Mutfak Püf Noktaları Ekmek makinasında pofuduk kek nasıl yapılır? Yardım!!

haydibismillah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2009
121
1
Arkadaşlar merhaba,
Sinbo sbm-4705 ekmek yapma makinası aldım. İçindeki tarife uyunca ekmeği çok güzel yaptı. Ama iki kez kek denedim. İkisi de çok sertti. Makinanın kitapçığında ilk başta bulunan "pratik kek tarifi"ni denedim. İlkinde malzemeleri bir çatalla karıştırıp makinaya döktüm. Kitapçıkta öyle yazıyordu çünkü. Çok kabarmayınca ikincide yumurta ve şekeri mikserle kabartıp makinaya döktüm. Diğer malzemeleri de üstüne ekledim. İlkine göre biraz daha fazla kabardı ama yine de sertti. Kabarıklık makinanın yarısını geçmedi. Bu normal midir? Bir de daha önce tanıdıklarda ekmek makinasında pişmiş kekler yediğimde oldukça pofuduk, lezzetli, yumuşacık keklerdi. Benimki neden taş gibi oluyor? eyvahedigeldismile Bu konuda fikri-bilgisi olanlar yardım ederlerse çok sevinirim. Sevgilerimle.

kek lezzetliydi bence, ama biraz ekmeğimsi idi. acaba ekmek makinesi olunca mı ekmek gibi yaptı diycem ama değil sanırım.. neyse bileler anlatır da öğreniriz ınş

arkadaşım benim makinamda simbo çift bıçaklı olanlardan keki gayet güzel oluyor:sm_confused: normal kek gibi tarifine uygun hazırlıyorum ve tarifteki miktar kadar prinç unu koyuyorum hazır kek tadında oluyora.s kabarması için kabartma tozunu biraz artırabilirsin ve bir tavsiye son kullanma tarihini kontrol et bazen marketler bu tip ürünlerde günü geçmişleride satıyorklava: benim başıma ekmek yaparken geldi herzaman kabaran neredeyse cama değen ekmeğim kabarmadı birde baktım mayanın tarihi geçmiş ve marketten alalı bir kaç gün olmuştu:sm_confused:umarım pofidik ve lezzetli keklerini bir an evvel tadarsına.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…