Bebek Beslenmesi Ek gıdaya nasıl başladınız? 6. Ayına kadar sadece emziren anneler cevaplarsa sevinirim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cimcime28

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
1.293
1.911
133
Arkadaşlar merhaba
Bebeğimin 6 ayı yani 180 günü doldu
Şimdi ek gıdaya geçicez ama her kafadan bi ses çıkıyo kilo alımı gayet iyi ama ben bol vitaminli beslemek istiyorum 3 gün yoğurt işte meyveleri denedik kaşık maması aldım ne kadar vericem nası artırcaz bilmiyorum yardımcı olur musunuz

Merhaba. 6. Ayına kadar emziremedim ama mamayla besleyip 180 günü dolduğunda ek gıdaya başladım. İlk olarak Sebzeleri haşlayıp çatalla ezdim. 3 gün kuralı ile verdim. Yoğurt ve en son meyveleri verdim. Arada yumurta sarisi denedik. Zaten bunları en fazla bir yemek kaşığı kadar veriyorsunuz. Yaklaşık 8. Aya kadar böyle tadım yaptık.daha sonra öğüne geçtik. Kaşık maması ile ilgili bir bilgim yok bizim de kilo sorunumuz yoktu o yüzden o tür hazır ürünler kullanmadik. Bebe İrmiği yada pirinç unu ile kendinizde yapabilirsiniz ama bu tür ürünlerin vitamin değeri pek yok. Boş kilo aldırıyor o yüzden ben tercih etmedim.

İrmik prinç unu kaşık maması bunları gece yatmadan veriyorum tok tutması için. Henüz sebze başlamadık sabahları yoğurt veriyorum yanında havuç elma ya da muz oluyo. Hangi sebzeden başladınız siz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…