- 28 Eylül 2024
- 1.079
- 2.771
- 48
- 30
- Konu Sahibi hanyolcuhanciyolcu
-
Benim görümcemin kızlarında olmuştu aşırı bulaşıcı bir şey Muhtemelen birinden bulaşmıştır Sen çocuğunu bir süre dışarı çıkarmamaya çalış Ellerini ayaklarını sürekli temiz tut sağlıklı beslemeye çalış bir de pekmez varsa pekmez içirebilirsin galiba pekmez iyi geliyormuş çok dikkat et geçiyor ama bir tık sıkıntılı bir hastalık yani işte hastalık Ateş falan yapabiliyor sürekli uyuyordu benim görümcemin çocukları çok yorgun oluyorlardı Şimdi iyiler çok şükür Geçmiş olsunGünaydın hanımlar, herkese iyi seneler.
1 yaş kızımin tam 8 gün önce burun akıntısı ve hapşırma durumu olunca doktora götürdüm. İlaç kullanmaya başladık. Birkaç gün sonra da 2 gün yüksek ateşimiz oldu. Bu süre zarfında halsizlik, iştahsızlık, huysuzluk durumları vardı. Ben hastalıktan dolayıdır dedim. Ateşli 2 günün sonunda farkettim ki ağzında 4-5 tane aft gibi beyaz uçlu yaralar var. Bir de ağzının kenarında var. Doktora götürdüm. El ayak hastalığına benziyor ama onun bir türevi, o değil dedi. Eğer el, ayak, popo bölgelerinde çıkarsa getirirsin demişti. Aradan birkaç gün geçti ağzı çevresinde biraz arttı ama başka hiçbir yerinde yoktu. Bu sabah baktım ki elinin içinde de bir tane çıkmış. Keyfi yerinde, ateşi yok, iştahı önceki günlere göre biraz daha iyi şükür. Tahminim el ayak hastalığı geçiriyor. Ağzındaki yaralar için bir karışım önerdi doktor, onu kullanıyoruz. Elinde çıkan yara için ne kullanabilirim? Daha önce bu hastaligi atlatanlar nelere dikkat ettiniz?
Peki büyüklere bulaşma riski de var mı? Bize doktor büyüklere kolay kolay bulaşmaz dedi ama çok emin değil gibiydi sanki.Benim oğlum da kreşin ilk yılı geçirmişti. Gerçekten çok bulaşıcı. Ateş kısmını atlattıysanız yaralar azalarak geçecek. Benimki ağız etrafına krem sürdürmemişti o yüzden temiz tutmak dışında bişey yapmadım.
yani büyüklerin bağışıklığı engelliyor ama hasta / bağışıklığı düşük birine bulaşabilir de.Peki büyüklere bulaşma riski de var mı? Bize doktor büyüklere kolay kolay bulaşmaz dedi ama çok emin değil gibiydi sanki.
Zor bulaşıyor ama bulaşınca çocuklardaki gibi rahat geçmiyormuş, bizim akrabalar çok kötü anlatıyorlardı.Peki büyüklere bulaşma riski de var mı? Bize doktor büyüklere kolay kolay bulaşmaz dedi ama çok emin değil gibiydi sanki.
Hadi ya.. artık sağlık olsun inşallah bulaşmaz bakalimZor bulaşıyor ama bulaşınca çocuklardaki gibi rahat geçmiyormuş, bizim akrabalar çok kötü anlatıyorlardı.
Bir tek onlarda duydum.
bize doktor bulaşmaz demişti ama 20 yaşındaki herhangi bir bağışıklık problemi olmayan kız kardeşime bulaştı bizim çocuklardan, kemik ağrıları ve ağız içi yaraları çok fazla olmuştu, el ayak döküntüleri daha azdı ama.Peki büyüklere bulaşma riski de var mı? Bize doktor büyüklere kolay kolay bulaşmaz dedi ama çok emin değil gibiydi sanki.
Hadi ya.. artık biz de elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama bakalım.bize doktor bulaşmaz demişti ama 20 yaşındaki herhangi bir bağışıklık problemi olmayan kız kardeşime bulaştı bizim çocuklardan, kemik ağrıları ve ağız içi yaraları çok fazla olmuştu, el ayak döküntüleri daha azdı ama.
çok geçmiş olsun. bize doktor herhangi bir tedavi vermemişti. tırnaklar da düşebilir, korkmayın demişti ve öyle de olmuştu
stres yapmayın, bulaşmaz inşaallah. o dertlenmişti bize de bulaşırsa diye, strese bağlı bağışıklığı düştü belki de asdfgasdfHadi ya.. artık biz de elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama bakalım.
Çok teşekkür ederim. Siz ellerindeki dokuntuler için bir şey kullanmış miydiniz?
Vallahi ben buraya yazana kadar bize bulaşmaz diye biliyordumstres yapmayın, bulaşmaz inşaallah. o dertlenmişti bize de bulaşırsa diye, strese bağlı bağışıklığı düştü belki de asdfgasdf
hayır. kendimce zeytinyağı, kantaron yağı sürdüm ama doktor herhangi bir şey vermedi dediğim gibi. zaten 1 haftaya kuruyup soyuluyor. tırnaklar da acısız düşmüştü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?