Ek mama

Badeisultan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2016
3
0
36
Merhaba
Bebegim 76 gunluk.Hem anne sutu hemde mama aliyor.3.480 gr dogum kg su.Bugun tartida 6.100 gr geldi.Acaba aglamalarini acliga yorup fazla mi mama verdik?Sizce kilosu cok mu fazla ?
Deneyimli annelerin oneri ve yardimlarina ihtiyacim var :KK43:

Merhaba
Bebegim 76 gunluk.Hem anne sutu hemde mama aliyor.3.480 gr dogum kg su.Bugun tartida 6.100 gr geldi.Acaba aglamalarini acliga yorup fazla mi mama verdik?Sizce kilosu cok mu fazla ?
Deneyimli annelerin oneri ve yardimlarina ihtiyacim var :KK43:
günlük 30-60 gr almaları gayet normal birde mama kullanımınız var. mamada bazen biraz fazla kilo alımına sebep olabiliyor. bence bebişinizin kilosu gayet iyi gidiyor. tabi doktorunuzun ne söylediği çok önemli. her bebeğin gelişimi farklıdır. bende yeni anneyim doktorum günlük en az 30-40 gr almalı diyor tabi biz 36 haftalık doğduk.

Evet 30 40 gr mi gecmis oldugundan kafamda deli sorular var.Bugun sutumu sagip veriyorum ki olcusunu bileyim diye .Bir yere not aliyorum.Boylece ne kadar beslendigini olcebilirim diye dusunuyorum .Siz mama ile mi besliyorsunuz?

B Badeisultan benimde bebeğim 71 günlük anne sütü doyurmadogi için mama ya başladık çok pişmanım artık beni emmek istemiyor ve sutüm azalıyor eğer sutunuz varsa bebeğin kilosu gayet iyi mama vermeyin sizi emmeyi bırakmaz inşallah ben çok üzgünüm ne yaptıysam emmiyor devamlı ağlıyor inşallah sizin ki emer ama kilosu süper mama ya gerek var mı ki

Evet 30 40 gr mi gecmis oldugundan kafamda deli sorular var.Bugun sutumu sagip veriyorum ki olcusunu bileyim diye .Bir yere not aliyorum.Boylece ne kadar beslendigini olcebilirim diye dusunuyorum .Siz mama ile mi besliyorsunuz?
ben ilk zamanlar mama takviyesi yapmıştım. şimdi çok zorda kalmadıkca mama vermiyoruz. birkaç günde 1 mama veriyorum. bazen sütüm az oluyor yorgunluktan vs. ağlama tonundan açmı gazmı anlamaya başladım. birde açken hep ağzını emme isteğiyle onatıyor. emzik verdiğimde emziği alıyorsa refleks olduğu ortada ama 2 emip atıyorsa aç :KK70: yalancı meme sevmiyor süt gelmeyince atıyor ağzından.

doktorunuz iyi dediyse sorun yok bence. bazi bebekler cabuk kilo aliyor ama ayakalnnca verir kilosunu. benim kuzenim ogluda 5 aylik 10 kilo. doktr gayet iyi ama 6-7 aylik de millete.nazar degmesin demis saglikliysa dert etme yani :anne:

X