Bebek Beslenmesi ek gıdaya ne zamana geçtniz ve neyle başladınız tecrübeleirizi yazarmsıız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
oğlum 4 ayına girdi ocak 9da 7300 kilosu ek gıda olarak ne verdniz ne zaman geçtniz.. bu arada bebeğim 9 eylülü 2012 doğumlu k a aylk oluoooo

Son düzenleme:
benimki de 29 eylul 2012 dogumlu.canım senınkı tam 4 aylık olmus maşallah:) biz de şubat başında başlıcaz ek gıdaya..

bebeğiniz 4 aylık,kilosu da iyi.Neden erkenden başlıyorsununuz ki ek gıdaya?Başlayacaksanız da patates,havuç haşlayıp verebilirsiniz.Elma verebilirsiniz.Yoğurt olabilir.

oğlum 4 ayına girdi ocak 9da 7300 kilosu ek gıda olarak ne verdniz ne zaman geçtniz.. bu arada bebeğim 9 eylülü 2012 doğumlu k a aylk oluoooo

maaşallah kilosu gayet iyiymiş bebişinizin:nazar: ayrıca daha 4 aylık ek gıda için çok erken,doktorunuz önermeden başlamayın.benim kızım 5 aylık oldu daha kilosu 6800 filan ama doktorumuz yine de 6 aya kadar önermedi ama sadece tattırabilirsiniz biraz meyve suyu,yoğurt olabilir ben öyle yapıyorum dün elmayı püre yaptım vereyim diye minnacıık koydum ağzına yutamadı eşim de püre değil de suyunu verelim dedi daha küçük çünkü yutamıyo.

6 ay sadece anne sütü emdi bebeğim, 6 ay dolunca ilk yoğurt ile başladık, sonra 2. hafta meyve püreleri ve yoğurt şuan yaklaşık 7 aylık ve saat 11:00 gibi meyve püresi, öğlen sebze çorbası, akşam üzeri de yoğurt şeklinde veriyorum. Tabii bunlar sadece ek besin, anne sütüne devam :)

benimde oglum 7eylul dogumlu.. sütüm yeterli olmadı için mama daa veriyorum. 3.5 aylık oldu ek besınlere basladım.. once elma suyu verdım.. baktım sevdi sonra pure vereyım dedım onuda sevdı.. pirinc unu aldım arı marka hem su ile pişiyo hemde seker ılavesıne gerek kalmıyo.. onuda verdım.. gecen muzu pure halıne getirdim icine mamasından kattım cok istahlı yedi ama sonrasında kabızlık sorunu yasadım bu yuzden muzu vermıycem.. 2 gundurde havucu haslıyorum cam rendeden gecırıp pure yapıyorum ıcınede tatlansın dıye elma rendelıyorum bunuda yedı ama henuz kaka kontrolu yapamadım... 1 hafta sonra kabagı haslayıp mamasıyla karıstırıp vericem.. deneyim sonrasını yazarim..

benim kızım da 31 ağustos doğumlu, 4.5 aylık oluverdik. Ben de ufak ufak tattırmalara başladım artık. biraz muz, iki kaşık yoğurt. Sabahları peynir gibi. 20 gün sonra işe başlayacağım zorlanmamak için şimdiden tattırmak mantıklı gibi geldi bana. Fakat daha bir düzen oluşturmadım. 6. aydan sonra düzen oturmayı düşünüyorum.

merhabalar
benim oğluşum 3 ayını doldurdu ek besine geçmek değilde yavas yavas tattırmak istiyorumm çünkü annee sütü ve mama destekli gidiyoruz mama vermek istemiyorum ama mecburum ne versem sizce

4. ay itibariyle ek gıdaya geçilmiyor aslında. sadece bağırsaklarını ek gıdaya hazırlama çalışmalarına başlanıyor. 6 aylık olana kadar sadece yoğurt ve meyve suyu ya da püresi veriliyor. ben 5 aylıkken başladım gerçi ama doktorumuz 4 aylık olunca yoğurt ve meyve suyuna başlamamızı söylemişti.

ben yoğurt, elma suyu, havuç suyu (biraz büyüyünce içmiyorlar o yüzden ne kadar bol verirseniz o kadar iyi) vermiştim.

yoğurdu kendim yapıyorum evde. hazır süt değilde bi tanıdığımızdan normal süt alıyorum. iyice kaynatıp biraz soğuyunca mayalıyorum. sıcaklık ayarını öğrenene kadar baya bi süt heba ettim tabi. bu tamamen deneyime bağlı. süt ne sıcak olacak ne de ılık. 10a kadar saydığınızda hafif bir şekilde parmağınızı yakması gerekiyor ama dediğim gibi deneme yanılma yoluyla alışıyor insan. şimdi hiç hazır yoğurt almıyorum ben. biz de yaptığım yoğurttan yiyoruz. zaten ev yoğurduna alışınca hazır yoğurttan keyif almıyor insan.

birde yoğurdu nasıl yapıyorsunuz mamadan mmı yoksa normal mi

mamasından yapmaya calıstım ama tadı cok garıp bişey oldu.. bende sokak sutu alıp 10-15 dk kaynatıyorum (daha fazla kaynatılmazmıs ıcındeki faydalı olan hersey yokolurmus).. kucuk parmagımın dayanabilecegi sıcaklıktaki sute mayalıyorum.. bu yogurduda 3 gun yediriyorum..
birde havuc püresini veya havuc suyunu veren arkadaslar ıcerisine 1-2 damla yag damlatmanız gerekio.. a d k vitaminleri sadece yagda cozundugu icin..

Son düzenleme:
yoğurdu yinede mamadan yine yapılması gerekiyor 1 yaşına kadar inek sütü önerilmiyor çünkü. 4 aydan ,tibaren sebze meyve püresi verilebilir. tuz ve yağ konulmayacak sadece verirken biraz zeytinyağı damlatılabilir

6 ay sadece anne sütü emdi bebeğim, 6 ay dolunca ilk yoğurt ile başladık, sonra 2. hafta meyve püreleri ve yoğurt şuan yaklaşık 7 aylık ve saat 11:00 gibi meyve püresi, öğlen sebze çorbası, akşam üzeri de yoğurt şeklinde veriyorum. Tabii bunlar sadece ek besin, anne sütüne devam :)

gamzeli benimde bebeğim 7.5 aylık ilk defa anne sütünün önemli ek gıdanın ek olduğunu düşünen bi anne gördüm bu sayfada:KK16: bende senin gibi düşünüyorum tabi sadece ben değil tüm doktorlar ve ebelerde.ek gıda herzaman alabilir ama anne sütünü en fazla 2 yıl

X