- 2 Temmuz 2012
- 595
- 307
- Konu Sahibi biradamavisi
Merhaba. Oğlum 3.5 yaşında. Dehb şüphesiyle psikiyatriye götürmüştüm. Kreşte oyuncakları dağıtıyor, etkinliklere katılmıyor, ağlıyordu. Kreş öğretmenimiz dürtüsel bir çocuk dehb olabilir dedi. Psikiyatri ise dehb e benzemiyor Asperger ihtimali var dedi. 4 ay sonraya çağırdı. Ama psikiyatristin odasında çok güzel oyunlar oynadı. Zaten konuşması, iletişimi çok iyi. Ama o gün doktorla konuşurken ekolali üstüne konuşmamıştım. Çok şey konuştuğumuz için onu atlamışım. Ama son zamanlarda canımı iyice sıkıyor. Sürekli konuşulan cümleleri kelimeleri tekrar ediyor. Başkalarında ya da bizde ne duyduysa. Misal Kübra ablası bacağım yara oldu dedi. Bak bacağım yara oldu der ara ara. Ya da işte ay başım ağrıyor der beni taklit eder. Anneannesi ıspanak çok tuzlu olmuş dedi geçen gün masada ıspanak yok babasına ıspanak tuzlu oldu diyor. Psikiyatri randevumuza da daha var. Ama canım çok sıkılıyor. Sorunu ne anlayamıyorum. İçim içimi kemiriyor. Gördüğü bir şeyi asla unutmaz, sosyal etkileşimi kuvvetlidir. Herkesle konuşur, anlatır. Ekranı keseli 3 ay oldu. Ama mesela dikkat süresi yine çok uzun değil. Boyama vs sevmez. Kalem tutmayı da beceremiyor bir de scooter bisiklet sürmek hiç istemiyor. Doktor motor koordinasyonu bozukluğu var aynı zamanda demişti. Ne karmaşık bir durum içindeyim siz anlayın. Acaba diyorum bir başka psikiyatriye mi götürsem? Dehb belirtileri ile daha çok benziyor sanki. Hem kalem tutmaması, ekolalisi, dikkati bir de çok konuşuyor onu da ekleyeyim sürekli konuşur.