Premature Bebekler Ek gıdaya ne zaman geçtiniz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

efsane_

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
234
0
316
İstanbul
arkadaşlar kızım 5,5 aylık,düzeltilmiş 3 aylık.doktorumuz bize 2 ay sonra ek gıdaya geçiceğimizi söyledi.sizler ne zaman ek gıdaya geçtiniz.paylaşırsanız sevinirim.

canım benim kızım 27 haftalık doğdu sürekli aptamilin devam sütünü kullandım ek gıdaya 7.aydan sonra geçtim benim doktorum hiç bi zaman prematüre olarak bakma dedi biz doğduğu günden itibaren normal bebek gözü ile bakarız dedi aşıları filanda öle biraz beklemeni tavsiye ederim 6.aydan sonra çay kaşığı ile milupanın ek kaşık mamalarından başla derim ben hala gece mamasını yediriyorum milupanın tok tutsun midesini gece diye kızıma kızım 18 aylık üstelik yavaş yavaş 6.aydan sonra dene derim istemiyosa asla ısrar etme mutlaka yiyecek üzülmede kolay gelsin canım.

ben 4 ayını dolduruduğunda elma havuç suyu ve sebze çorbalarına başladım. Doktor iyi yapmışşsın dedi Sn de başla derim

efane merhaba ben birce35 canım
benim ikizler düzeltilmiş 4 aya giriyorlar sağlıkocağındaki dr ek gıdaya geçin dedi yoğurt çorba meyve püresi ver dedi bende ikna olamadım ve yattıkları hastanedeki dr lara sordum düzeltilmiş 6 ay olmadan başlamanın bebeğe hiçbir yararı yok dedi mamadan ne gerekiyorsa alıyor ek gıdaya geçince mama miktarı azlacak beslenme eksik kalabilir önermiyoruz dedi gebeliğimi takip ettirdiğim hastanedeki çocuk dr unada sordum ilk ay prematüreler için önemli ek gıda için erken dedi benimkiler 28 haftalık doğmuşlardı sen bilirsin tercih senin canım ama senin bebek benimkilerden de küçük burada bizim dediklerimize göre değilde dr tavsiyesiyle bebeğin için karar ver çok önemli

bende 33 haftalık doğum yaptım şu anda oğlum 5 aylık,düzeltilmiş 3.5 aylık.ben birkaç gündür meyve suları vermeye başladım.doktorum 6.ayda tam olarak geçelim şimdilik meyve sularını tattır dedi.bence 6.ayı beklemekle geç olabilir,çoğu doktor bu görüşte.özellikle de prematüre bebeklerde beslenme iştahsızlık sorunu olduğu için bir an önce farklı tatlara alışmaları lazım diye düşünülüyor tabii en erken 5.ayda.zaten meyve sularını vs. sadece bir çay kaşığı veriyorum,maksat tattırmak,doyurmak değil ek gıdaya geçişteki amaç,kesinlikle yanlış anlaşılmasın.diğer önemli nokta da şu,eğer sadece anne sütü veriyorsan 6.ayı bekleyebilirsin,eğer devam sütü veriyorsan 4-5 aylarda başlayabilirsin.

cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.her doktorda farklı yönlendiriyor sanırım.6 ayınıda bitirsin,kilo alımına bakayım. ona göre karar veririm artık.

bizim doktor da gerçek yaşına göre 6. ayına başlanır demişti. ama asıl önemli olan bebeğin hazır olması. yani hazır olan bebek tükrük üretmeye başlıyo, siz birşeyler yerken merakla izliyo ve sofra kurulduğu zaman ilgiyle ne yaptığınızı takip ediyo. ağzına süt yada mama haricinde birşey uzatsanız merak dip tdına bakmak istiyo ve eline verilen her türlü şeyi ağzına götürüyo. en çok da elini yemeye başlıyo.... ayı ve kilosundan çok belirtilere göre başanmalı.

biz tattırmalara iki ay önce başladık. daha yeni yeni doyasıya yemeye başlıyo... şu an gerçek yaşı 8 aylık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…