• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya ne zaman geçiş yapılmalı...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

şuan devam sütü ve biraz da anne sütü ile bebegimi besliyorum...ek gidaya ne zaman geçiliyor acaba hangi aylarda...etrafimda cocugu olan insanlar 3. ayında yani bu aylarda başlanabilecegini söylüyorlar...kafam karişti...siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
şuan bebeğm 3 aylık...ve eger ek gidaya başlanmali ise neleri onerirsiniz

teşekkürler...

merhaba arkadaşlar,

şuan devam sütü ve biraz da anne sütü ile bebegimi besliyorum...ek gidaya ne zaman geçiliyor acaba hangi aylarda...etrafimda cocugu olan insanlar 3. ayında yani bu aylarda başlanabilecegini söylüyorlar...kafam karişti...siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
şuan bebeğm 3 aylık...ve eger ek gidaya başlanmali ise neleri onerirsiniz

teşekkürler...
y

eğer sütünüz yeterliyse ilk 6 ay sadece anne sütü öneriliyor.
kilo alışı yazavşladıysa 4. yadan itibaren meyve püresi, meyve suyu yoğurt gibi besinleri tatırarark başlayabilirsiniz. ama bu konuda en güzel yanıtı doktorunuz verir. ya da en yakın sağlık ocağındaki ebe hanım

Ocak 2010 annelerindeyim ben de.(aralıkta doğdu kızım) biraz süt çokca da devam sütü ile büyüdü.devam sütünü reddetmeye başlayınca (5. ayın ortasında) yoğurt,meyve suyu ve püresi ile başladık -ama az az- 6.ay itibariyle de çorba ve muhallebiye geçtik. şu an devam sütünü reddetmiyorsa çok erken ek gıda için.bence biraz daha bekle. bağırsakları kolay kolay alışmaz ve çok gazı olur canım. dilersen bir de dr.unuza danış

bence bunun için doktoruna danışmalısın eğer kilosu normalse anne sütü yeterli anlamına geliyor 6. aydan itibaren ek gıdalara geçiliyor fakat kilosu ve gelişimi gerideyse 4. aydan itibaren ek gıdalara başlanılıyor diye biliyorum.

Back