecburen ama korkmayın araştırdığım kadarıyla kolay bir işlem 3-5 gün bilek istirahati sonra kol kullanılabiliyor elverdiği ölçüde ama dikişlerin alınmadı 15 gün sürüyormuş çünkü el sert kaslara sahip olduğundan ancak yara iyileşiyormuş. Suya sokmamak çok önemli çünkü mikrop kapmaması gerekiyor 15 gün sonra dikişler alınınca rahatlarsınız ama sinirleriniz eski haline dönmesi hissizlik, uyuşma gibi belirtiler 6 ayda iyileşme gösteriyormuş zamanla iyi olacak yani ameliyatı olur olmaz hemen iyi olamıyor. Ameliyattan sonra da azami dikkat lazım nüksetmemesi ve iyi gelmesi için mesela bende çok yaparım kolumuzu başımızın altına koyarak uyumamak gerekirmiş ben yastığın altına koyarım hep. Ağır şeyler kaldırmamak zorlamamak, dirseği masaya bir yere sürekli dayamamak filan gibi. Geçmiş olsun.

öncelikle cevap için çok teşekkür ederim inş anneniz en kısa sürede sağlığına kavuşur tabi bende
ne yazıkki bende uyurken devamlı kollarım yastık altında ve kalp hizasından yüksekte uyuyorum keşke yapmasam ama uyurken farkedemiyorum sizde dikkat edin
ayrıca annenizin ameliyatından sonraki gelişmeleri benlede paylaşırsanız çok memnun olurum tekrardan annenize çok geçmiş olsun

geçmiş olsun arkadaşım. bende hem kübital tünel hemde karpal tünel vardı..kübital tünel dirsekte olan sıkışma. dirseğimden ameliyat oldum çünkü o daha çok ilerlemişti artık kolumu kaybetmeden ameliyat olmam gerekiyordu..ameliyatımı yapan doç.dr du ve bana şunu söledi.. bilekte olan sıkışma ameliyat olsada 100% iyileşmez ama dirsekte iyileşir o nedenle bileği ameliyat etmeyelim fakat kontrol altında tutalım dedi. bende kabul ettim. kübital tünelden kurtulalı 5 yıl oldu bileğimdeki hala duruyo üstelik eskisi gibi ...
uyuşmalarımda kalmadı... ufak bir bilgi de vermek isterim;bu ameliyatları beyin cerrahı yaparsa enlemesine kesi yapıyor iyileşme süreci daha uzun oluyor. ortopedi dr. yaparsa dikleme kesi yapıyolar 15 gün gibi kısa sürede iyileşiyor..bu arada iki hastalık birbiriyle çok sık karıştırılıyor bilginiz olsun..

Son düzenleme:

İnşallah Allah şifa versin annem bugün için başka dr dan da rabdevu almış gösterecek emg sonuçlarını emin olmak istiyor orası da ameliyat derse kendi doktorundan gün alacak bende başka şehirdeyim çalışıyorum hafta sonuna doğru cuma filan alabilirse almasını söyledim ki gidebileyim p.tesi 19 mayıs tatili de var daha iyi olur pazar döneceğime p.tesi dönerim bir gün fazladan kalırım bakalım bugün belli olacak.

Benim anneme sanırım bilekten demiş tam bilmiyor ama bilekten dedi diye söyledi. Demek bilektiler kolay iyileşmiyormuş o zaman nasıl olacak dirsekten yapsalar bilekteki sıkışma nasıl geçecek sizin ki devam ediyormuş mesela sıkıntınız. Dirsekten olunca bilekteki sıkıntı geçmeyecek ama ameliyatın da kesinliği yok ne yapmak lazım. Anneme beyin cerrahisi yapacak sanırım çünkü bel boyun fıtığı var onun emar sonuçlarını da oraya gösterdi o yüzden beyin cerrahıdır. Ortopedi olması daha mı iyi yani. Dirsekten olursa da 15 günde yara iyileşiyor mu. Artık yapacak bir şey yok bir şekilde olacak sağlığı içim. Size de geçmiş olsun.

benim hem dirsekte vardı hemde hemde bilekte var. bilekten ameliyat olmadım.. annenizde dirsekte yok anladığım kadarıyla..bnm 15 gün alçıda kaldı daha sonrasında kaslar hareketsiz kaldığı için fizik tedavi gördüm...

Dr bilekten demiş bilmiyorum artık. Öbür dr da ameliyat demiş kaslar erimeye başlamış avuç içinde demiş yaptıracak cuma günü saat 9 da randevusu bende işyerinden izin aldım perşembe günü gidicem p.tesi de 19 mayıs tatili birkaç gün kalır dönerim dedim o ağrılı zamanında yanında olayım yardımcı olurum diye düşündüm bir de sağ el tam iş gören el yani ama 15 gün fazla bir süre değil dayım yengem var yan apartmanda bırakmazlar zaten de içimde rahat etmedi gideyim dedim. İnşallah sorunsuz geçer. Fazla ağrı oluyor mu işlemden sonra gece filan nasıldı?

ameliyat sonrası ağrı olmuyo ama yalnız kalamaz çünkü el alçıda olur yanında biri lazım.. asıl mesele alçı çıktıktan sonra büyük ihtimalle fizik tedavi olması gerekecektir.. geçmiş olsun..

annemin dirsekten değil bilekten olacak yine de alçı takılır mı. Ben kolluk atel gibi bir şey gördüm ben internette araştırırken ama bilmiyorum tabi. Fizik tedavi filan da dememiş doktor. Bakıcaz bakalım bende izin aldım zaten işyerinden yarın sabah gidiyorum. Cuma sabahta ameliyat var gerçi annem böyle vazgeçme modlarında ama ben izin aldım gidiyorum diye yaptırmak zorunda kaldı gitmesem kesin vazgeçerdi korkuyor çünkü ama epidural yapacaklarmış hemen ağrı kesicide verirler fazla ağrın olmaz dedim.

Nasıl yani kolun kesilme durumudamı var
ALLAH korusun parmaklarımda ufak çaplı uyuşukluklar kangrenin belirtisimi oluyor
benim bilekte siz bilekteki sıkışmayı nasıl kontrol altında tutuyorsunuz doktor neler söyledi ne bileyim bilek hareketimi , kollukmu neler yaparak koruyorsunuz çok soru sordum ama zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım
sizden son bir isteğimde hangi doktora ameliyat oldunuz bana doktorun bilgileriniz verirmisiniz

geçmiş olsun... kangren değil tabiki.. sinir sıkışması bnm hastalığım..bilekten ameliyat olmadım.. benim dirsekte de vardı ve artık sinirler çürümeye başlamıştı olmak zorunda kaldım... bileğimde de var fakat şimdilik idare ediyorum.. bileklik verdi dr.um içinde çelik aparatları var onunla koruyorum ki,daha çok sinire baskı yapmasın.. ayrıca sıkma hareketi ( elimizde bez yıkarda suyunu sıkarız ya işte bu hareket kesinlikle yapılmamalı) ve çok fazla iş yapmıyorum..El Cerrahisi, Doç.Dr. Mehmet Alp İstanbul 500 Evler Şafak Hastanesi

ameliyat öncesinde zaten dr.unuzun bilek ateli vermesi gerekirdi.. öyle tedavi yöntemi deneyip iyileşme oluyomu olmuyomu görmeden hemen ameliyat diyen dr. güvenmeyin bnce..

ameliyat öncesinde zaten dr.unuzun bilek ateli vermesi gerekirdi.. öyle tedavi yöntemi deneyip iyileşme oluyomu olmuyomu görmeden hemen ameliyat diyen dr. güvenmeyin bnce..

verdi canım bileklik verdi ama annem kullanmadı o aralarda çalışıyordu filan zaten hiç dikkat etmedi. Doktor hareketler vermişti yapmadı. Fizik tedavi de verdi gitti ona filan ama senelerdir var artık ameliyatlık olmuş dr ameliyat demeden her yöntemi denedi yani. Zaten annem ameliyat kararı alınınca başka dr daha gösterdi sonuçları o da ameliyat demiş ve dr sormuş ismini duyunca tanırım kolay kolay ameliyat demez demiş.

Annem cuma sabah ameliyat olacaktı bende perşembeden gittim ama olamadı maalesef. Kaç milyonda kişinin başına gelir bilmem de, annemin ameliyatını yapacak olan doktor sabah işe gelmek için arabasına binerken vurulmuş bacaklarından. Hoca geldi profesör o bu tür ameliyatlara girmiyor annemi kontrol eden tetkikleri yapan oydu ama op. dr giriyormuş biz gittik hoca geldi annem yanına gitti hoca sordu kim var bizlerden diye biri geldi hocam dedi doktoru vurmuşlar bacaklarından ameliyatta arkadaşlarda orada kimse yok dedi. Hoca da bu durumda yapamayız dedi işte kısmet hayırlısı böyleymiş. Bu haftada annem memlekete gidecek artık 1 hafta kalacak gelince yapılacak öyle oldu yani şansımıza.

Bir de arkadaşlar fizik tedavi masaj ya da hidroterapi uygulayan ve iyi sonuç alan var mıdır?

Merhaba arkadaşlar; 1,5 ay önce sağ kolumdan hem Karpal Tünel sendromu hem de Kubitel Tünel sendromu ameliyatı oldum.Yaklaşık 4 senedir rahatsızlığım devam ediyordu.Fizik tedavi gördüm ancak bir faydasını göremedim.Sonunda ameliyat olmaya karar verdim.Ancak ameliyat sonrası doktorumun talimatlarına harfiyen uyduğum,kolumu koruduğum halde ağrılarım ameliyat öncesini aratır halde.Özellikle baş parmağımda çok ağrım var ve dikiş yerlerimde bıçak batması şeklinde ağrılarım oluyor.Zamanla geçer diye ümit ediyorum.Ameliyat olan arkadaşlar varsa ağrıların normal şartlarda ne kadar zaman sonra geçmeye başladığını ve elinizi aktif olarak ne zaman kullanabildiğinizi söylermisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…