• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıdaya nasıl başladınız ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EdaKN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

EdaKN

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2025
23
5
1
24
Ben patatesle başladıma ama günde bir defa ver dedi doktorum bebeğim de çok istekli akşamları da yedirsem fazla olur mu bilemedim

Ben patatesle başladıma ama günde bir defa ver dedi doktorum bebeğim de çok istekli akşamları da yedirsem fazla olur mu bilemedim
Neden patates ? Yani direk çok katı ve yapışkan bir sebze ile başlamanıza anlam veremedim. Biraz yumuşak şeylerle yutma becerisini geliştirin derim. Yoğurt mesela ?

Neden patates ? Yani direk çok katı ve yapışkan bir sebze ile başlamanıza anlam veremedim. Biraz yumuşak şeylerle yutma becerisini geliştirin derim. Yoğurt mesela ?
Alerjik sanırım biraz ondan yoğurtla başlamak istemedim bi kaç kere verdim daha önce çok az ama

Alerjik sanırım biraz ondan yoğurtla başlamak istemedim bi kaç kere verdim daha önce çok az ama
Alerjik birsürü şey var. Birgün hepsine başlamak zorundasınız. Zaten onlarda da 3 gün kuralı var.
1.gün çay kaşığı
2.gün tatlı kaşığı
3.gün çorba kaşığı.
Bu şekilde başlayabilirsiniz

Alerjik birsürü şey var. Birgün hepsine başlamak zorundasınız. Zaten onlarda da 3 gün kuralı var.
1.gün çay kaşığı
2.gün tatlı kaşığı
3.gün çorba kaşığı.
Bu şekilde başlayabilirsiniz
Çok teşekkür ederim suyu nasıl verdiniz biberonla kabul etmiyor kızım kullanmasını bilmiyor yani başka nasıl verebilirim kaşıkla da püskürtüyor

Çok teşekkür ederim suyu nasıl verdiniz biberonla kabul etmiyor kızım kullanmasını bilmiyor yani başka nasıl verebilirim kaşıkla da püskürtüyor
Doktorlar su çok şart değil diyor çünkü tadım aşamasındasınız ya daha, 6 aydan sonra illa vermek istiyorsanız verin tabi ama böbreklerini yormadan. Bende minik suluk var onun görselini ekleyeyim. Alıştırma biberonu aldık ama o çok hızlı aktı. Ben de bunu aldım ;
(Sağdaki lila renkli uç takılı,onunla içiyor)

Eklentiler

• IMG_2386.jpeg
    IMG_2386.jpeg
    18,8 KB · Görüntüleme: 4
Silikon uçlu alıştırma bardakları var ben onunla vermiştim. Her tadım sonrası az az su verin mutlaka bu su içme alışkanlığı kazandırması açısından iyi oluyor . Hemde tardımlarla artık su ihtiyacı doğuyor . her tadıma az zeytinyağ koyun hazmı kolaylaştırır. İlk sebzelerden başlayın sonra yogurt kahvaltı tadımları en son meyve tadımları .

Doktorlar su çok şart değil diyor çünkü tadım aşamasındasınız ya daha, 6 aydan sonra illa vermek istiyorsanız verin tabi ama böbreklerini yormadan. Bende minik suluk var onun görselini ekleyeyim. Alıştırma biberonu aldık ama o çok hızlı aktı. Ben de bunu aldım ;
(Sağdaki lila renkli uç takılı,onunla içiyor)
Çok teşekkür ederim deneyeceğim ☺️☺️

Silikon uçlu alıştırma bardakları var ben onunla vermiştim. Her tadım sonrası az az su verin mutlaka bu su içme alışkanlığı kazandırması açısından iyi oluyor . Hemde yardımlarla artık şu ihtiyacı doğuyor her tadıma az zeytinyağ koyun hazmı kolaylaştırır. İlk sebzelerden başlayın sonra yogurt kahvaltı tadımları en son meyve tadımları .
Çok teşekkür ederim evet suyu oturtamadık pek ısrar etmedim alışması lazım artık birazda

Back