Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçişte kabızlık... yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rayiha_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
55
0
86
Ankara
bebeğim 5,5 aylık 2 haftadır meyve suyu ve yoğurt veriyordum bir kaç kezde çorba. günde iki kez kakasını yapan oğlum 6 gün boyunca kakasını yapmadı. dr ek besine geçişte normal dedi. 6. günde eğer yepmazsa fitil verin dedi.dün ilk kez verdik ve yaptı. fitilde alışkanlık yapıyormuş. kullanmayı pek istemiyorum yeniden aynı problemle karşılaşmamak için neler vermeliyim, ne yapmalıyım?

canım sanırım dün yazmışsın ama okadar konulara nagmeler yagdıran anneler bişi bulamamış yazmaya sana....
canım kayısı verirsen sindirim zorlugu çekmez ve kabızlık yapmaz yogurt verdigin zaman içine 1 adet kayısı kurusu ama suda bekletmen lazım yumuşması için yogurda karıştırıp yedirirsen hem meyve vitaminini alır hemde sindirimi kolaylaştırır Allah kolaylık versin canım

geçmiş olsun canım,6günde çok fazlaymış,günde iki kez yapmaya alışmış bir çocuk nasıl rahatsız olmuştur kimbilir.benim oğlum da 5aylık,3aydır ishaliyle uğraşıyoruz.bir türlü tamamen geçmedi.artık ilaçlardan doktorlardan ümidi kestim,katı gıdalara başlayacağım.belki yoğurt iyi gelir.bir de sindirim sorunlarına kefir çok iyi geliyormuş,ishalede kabızlığada.bugün doktorum programında söylediler.gaz da yapmazmış

canim benim bebegimde kabiz olmustu Allahtan atlattik, ben mamasinin püresinin suyunun icine1 cay kasigi yada 2 sivi yag damlattim evimde hakiki zeytinyagi yoktu. sonra hakiki zeytinyagi aldigimda ise agzina 1 cay kasigi zeytinyag verdim. poposu tahris olmasin diye cevresine sivi yada zeytin yag sürdüm. püre olarakta ispanak püresi yedirdim!

kuru kayısıyı güzelce yıkayıp suda haşlayıp minik minik doğrarsın yoğurduna karıştırabilirsin suyunu da içirirsin iyi gelir..ben böyle yapıp kahvaltısına karıştırıyorum suyuylada bisküvisini ıslatıyorum..taze kayısı püresinide yedirebilirsin oda iyi olur bolca da sıvı verirsen kısa zamanda düzene girer

hepinize teşekkürlr .. dediklerinizin çoğunu yapmışım. ama oğlum fitilden sonra hala kakasını yapmadı. bugün 3. günümüz. inşallah çabuk atlatırız ve tekrar fitil kullanmak zorunda kalmayız..

mrb bızde ek gıdalara geçişte aynı problemi yasadık.kuru kayısı ve siyah erik birertane hasladım suzgecten gecirip 2-3 kasık verdim ılk gunde gecti problemimiz tavsiye ederim

ben de çok çektim kızarıyordu 3-4 günde bir yaparken,çok ağlıyordu, fitil kullandım 1 kutu.şurup verdim. tek sorun suyu az vermemmiş. annemin yanına gidince bol su içirdik ve düzeldi.hala kızıyorum doktora sormadı uyarmadı beni su içiyor mu diye.yemekten sonra 1-2 tatlı kaşığı veriyordum ne bileyim hani anne sütü veriyorum diye gerek yok sandım. belki sen de benim hatamı yapıyorsundur. ne kadar içerse verdim 1-2günde düzeldi çokşükür. zeytinyağı içirdim, poposuna sürdüm, kayısı içirdim işe yaramadı.çok geçmişolsun

Son düzenleme:
suyu pek sevmiyor ama ben yinede zorla veriyorum. sanırım bağırsaklarının alışması biraz zaman alacak. bu arada benim oğlum kayısı püresinini çok sevdi. günde 1 kase yiyor. ama bir gün çok ağlayınca acaba ishal mi oldu, çok mu verdim dedim. kakasınıda yapmıştı 2 gün üst üste. kayısıyı abarttım mı bilmiyorum ama, sanırım ağlamasının sebebi 4 tane diş çıkarıyormuş 4 dişi vardı zaten. niye bu kadar erken çıkıyorlar anlamadım

bende kabızlık sorunundan bir süredir çekiyorum.ama 3-4 gündür denge sağladık gibi inşallah.hiçbirşekilde biraz koyu kıvam mama yediremiyorum.kahvaltı mesela.ama ben kahvaltısının içine kayısı veya erik püresi ekledim.incir armut elma kayısı püreleri yapıp veriyorum,su çok önemli özellikle ılık ılık içtiğinde yemen yumuşatıyor.banyo ve karın bölgesine masaj.. meyveler bazen tatsız çıkıyor.ben hip in erik ve kayısı pürelerinide kullanıyorum taze tatlı meyve bulamazsam,onlarda diğerlerine göre daha doğal duruyor ve iyi geliyor.geçmiş olsun...

Benim oğlum da tam 5 aylık, şu zamana kadar hiç gaz ve kabızlık sorunumuz olmamıştı ama 1 hafta önce kabız oldu. ! aydır aptamilin pirinli sütlüsünü içiyordu yatmadan, onun dışında da anne sütü alıyordu. 3 gün kaka yapmayınca fitil verdik ve hemen yaptı, sonra 3 gün daha yapmadı, 3. gün 1 tatlı kaşığı zeytinyağ içirdik, akşama yaptı kakasını, dün de doktora gittik, kabızlığından bahsettim, ek gıdalara bu ay başlıyoruz, mamasının içine 1 çay kaşığı zeytinyağ koyup vericekmişim, bir de sütlü-pirinçli mama kabızlık yapabilirmiş, ben de armutlusunu aldım, dün ilk kez mamasının içine zeytinyağ koyup verdim, fitile gerek kalmadan bugün kakasını yaptı rahatça. Kayısı yediriyordum ama bana mısın demiyordu. Sıvıyağ bağırsakları yumuşatıyor...

canım ek gıdaya geçiş aşamasında mutlaka kabızlık oluyo ve bazen ne yaparsan yap bunun üstesinden gelemiyorsun..
benim kızım da normalde günde en az 5 kere kaka yaparken ek gıdaya geçtiğimizde tam 1 hafta yapmadı... sonrasında dr lağman verdi evde onu yaptık.. aynı anda bi şuruba başladık bağırsak dzüenleyici. 1 hafta sonunda gene yapmayınca dr bu sefer fitil verdi. fitilden sonra yaptı ama inanılmaz canı acıdı ve ağladı... başka bi dr a gidip durumu anlattım bağırsak düzenleyici (duphalac) ilaç verdi.. sabah akşam 1 çay kaşığı ver dedi... o baya bi rahatlattı bikaç günden sonra kullanımı kestim..ilk zamanlar çok az ve katı yapıyodu ama bünye ek gıdaya alıştıkça daha düzene girmeye başladı.. şimdi gene arada sıkıntısı olduğunda gaz zancısı çektiğinde veriyorum ve inanılmaz rahatlatıyo...
tabi ilaçlardan önce herşeyi denedim... kayısı erik armut yedirmeyi şeftali muz yedirmemeyi salatalık verip arkasından su içirmeyi.. zeytinyağ içirmeyi poposuna z.yağ sürmeyi... aklına gelebilecek herşeyi... sen de bunları denediğin halde çözüm bulamadıysan dr unla bi görüş.. ilaç kullanman gerekiyo olabilir...

biz de denedik saydığın herşeyi canım aynı ilac kullaıyoruz bir tek arabada kaka yapıyo bizimki hergün gezdiriyoz kerameti arabanın ne anlamadm :))

Ben de herşeyi denedim olmuyor mecbur ilaç kullanacağım. Neredeyse bir aydır katı katı yapıyor. Merak ettiğim bu şuruplar alışkanlık yapıyor mu

Back