Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehidin babasının yüzündeki acı ise her şeyi fazlasıyla anlattı.
Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Kılıç için Adana'da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin eşi, tören alanına getirilen kocasının naaşını asker selamıyla karşıladı. Şehit babasının yüz ifadesi ise yaşanan acıyı gözler önüne serdi.
GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın cenazesi Asri Mezarlık morgundan alınarak törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Şehidin eşi Hasret Kılıç, silah arkadaşlarının omzunda getirilen eşinin tabutunu asker selamıyla karşılayıp gözyaşı döktü.
BABANIN ACISI YÜZÜNDEN OKUNDU
Cenazenin getirilmesi sırasında baba Mehmet, anne Fadime ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Törende şehit için dualar okundu.
3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
DEAŞ militanlarıyla çatışırken şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın 3 ay önce evlendiği ve 3 gün önce de izinden dönüp birliğine katıldığı ortaya çıktı
Yine bir garibanın ocağına ateş düştü baba şokta bence, ölüm haberini alınca toprağa koyana kadar acıyı yaşayanın sen olduğunu idrak edemiyorsun şu siyasilerde önde saf tutmuyor mu delirtirler insanı, en önde ailesi olmalı, yanan onların ciğeri, siyasilerin değil
Bir tarafta Suriye'de şehit olan bizim gençlerimiz diğer tarafta mahallemizin manavına gelip ''Anama da Türkiye'den bir adam bulup evlendiriceğim burada hayat çok rahat'' diyen Suriyeli sanırım sözün bitiği yerdeyiz. Üzgünüm hem de çok üzgünüm
Ölüme gelince en önde fakirin fukaranın çocuğu, gösterişe cenaze namazına gelince en önde protokolde siyasiler saf tutuyor.
En önde saf tutan protokol üyelerini ölümde de en önde görsek ya bir gün.
Ne diyecekler imam " şehidi nasıl bilirsiniz " diye sorunca.herhalde içlerinden " biz tanımıyoruz kendisini, bizim için sadece bir rakamdı" falan diye geçirmişlerdir. İnsan utanır önde saf tutmaya.
en önde ve dik durması gereken şehit babası ama, adamlar evlatlarının cenazesinde bile hürmet bekliyorlar herhalde, cenaze fotosunda dikkati çeken ilk şey protokol
en önde ve dik durması gereken şehit babası ama, adamlar evlatlarının cenazesinde bile hürmet bekliyorlar herhalde, cenaze fotosunda dikkati çeken ilk şey protokol
Maalesef tanımıyorlar etmiyorlar ama iş cenazeye gelince en öndeler, bir evlat acısıyla, şehit acısıyla kıyaslanmaz belki ama ben babamı kaybettiğimde kapının önüne gelen cenaze arabasının etrafını saranları görünce bağırmak istedim, babamın en yakını benim, onu bir daha göremeyecek olanda benim, son kez bir cenaze arabasına yüklü tabutta da olsa babama yakın olmak benim hakkımdı, sonrasında arabanın demirlerini sıkıca tuttuğumu hatırlıyorum götürmesinler diye.
O yüzden ben siyasilerin takım elbiseleriyle en önde olmalarına tepkiliyim, maksat taziye, maksat cenazeye katılmaksa cemaatin arasına karışıp aralarda nerede yer varsa saf tutar, cenaze namazında bulunursun, hayır birde bunların korumaları falan oluyor, cemaat dokunmasın diye, sözüm birine ikisine değil tüm partili siyasilere, keşke bunları okusalarda dikkate alsalar.
Bir insanın gelebileceği son noktadır ölüm, orada kıdem, mevki, ünvan hiç olur, acıysa ana baba, kardeş, evlat, eşe acıdır.
Bu fotoğraf benim gerçekten içime oturdu, ölümün şokunu yaşayan bir baba evladına yabancı gibi kalmış aralarda, bir kare fotoğrafta o duruşla o bakışla bir sürü duygu görüyorum ne yazık ki