Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçtik, hangi yiyecekleri vermeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dryist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
33
1
36
İstanbul
2 haftadır ek gıdaya geçtk. sadece sebze püresi verdim.Havuç,kabak ve patates.Elmayı da verdim sevmedi. Birkaç sorum olcak size. Kızımda süt,yumurta,domates alerjisi var. Hangi yiyecekleri vermeliyim?Kızım 1 hafta sonra 6 aylık olacak. Elma armutu cam rendeden geçirip yedirin diyorlar.Sert oluyor baya.Acaba haşlanıyor mu?Yoksa çiğ mi tüketmeli?Bir de günde 2 çay bardağı yemeliymiş.Nasıl sıraya koymalıyım, bir öğün sebze bir öğün meyve gibi mi?Tşekkürler şimdiden...

pişirmene gerek yok canım, meyveler pişince bir besin değeri kalmıyor diye biliyorum
sana sert geliyosa bir de catalla iyice ez
cam rende oldukca eritir aslında sert olması ilginç
2 cay bardağı fazla başlangıc için çok fazla
yarim cay bardagi yeterli olur (ben bir kaşık verip hergün arti bir kaşık şeklinde arttirmiştim ilk 2-3 hafta)
birden bu kadar yüklenmek doğru değil, hazmedemez

Son düzenleme:

patates,havuç,kabak üçlüsüne kabağı çıkartıp mevsim sebzelerinden haşlayıp verebilirsiniz..bal kabağı,brokoli vs..bunların içine pirinç yada bulgurda koyabilirsiniz..yoğurt verebilirsiniz,elma armut,elma muz deneyebilirsiniz,zamanla alışır sevmedi diye üzülmeyin,bizde elma püresiyle başlamıştık başta sevmedi sonra alıştı,aklınızda bulunsun kabız olmasın diye 2 3 adet kuru kayısıyı kaynatıp biraz verin

........................

Son düzenleme:
.................

Son düzenleme:

Doktorumuz yiyebileceği kadar yesin dedi.Kilo alma sorunumuz vardı çünkü.İlk başlarda yarım çay bardağı kadar tüketti.Israr da etmedim yemediği zamanlarda.
Sanırım bana sert geldi.Elma da sert bir elmaydı sanırım hafif ekşimsiydi belk de o yüzden yemedi.Tekrar deneyeceğim bakalım.

Evet tekrar deneyeceğim. Çeşit konusunda sıkıntı çekiyorum.Doktorumuz ilk başlarda sebze verelim ki alışsın sevsin dedi. Alışması için 3gün boyunca aynı şeyi verdik. SOnra karıştırıp çorba yaptım. Bundan sonra vereceklerimi de mi 3 gün alıştırmam gerekecek?Yoksa öğünlerde farklı yiyecekleri deneyebilecek miyiz?

Hazır püreler ve tahıllı yiyecekler konusunda ne düşünüyorsunuz?Sağlıklı buluyor musunuz?Bir de anne sütünden muhallebi yapılıyormuş.Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Hazır püreler ve tahıllı yiyecekler konusunda ne düşünüyorsunuz?Sağlıklı buluyor musunuz?Bir de anne sütünden muhallebi yapılıyormuş.Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

öğün oluşturmaya başladıktan sonra sıkıntı olmaz zaten..bebeğin yiyeceklere karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini anlamak için 2 3 gün beklemek gerekiyor,ben şuana kadar gün içinde farklı bişey denemedim..mesela günde bir kere elma-muz,aralıklarla verdim,bağırsaklarını fazla yormak istemedim...hazır püreli zorda kalmadıkça kullanmayın,herşeyin taze olanı güzel,ben muhallebisiyle,elma-şeftali püresini denemiştim ama evde yapılabildikten sonra ne gerek var..evet anne sütünden muhallebi yapılıyor,devam sütleriylede yapılıyor ayrıca

Peki anne sütünü kaynatabiliyor muyuz?B,r yerde okudum suyla pirinç ununu pişir,ocaktan aldıktan sonra anne sütü koy diyor. Denedim ama çok cıvık oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…