• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekşi Sözlük’te ‘direniş’: 726 yazar, 465 binden fazla entry sildi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Ekşi Sözlük’te ‘direniş’: 726 yazar, 465 binden fazla entry sildi

08/03/2016 11:09

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook94

Türkiye’nin en eski sosyal medya mecralarından Ekşi Sözlük’te site tasarımının değişmesiyle başlayan protestoyla birlikte 726 yazar 465 binden fazla entry’i sildi.

eksisozluk-e1457428142605.jpg
Ekşi Sözlük yazarları 28 Şubat günü site tasarımının değişmesine ve Ekşi Şeyler sayfasında yer alan içeriklerin kendi izinleri alınmadan kullanılmasına tepki göstermek amacıyla entrylerini silmeye başladı. Kısa sürede desteğin arttığı kampanya sonucu 465 binden fazla entry silindi.

‘28 Şubat Ekşi Sözlük direnişi’ olarak adlandırılan eylemde 800 yazar da Ekşi Sözlük’ün klasik temasına dönüş yapılıncaya kadar entry girmeyeceklerini açıkladı.

Ekşi Sözlük geri adım attı
Yaşananlar üzerine sitenin ‘kanzuk’ mahlaslı avukatı Başak Purut, yazarların kişisel tercihleri yönünde temada renk değişikliği yapabileceğini açıkladı. Ekşi Şeyler sayfasında kullanıcılara entry kullanımını engelleme hakkı getirildiğini söyleyen Purut, kullanıcı sözleşmesinin de iyileştirileceğini kaydetti.

‘Ekşi Sözlük’ün kurucusu ssg mahlaslı Sedat Kapanoğlu, 16 yıldır yöneticiliğini yaptığı sözlüğün yönetiminden ayrıldığınıduyurmuştu. Kapanoğlu’nun sitenin yönetimini Purut’a devretmesinin ardından yapılan değişiklikler bir süredir kullanıcıların tepkisini çekiyordu.
http://www.diken.com.tr/eksi-sozluk-direnisi-726-yazar-465-binden-fazla-entry-sildi/

Benim de ekşi tadım kalmadı.
Hoş bugün bu bölüm de çok sönük bence. Herkes banlanmış. Oysa hepsinin yeri ayrıymış. Umarım cezaları uzun süreli değildir. Bu siteye de giresim gelmiyor :(

Değişiklik yapıldığında ekşideydim aha siteyi göçerttiler diye düşündüm birden aklara bürününce. Cidden göz yorucu ve çirkin oldu.

Burası da cidden boş, banlar kalsa da ortalık şenlense.

Hergün sol framde türk kızı başlıklı konu açanlar gittilerse bu görüntüye razıyım:KK69:

Ekşi zaten kalitesini yitireli çok oldu ama bilgi içeren entrlere üzülsem de bu direnişi destekliyorum.

valla ben içkiler, kokteyller, yabancı şehirler ve ilaç yorumları için kullanıyorum kendisini o yüzden bana pek bi etkisi olmadı:KK53:

Değişiklik yapıldığında ekşideydim aha siteyi göçerttiler diye düşündüm birden aklara bürününce. Cidden göz yorucu ve çirkin oldu.

Burası da cidden boş, banlar kalsa da ortalık şenlense.

ya ben de banlansaydım o zaman ne yapacaktın:KK12::KK12::KK70::KK70::KK70:

Back