Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Besmele çekmesi Aysever'i rahatsız etti!

30pembe

Ha mim la yünsarun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
1.162
434
148
İstanbul
Gazeteci Enver Aysever'den, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na besmele sorusu! "Laik bir ülkede besmele ile basın toplantısına başlanır mı" diye soran Aysever'e twitter'dan da tepki geldi. Aysever, tepkiler üzerine bir kez daha twit atarak, "besmelenin kimlik tarifi olacağını, devletin başının bunu yapamayacağını" iddia etti.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun besmele ile basın toplantısına başlaması Enver Aysever'i rahatsız etti. Twitter üzerinden İhsanoğlu'na tepki gösteren Aysever, "Ekmel Bey'e sormak hakkım. Hangi laik ülkede besmele ile basın toplantısı açılır" diye yazdı.

TAKİPÇİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Aysever'in bu twitine bazı takipçiler ise tepki gösterdi. İhsanoğlu'na destek verilmesi gerektiğini belirten kullanıcılar Aysever'in bu eleştirilerinin temelinde Demirtaş'a olan desteğin olduğunu iddia etti.

114.20140801193027.jpg

@ikyigit- Unuttuğumuz ve sürekli seçimlerde hüsran yaşadığımız detay bu ülke muhafazakar dolayısıyla seçmene hitap edilmeli.

hasan önal ‏@onalshipping
hocam afedersin ike ike ekmel babaya oy vereceksiniz

Tuna Ust ‏@fishy_missy
sana göre benim de hakkım yok sormaya ama, sen neden demirtaşa oy vereceksin?

selim ferit ‏@fireofOctopus
Kullandığınız tabiri bir daha kullanmamanızı rica ediyorum. Herkesin özgür iradesi. Kimse kimseyi yargılayamaz @enveraysever2

durusu polatkan ‏@durupolat
Erdoğan daha laik,ona oy versinler veya oy kullanmasınlar ,böylece de aynı sonucu sağlarlar,nerde Ekmelettin nerde Erdoğan

Seçim turlarında Kur'an öpmekle,Besmeleyle toplantı açmak aynı şey mi?
Besmeleden rahatsız olmanıza anlam veremedim. @enveraysever2

mehmet yılmaz ‏@yilmazmehmet
enver aysever senin programını severek izleyen biri olarak ben de şunu söylüyorum sana;resmen saçmalamışsın.

erkam ‏@qumfeenzir
çözüm belli laikliği kaldırıcaz.
KENDİNİ SAVUNDU

Aysever, sözlerinin tepki çekmesi üzerine yeni bir twit attı ve besmele çeken insanlara saygısı olduğunu söyledi. Aysever şunları yazdı:

"Benim 'Besmele' çeken, inançlı insana saygım var. Ama devletin başı olacak kişi bunu yapamaz. Bu bir kimlik tarifi olur, dayatmaya döner

internet haber.com

Gazeteci Enver Aysever'den, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na besmele sorusu! "Laik bir ülkede besmele ile basın toplantısına başlanır mı" diye soran Aysever'e twitter'dan da tepki geldi. Aysever, tepkiler üzerine bir kez daha twit atarak, "besmelenin kimlik tarifi olacağını, devletin başının bunu yapamayacağını" iddia etti.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun besmele ile basın toplantısına başlaması Enver Aysever'i rahatsız etti. Twitter üzerinden İhsanoğlu'na tepki gösteren Aysever, "Ekmel Bey'e sormak hakkım. Hangi laik ülkede besmele ile basın toplantısı açılır" diye yazdı.

TAKİPÇİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Aysever'in bu twitine bazı takipçiler ise tepki gösterdi. İhsanoğlu'na destek verilmesi gerektiğini belirten kullanıcılar Aysever'in bu eleştirilerinin temelinde Demirtaş'a olan desteğin olduğunu iddia etti.

114.20140801193027.jpg

@ikyigit- Unuttuğumuz ve sürekli seçimlerde hüsran yaşadığımız detay bu ülke muhafazakar dolayısıyla seçmene hitap edilmeli.

hasan önal ‏@onalshipping
hocam afedersin ike ike ekmel babaya oy vereceksiniz

Tuna Ust ‏@fishy_missy
sana göre benim de hakkım yok sormaya ama, sen neden demirtaşa oy vereceksin?

selim ferit ‏@fireofOctopus
Kullandığınız tabiri bir daha kullanmamanızı rica ediyorum. Herkesin özgür iradesi. Kimse kimseyi yargılayamaz @enveraysever2

durusu polatkan ‏@durupolat
Erdoğan daha laik,ona oy versinler veya oy kullanmasınlar ,böylece de aynı sonucu sağlarlar,nerde Ekmelettin nerde Erdoğan

Seçim turlarında Kur'an öpmekle,Besmeleyle toplantı açmak aynı şey mi?
Besmeleden rahatsız olmanıza anlam veremedim. @enveraysever2

mehmet yılmaz ‏@yilmazmehmet
enver aysever senin programını severek izleyen biri olarak ben de şunu söylüyorum sana;resmen saçmalamışsın.

erkam ‏@qumfeenzir
çözüm belli laikliği kaldırıcaz.
KENDİNİ SAVUNDU

Aysever, sözlerinin tepki çekmesi üzerine yeni bir twit attı ve besmele çeken insanlara saygısı olduğunu söyledi. Aysever şunları yazdı:

"Benim 'Besmele' çeken, inançlı insana saygım var. Ama devletin başı olacak kişi bunu yapamaz. Bu bir kimlik tarifi olur, dayatmaya döner

internet haber.com

Aysever sacmalamis.. laik bir ulkede din ve devlet isleri ayrilmistir, ikisi birbirine karistirilmaz. ancak insanlar ozel hayatlarinda kimseye zarari olmadiktan ve kurallari cignemedikten sonra inandiklari gibi yasamakta ozgurdur. Basin toplantisi da neymis? Meclise girerken bile besmele cekebilir, kime ne? Kaldi ki diger laik ulkelerde de insanlar inanclarinda ozgur. Ornegin Amerika'da baskan yeni secildiginde yemin ederken elinde Incil vardir ve onun ustune elini koyup yemin eder. Bu devleti dini baz alarak yonettikleri anlamina gelmez.

Saçmalığın daniskasi . Isterse her seye besmele ile başlar bunun kimlik tarifiyle alakası ne? Millet hep uçlarda yahu.

Besmeleye gelene kadar tepki göstermeniz gereken daha çok konu var sayın Aysever :ssz: Ki bir besmele neden insanı rahatsız eder? Muhtemelen alışkanlıktandır ya hu.

Ayseveri severim programi da kalitelidir.Oglen gordum bende bu twitini anlam veremedim.Hem agiz aliskanligi hepimiz besmele cekmiyor muyuz ki cogu zaman refleks olarak bile cikiyor agzimizdan.Ne bileyim ben yadirgadim dedigini.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

baya saçma olmuş gerçekten
besmele çekmesinin nesi yanlış adam din kurallarıyla devleti yöneteceğiz vs dememiş ki :44:

bi noktada haklı. besmele çeker ama bunu herkesin duyması gerekmez. kimlik tarifidir demiş zaten. doğrudur. insanlar devlet büyüklerinin askerlerin zaaflarını öğrenmemelidir.

Back