• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekmeleddin İhsanoğlu için 20 milyon lira lazım!

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 6 haftalık seçim kampanyası için, 20 milyon lira gerekiyor. Vekillerden beklenen para ise 1 milyon 650 bin lira.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu 29 Haziran’da aday gösterilmesinin ardından seçim kampanyası başlayacak. Kanuna göre partiler İhsanoğlu’na kampanyası için yardım edemeyecek. Bu anlamda çare, iki partinin milletvekillerinin kişisel olarak yapacakları ve kanunen 9 bin 82 lirayı geçmeyen bağışlar olacak.
182 vekil var
CHP ve MHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 182. Eğer hiç fire vermeden iki partinin tüm vekilleri bağış yaparsa 1 milyon 652 bin lira toplanıyor. Bağımsız 14 milletvekili de İhsanoğlu’nu desteklerse bağışlar 1 milyon 780 bin liraya ulaşacak. Peki, kampanyanın mali boyutu ne olacak ve nasıl karşılanacak? Bu soruların cevabını Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir verdi.
Maliyet hesabı
Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyası için en az 20 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirtiyor: “Kampanyanın medya ayağında 6 hafta televizyon, gazete ve internet reklamları için 10-15 milyon TL paraya ihtiyaç var. Ofisler, yurt içi ve yurt dışı mitingler yani organizasyon için yaklaşık 7.5 milyon lira civarında bir bütçe gerekir. Yani 1.5 ay için en az 15-20 milyon lira civarında bir paraya ihtiyacı var. Türkiye’nin yüzde 80’inine ulaşacak televizyonlarda sadece 30 saniyelik bir reklam filminin döndüğü kampanyanın bir aylık maliyeti 5 milyon liraya mal oluyor.”
‘Seçmen bağış yapmaz’
Prof. Bir, seçmenlerin kampanya için bağış yapmayacağı görüşünde: “Partiler özellikle yurt dışı için şöyle bir yol izleyebilir. Mesela MHP ya da CHP Almanya, Avusturya ya da Fransa’da bir toplantı düzenleyip Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuşmacı olarak davet eder. Genel başkanların ardından da İhsanoğlu konuşmasını yapar. Aksi taktirde Avrupa’da bir organizasyon yapmak zor. İki partinin vekillerinin yapacağı bağışlar yetmez. Seçmenden çok bağış gelmesi lazım. Ancak kimse öyle ciddi bir bağışta bulunmaz. Bu kampanyanın başarılı olması çok zor. Aslında devlet nasıl siyasi partilere yardım ediyorsa Cumhurbaşkanı adayları için bir formül geliştirerek yardım etmeliydi. Şartları belirleyip 5-10 milyon lira civarında bir para adaya verilmeliydi.”

http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1172337-ekmeleddin-ihsanoglu-icin-20-milyon-lira-lazim

düşündüğünüz şeye bak, onu oraya düşünen güçler, onunda çaresini düşünmüşlerdir ................

6 hafta için bu kadar para gidiyorsa Erdoğan yerel seçimlerde il il gezdi, belediye otobüslerini kendine tahsis etti ya da diyelim özel otobüs tuttu yine para neyse, tv programlarına çıktıi yurtdışı gezileri oldu kim karşıladı o kadar parayı milletvekilleri mi tabii ki partinin kasasından yani senim benim paramdan yapıldı tüm reklamlar. Tama yerel seçimlerde partiler para harcayabiliyor zaten seçim harcamaları için bir miktar para da veriliyor ama Erdoğan'ın harcamalarının bunun çok üzerine çıktığı açık zaten kanunsuz şekilde halka açık olması gereken otobüsleri mitinglerde kullanması oradan buradan İzmir'e oraya buraya otobüslerle insan taşıması zaten masraf normalde ilden ile insan taşımaması gerekir zaten her ile gidiyor konuşuyordu bir de başka ilden başka ile adam taşımaya ne gerek vardı? İstanbul Adapazarı arası bile helikopter kullanıldı düşünün masrafı o zamanlar. şimdi Ekmeleddin beyin harcaması gereken para mı konu olmaya başladı. Ben Erdoğan kadar müsrif davranacağını sırf oy alsın diye halkın parasına göz dikeceğini sanmıyorum zaten yapamaz da. Ama işte reklam kampanyalarında başarısız olacak filan demek bana ön yargılı geliyor nitekim nasıl ulaştığı değil nasıl hitap edeceği tutumu önemli bana göre. Ne şekilde ulaşacağı yani bakalım göreceğiz ben daha izleme aşamasındayım yani tarafım belli değil ama başarısız olacağını sanmıyorum bu organizasyonda illa bir şeyler düşünmüşlerdir.

Yani ayni seyleri anlatmaktan bikiyor insan...

Hazine yardimi ne demek haberi olmayan..

Birileri, o yardiimi, gerektigi gibi kampanyalar icin kullanirken, birileride cebe indiriyordu:)))

Ekmeleddin bey konusunda da kimsse kafasini yormasin, aynen onu oraya düsünenler reklaminida düsünmüstür ve gerektiginden fazlasini bile yaparlar:))

Back