- 2 Haziran 2019
- 326
- 649
- 103
- Konu Sahibi civilenginar
-
Erkek arkadaşınızdaki kesin olarak eklem romatizması bilemiyorum ama evet kızarık oluyor, şişiyor ve ellerde, ayaklarda deforme olabiliyor zamanla inşallah öyle bişey değildir Bn çok küçükken eklem romatizması oldum yaşayan bilir çok zor geçmiş olsunsağlık bölümüne konu açtım ama gören olmadı. cevap veren bir iki kişi bile olsa biraz olsun içim rahatlayacak. merhaba hanımlar. bundan 1 ay kadar önce erkek arkadaşımın elinin birinde parmaklarda şişmeler ve kızarıklıklar oluşmaya başladı. randevu vs bulamadı iş yoğunluğundan da gidemedi doktora. o süreçte söndü bu kabarıklıklar sonra tekrarladı. buz koyuyor acıdığı için ama tabii ki etkili olmuyor. yanlış ama araştırmış internetten bir şeyler eklem romatizması yazıyor falan dedi.bakıldığında gerçekten zor bir hastalık. bir ay içinde 3 kere sönüp yeniden tekrarladı. bir fikriniz ya da tecrübeniz var mı anlatabilir misiniz? yarın doktora gidecek bu arada ama benim içim içimi yiyor açıkçası sormak rahatlamak istedim. teşekkür ederim şimdiden
onu yaptırdı tertemiz çıktı. acile gitti doktor sadece iğne yapalım dedi. randevuyu da yarına bulabildi.En azindan aile hekimine gidip kan tahlili yaptirabilir. O kadar mi yogun?
tahliller temiz çıkmıştı ama ayrıca hangi değerlere bakılması gerekiyor?Evet eklem romatizmasi gibi duruyo baska biseyde olabilir tahlil yaptirmadan bilemeyiz bende var cok zor bir hastalik Allah dusmanima vermesin bende oyle simdilik sisme fln yok ama agri oluyo gecmis olsun ins degildr
çok teşekkür ederim. çok geçmiş olsun. ağrıları şu an dayanılmaz değil ancak 27 yaşında çıkınca aniden şaşırdık. çok kilo verdi ondan da olabilir mi acaba?O şişip kızaran sonradan geçen şeye daktilit deniyor. Romatizma çok zor bir rahatsızlık çeşitli türleri var. Sadece eklemleri değil böbrekleri ciğerleri ve kalbi de etkileyebilen bir rahatsızlık. Romatoloji bölümüne muayene olması gerekir . Maalesef geçici bir hastalık değil eklem ağrıları da oluyor gezici olarak. Her zaman kızarıklık da olmuyor dışardan birşey yok gibi görünse de eklemi kullanamıyorsunuz. 6-7 ay önce sağ omzunda sıkıntı vardı doktor ilaç tedavisi vermişti geçmedi yeniden gittim bir süre bu şekilde idare et yaşın daha çok genç diğer girişimler için demişti. 7 ay sonra geldiğim nokta sağ kolumu tam yukarı kaldıramıyorum ve kolum kesinlikle geriye gitmiyor. Ciddi hareket kısıtlılığı ve oynatmasam dahi ağrı oluştu. Öyle bir ağrı ki uykularımdan uyandırır oldu. Periyodik 1-1,5 saat aralıklarla uykudan uyandırıyordu. Sonra tekrar gittim doktora manşet kemiği arasına ve diğer 2 bölgeye kortizon enjekte etti. Ağrımı aldı ama kolum yine geriye gitmiyor. Sanırım fizik tedaviye gitmem gerekecek. Ben de bağ doku hastasıyım , erkek arkadaşınızın da alacağı uzun ve meşakkatli bir yol var çok geçmiş olsun ..
çok teşekkür ederim. çok geçmiş olsun. ağrıları şu an dayanılmaz değil ancak 27 yaşında çıkınca aniden şaşırdık. çok kilo verdi ondan da olabilir mi acaba?
Romatoloji bolumune gidip rf crp ve sedimantasyona baktirmasi gerekiyor zaten o bolume gidip ellerindeki sismeyi vs anlattigi zaman bakilir o degerleretahliller temiz çıkmıştı ama ayrıca hangi değerlere bakılması gerekiyor?
Canim capa hastanesine gidin benim yakinlarimdada var cok ciddi bir hastalik sakin ihmaletmesinn birsürü testen geciriolar sadece kantestinde cikmio bu sey iltihapli romatizma bildigimiz romatizma gibi degil el yüz bacaklar sertlesio sisio hatta eller ilerlerse hastalik kulanilmayacak hala gelio icorganlara da sararsa bu hastalik ömrp kisaltio kesinlikle gitsinsağlık bölümüne konu açtım ama gören olmadı. cevap veren bir iki kişi bile olsa biraz olsun içim rahatlayacak.
merhaba hanımlar. bundan 1 ay kadar önce erkek arkadaşımın elinin birinde parmaklarda şişmeler ve kızarıklıklar oluşmaya başladı. randevu vs bulamadı iş yoğunluğundan da gidemedi doktora. o süreçte söndü bu kabarıklıklar sonra tekrarladı. buz koyuyor acıdığı için ama tabii ki etkili olmuyor. yanlış ama araştırmış internetten bir şeyler eklem romatizması yazıyor falan dedi.bakıldığında gerçekten zor bir hastalık. bir ay içinde 3 kere sönüp yeniden tekrarladı. bir fikriniz ya da tecrübeniz var mı anlatabilir misiniz? yarın doktora gidecek bu arada ama benim içim içimi yiyor açıkçası sormak rahatlamak istedim. teşekkür ederim şimdiden
ne denir bilemedim.. Rabbim yardımcınız olsun. bizde ürtiker çıktı çok korkmuştuk ama haliyle..Benim kuzenim de sklederma (iltihapli romatizma hastaligi )vardi. Hamileligin ilkaylarinda asiri gerilmeler hissetmisti hamileliktendur dedik.ilerleyen zamanlarda elleri sismeye basladi ödem dedik daha da ilerledi ellerini kullanqmamaya basladi sonra doktora gidio bacaklari da agrio buarada doktir itlihapli romatizma dio ilaclari düsükdozda verebilio erken dogum yapio dogumsonrasi testleri tekrar yaptirio sklederma tansi konuo ve organlarada sario hastalik ciger , böbrek ama kendisi bunu bilmiodu bize iyiolacagini organlarim iyiallahtqn diodu okadar hizli ilerlediki dogumdan tam 3ay sonra beyinkanamasi gecirerek hayata veda etti 3aylik bebegi 3yasinda kizi annesiz kaldi ve cokgencti hala inanamioruuz okadar cabuk hizli gelistiki
Çok cesitleri varmiş ama bu sklederma en tehlikeliolani yasakat birakio yada kisa birsüresonra ölüosun .Kuzenim şansizligi biz hepimiz halamin oğlunun dügünündeyken( O gelmemisti evde yalnizdine denir bilemedim.. Rabbim yardımcınız olsun. bizde ürtiker çıktı çok korkmuştuk ama haliyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?