Eko ve Ritim Holter Nedir?

supericik

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
225
6
merhaba kızlar benim 3 aydır çarpıntım oluyor hemde hemen hemen hergün doktora gittim çarpıntı için ilaç verdi ilaç almama ragmen çarpıntılarım devam ediyor tekrar gittim benden eko ve ritim holter istedi.eko ve ritim holter nedir?

holter bi kayıt makinesi, bazen 24 bazen 48 saat kalıyo vücudda, kalp ritmini ölçüyo, ben de taktırdım SİNÜS TAŞİKARDİ çıktı sonuç .. eko ve ekg de 10 dk.lık işler, göğse bant yapıştırıyolar makineye bağlıyolar bu kadar! kalp ihmale gelecek bi organ değil, Allah herkese şifa versin.

Senelerdir çarpıntı ve ekstrasistol (fazladan atım) derdiyle uğraşan biri olarak,
ben cevap vereyim..

Eko, ultrasonun 3 boyutlu olanıdır.. Yatağa sol tarafına yatarsın.. Dr. tıpkı ultrasonda
olduğu gibi, kalbin işleyişine bakar ve kaydeder..

Holter ise, sol göğüs etrafına 7-8 tane alıcı yapıştırırlar... Bu alıcılar volkmen gibi
bir alete bağlıdır.. Pille çalışır ve kalp atışlarını takılı kaldığı sürece kaydeder..
Genelde tam 24 saat takılı kalır..

Ben ablasyon ameliyatı bile olduğum halde senelerdir kurtulamadım
çarpıntılarımdan ama, inşaAllah sen tez zamanda kurtulursun..
Geçmiş olsun...

Senelerdir çarpıntı ve ekstrasistol (fazladan atım) derdiyle uğraşan biri olarak,
ben cevap vereyim..

Eko, ultrasonun 3 boyutlu olanıdır.. Yatağa sol tarafına yatarsın.. Dr. tıpkı ultrasonda
olduğu gibi, kalbin işleyişine bakar ve kaydeder..

Holter ise, sol göğüs etrafına 7-8 tane alıcı yapıştırırlar... Bu alıcılar volkmen gibi
bir alete bağlıdır.. Pille çalışır ve kalp atışlarını takılı kaldığı sürece kaydeder..
Genelde tam 24 saat takılı kalır..

Ben ablasyon ameliyatı bile olduğum halde senelerdir kurtulamadım
çarpıntılarımdan ama, inşaAllah sen tez zamanda kurtulursun..
Geçmiş olsun...

çok teşekkür ederim maalesef bende halen kurtulamadım çarpıntılarım devam ediyor ilaç almadığım zaman yada biraz geciktirince hemen başlıyor çok kötü oluyorum ALLAH yardımcımız olsun sana da çok geçmiş olsun

holter bi kayıt makinesi, bazen 24 bazen 48 saat kalıyo vücudda, kalp ritmini ölçüyo, ben de taktırdım SİNÜS TAŞİKARDİ çıktı sonuç .. eko ve ekg de 10 dk.lık işler, göğse bant yapıştırıyolar makineye bağlıyolar bu kadar! kalp ihmale gelecek bi organ değil, Allah herkese şifa versin.

çok teşekkür ederim

X