Tuz da yapabilir şeker de.gebelik şekeri çıkmışmıydı?azaltmanın faydası olabilir bence
ah canım ben de neler çektim. el ayak yüz nasıl şişti anlatamam. bir de bu yetmezmiş gibi el ve ayaklarım deli gibi kaşınıyordu.doktor ödemdendir tuzu keseceksin dedi. kestim ben de. kaşıntılarım bitti bacaklarımdaki şişler indi. ha tabi tamamen gecti demiyorum .yüzümde şişlik var hala. Uzun süre ayakta kalırsam ya da yorulursam hemen ayaklarım şişiyor. hamilelikte ödem zaten olan bir problem ama tuzu kesince önceye göre çok rahat ettim. sana da tuzu kesmeni tavsiye ederim
bende de korkunc bı goruntu olmustu fakat benımkı yazın ortasına denk gelmıstı... hatta dogumdan bır hafta sonra kontrole gıttgımde hala aynıydı ve doktora sormustum.. oda merak atmeyın sıcaktan dedı... ınmesı 15 günü bulmuştu :O
kendı ayaklarımdan korkar olmustum resmen :) ama gecıyor, siz yinede eger tuzlu yıyorsanız mutlaka kesin..
preeklampsi ihtimali nedeniyle dr ile görüşün bnce..
ilk kez duyuyorum o nedir ?
gecelik zehirlenmesinde üç temel belirti oluyor. ödem, idrarda protein çıkışı ve en önemlisi tansiyon yüksekliği. evet Sadece ödem belirti kabul edilemez çünkü hamilelikte olan olan genel bir problem ödemel ayak ve özelliklede yüzde şişme olması durumunda hamileler dikkatli olmalı..
preeklampsi ; hamilelik zehirlenmesi demek..
ama tek başına yüzde ve elde şişme belirti olarak kabul edilmiyormuş çoğunlukla..
bulantı,kusma,görme bozukluğu,karın ağrısı vb belirtiler eşlik edebiliyormuş..
netten araştırdım bnde ellerim kollarım şişince..
aynı şeyleri yapmisiz canım. Inanilmaz turşu yiyordum. Ayvanin üstüne tuz döküp döküp yiyordum. siyah zeytin çok yiyordum. Hepsi tuzlu. Ee doktorun bana tuzu yasaklamasi normal :)tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..
azalttım baya ama hala tuzlu yiyorum...tamamen keseyim o zaman..
turşu falan çok yedim..halada yiyorum arada
ondan mı oldu bilmiyorum..,şuan elim ayağım davul gibi..
aynı şeyleri yapmisiz canım. Inanilmaz turşu yiyordum. Ayvanin üstüne tuz döküp döküp yiyordum. siyah zeytin çok yiyordum. Hepsi tuzlu. Ee doktorun bana tuzu yasaklamasi normal :)
el ayak ve özelliklede yüzde şişme olması durumunda hamileler dikkatli olmalı..
preeklampsi ; hamilelik zehirlenmesi demek..
ama tek başına yüzde ve elde şişme belirti olarak kabul edilmiyormuş çoğunlukla..
bulantı,kusma,görme bozukluğu,karın ağrısı vb belirtiler eşlik edebiliyormuş..
netten araştırdım bnde ellerim kollarım şişince..
rica ederim..inşallah sorunsuz geçer hamileliklerimizin son zamanları :)teşekkür ederim hiç duymamıştım
abimin eşinde de çok fazla şişmişti..
herhalde normal deyip araştırmamıştım...
daha dikkatli olucam teşekkürler