• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrikli Mutfak Aletleri Ekmek yapma makinesi mi yoksa hamur yoğurma makinesi mi?

sui_generis

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2009
134
170
303
Uzun zamandır ekmek yapma makinesi ve hamur yoğurma makinesi arasında gidip geliyorum.

Moulinex'in her iki ürün için de beğendiğim birer modeli var fakat çok kararsızım.

Ekmek yapma makinesi için: Home Bread Baget ve Pide Ekmek Yapma Makinesi Ekmek Yapma Makineleri - Moulinex Türkiye (benim beğendiğim model biraz daha farklı ve pide yapma aparatı yok)

Hamur yoğurma makinesi için: Masterchef Gourmet Mutfak Robotları - Moulinex Türkiye

Yurtdışında yaşıyorum ve açma, poğaça, kurabiye gibi özlediğimiz pastane ürünlerini sıklıkla yapıyorum. Bu nedenle öncelikle düşündüğüm hamur yoğurma makinesiydi.

Ekmek yapma makinesine gelince, öyle her hafta sonu ekmek yapacağımı düşünmüyorum. Fakat arada bir değişik ekmek tariflerini deneyebilirim sanıyorum. Her halükarda ekmek yapma makinelerinin yoğurma ve mayalama özelliği olduğu için sanki hamur yoğurma makinesinin tüm özelliklerini sağlayabilir gibime geliyor.

Bu arada, beğendiğim hamur yoğurma makinesinin parçalama ve rendeleme gibi diğer özellikleri var ve bu da fiyatını yükseltiyor. Oysa bu özelliklere sahip bir mutfak robotum zaten var. Yani hamur yoğurma makinesinin yoğurma dışındaki diğer özelliklerine boşuna para vermiş olacağım. Oysa ekmek yapma makinesi hamur yoğurma makinesinden de ucuza geliyor, yapacağım ekmekler de cabası...

Kısacası kararsız kaldım ve sizin deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Back