• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdayı reddeden bebek anneleri nasıl başardınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardelencim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
96
2
96
Çanakkale
Oğlum 6 aylık ve bir türlü ek gıdaya başlayamadık. 5. ayından itibaren denemelere başladım ama nafile. Şimdiye kadar sadece emdi anne sütü haricinde başka bişey almadı. Meyve suyu, sebze çorbası vs. reddediyo. Hatta kendi sütümü sağıp biberona koyuyorum onuda almıyo. Bikaç kere biberonu saklayarak kendi mememi veriyomuş gibi yaptım o zaman almıştı ama şimdi onuda almıyo anlıyo. Önümüzdeki ay işe başlayacam. O zamana kadar alışması lazım ama hiç umut yok gibi görünüyo. Moralim çok bozuk napıcam ben

meyve suyu deilde ilk yogurtla başlayabilirsiniz günde 1 kere sonra armut ve elme rendeleyin verin.ilk 10 gün bunları verin sonra çorbalara geçin. çorbaları ilk ek gıdaya geçişte reddebiliyor bebekler.

canım bir çoğumuz bu sorunları yaşadık. benim kızım şuan 8 aylık. 5 aylıkken doktorumuz yoğurt ve muhallebi verebilirsin demişti. bir iki gün yedi sonra 20 gün boyunca herşeyi reddetti. 6. aykontrolünde doktora anlattım zorlama bu ay böyle geçsin dedi. bende ara verdim. birgün biz yemek yerken anakucağında durmadı kucağıma aldım. kaşığıma doğru yöneldi ve çorbadan içmek istedi. ondan sonra tekrar ek gıda denemesine giriştim ve o günden sonra ne verdiysem yedi. taki diş cıkarana kadar. şimdi de yine diş çıkarma dönemindeyiz ve çok iştahsız ne versem ançak 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı en fazla 1-2 yemek kaşığı yiyor. ben de yemekten soğumaması için ısrar etmiyorum ama çok üzülüyorum inşallah düzelir. bende şubatta işe başlıcaktım ama durum böyle olunca vazgeçtim. merak etme eninde sonunda alışacaktır ama zaman alır. televizyonda bir doktor bu süreç 3 ay sürer demişti. sen az az sizin yediklerinizden ver önemli olan verdiğin kadarını yemesi değil. ağzını açıp kendi isteğiyle zevk alarak yemesi. kolay gelsin. sabırlı ol.

benim kızım da on aylık yeni yeni yiyor sayılır
ben verşnce yemek istemiyor
babannesi verince yiyor
ben de artık besleme işini ona devrettim
inşallah alışırda bende rahat rahat işe başlarım

herkese iyi akşamlar
ben yeni katıldım bu foruma
benim de 9,5 aylık bir oğlum var
iştahı çok kötü hafif pütürlü şeyleri ve çorba türlerini hiç yemiyo
bir fikri olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

bende o konuda çok dertliyim 1,5 yaşında bir oğlum var 5 ay emzirdim daha sonrada hazır mama kullandım şimdi onuda bıraktım doktor tavsiyesi üstüne şuan hiçbirşey yediremiyorum sütten başka sizce ne yapmalıyım bana bir fikir verin çok zor durumdayım acaba zamanla düzelirmi?

ek mamaların tatlarını bilmedikleri için yemiyorlar zorlamayı seçin biraz çünki siz bebek istemeyince yedirmeyi bırakırsanız o yememe konusunda devamlı ısrarcı olur siz zorlarsanız yemekten başka çaresi olmadığını anlar ve yer benim oğlumda aynıydı zorladım ve her şeyi yemeye başladı en fazla 1 hafta sürer zorlama

Oğlum 6 aylık ve bir türlü ek gıdaya başlayamadık. 5. ayından itibaren denemelere başladım ama nafile. Şimdiye kadar sadece emdi anne sütü haricinde başka bişey almadı. Meyve suyu, sebze çorbası vs. reddediyo. Hatta kendi sütümü sağıp biberona koyuyorum onuda almıyo. Bikaç kere biberonu saklayarak kendi mememi veriyomuş gibi yaptım o zaman almıştı ama şimdi onuda almıyo anlıyo. Önümüzdeki ay işe başlayacam. O zamana kadar alışması lazım ama hiç umut yok gibi görünüyo. Moralim çok bozuk napıcam ben

Aynı durumdayız canım, benimkiside kesinlikle hiçbirsey yemeği kabul etmiyor ve bende kendimi basarısız buluyorum:( bakıyorum saga sola buraya, herkesin bebişleri mamaları götürüyo, benimkisi ise resmen ağzını kitliyor yada haykıra haykıra ağlıyo. Bende sastım kaldım. Aynı şekilde cok kötü durumdayım:((

canım pes etme 2-3 gün aralıklarla dene çocukların damak zevki çabuk değişir sevmediği şeylere ısrar etme bu gün sevmediğini yarı seve bilir bende bu konuda ağzı yanmış annelerdenim

kizlar benim kizim artik 2,5 yasinda ve cok sukur bi sorunumuz yok,.1 yasina kadar emzirdim ve 5 aylikken basladim ek gidaya.bende cok zorlanmistim,mama ve corbalarin hic birini sevmiyordu.yogurt ve meyve puresiyle alistirdim.sonra et puresi ve yavas yavas digerleri.ama kizim mesela elma,erik gibi meyveleri hic sevmiyordu.sonra corbada domatesli olanlari sevmiyordu.meyveli yogurduda bu sene basladi yemeye,sade yogurt daha cok yiyor hala.doktor bi yemegi sevmedigi zaman bir sure ara ver unutunca tekrar dene dedi.lutfen sizde dikkat edin belki hazirladiginiz yemekteki biseyden hoslanmiyor olabilir.kendim yasadigim icin biliyorum.kolay gelsin hepinize.opuyorumnanaktan

birde acikmadan ve vitamin olcak diye herseyi karistirmadan verin.arkadasim vitamin olsun diye bir yemege herseyi katmaya calisiyordu ve daha ackmasina vakit kalmadan israr ediyordu.bir saat basinda oturup yemegi bitirmesini bekliyordu israrla.simdi oglu iki yasinda ve annesinin elinde tabakla geldigini gorunce kacmaya calisiyor.annesi haric herkesten yemek yiyor,ve hic zorlanmiyor.

bnimde oğlum 3 aylık oluyor bn her sofrada yediklerimden parmamın yada
emzinin ucuyla tattırıyorum bi iki kez
ve çok sevio farklı tatları şapır şapır emio
damak tadı gelişsin ve o tatlara alışın die yapıyorum
bilmiom yanlişmı yapıyorum ama bi zararını görmedim

7 aylık oğlum var. 6.aydan sonra ek gıdaya başladık. öncesinde sadece emzirdim. malesef biberon ve emzik kullandırmayı başaramadım. o yüzden bizde halen memeyi ana gıda olarak görüyoruz. oysa sütümün azalmaya başladığını hissediyorum. zaten 5 ile 6 ay arası çok az kilo almıştı. ek gıdaları isteksiz ve az yiyor. oysa biz sofradayken elimdeki kaşığa çatala hevesle atlar. ama oyun sanıyormuş galiba. 3-5 gün arayla meyve, yoğurt, sabah kahvaltısı, akşam tahıllı muhallebisi, sebze çorbası ,hatta en son çorbasında et,hepsine başladık. sevdiği hiçbirşey yok gibi. birde çok kabız oldu. kaka yapamadığında iyice gidiyor iştah. meyve olarak, kayısı kurusu ıslatıp armutla püre yapıyorum. çorbasına kabak havuç,irmik hatta piştikten sonra çok az zeytinyağı koyuyorum ama hiç fayda yok. kabızlık için başka tavsiyesi olan var mı?

Bu endişeleri bende çok yaşadım ama boşuna kendimi üzmüşüm, Bebek aylarca meme emip birden kaşığa geçince afallıyorlar. Benimkide hep emmek isterdi, ama hemen alıştı. Israrcı olmadım, yemek istemediğinde hiç zorlamadım, şimdi 10 aylık acıktığında dizime vurup mam diyor.

Bebeğiniz neyi çok seviyorsa onun içine bişeyler karıştırın, benimki ilk aylarda yoğurdu çok severdi çorbalrına yoğurt karıştırırdım, sonra tuzlu sevmezdi oekmez karıştırırdım öyle öyle azalttım.

canım bebekler zaten hemen alışamıyorlar ek gıdaya bende kızım 7 aylıkken işe başladım 1 ay alışması için uğraştım ilk zamnalr bende senini gibi umutsuzdum eline bişeyler verip dikkatiin çekerek yedirmeye başladım yada 1 kaşık mama verip ardından su veriyordum öyle yutuyordu almamak için direniyor ağzını sıkıyordu bianda alışıverdi şimdi 10 aylık en cok çorba içmeyi ve bizim yediğimiz yemeklerden tadmayı seviyor kahvaltı konusunda biraz iştahsız biberona 15 gün oldu alışalı sabırlı ol canım canını sıkma

Benimde 13 aylık kızım var dişleri çıkarken 1 ay önce diş kökleri iltihap oldu o zaman ek gıdayı bir bıraktı şimdi ağzına mamayı bile enjektörle sıkıp zorla veriyorum doktorlar aç bırakın alışır ek gıdaya dedi aç bıraktım şimdi tamamen bıraktı mama da yemiyor bütün gün su içiyor 350 gr zayıfladi elim kolum bağlandı bende bunaldim ne yapacağım bilmiyorum

Back