• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçişte aşamalar..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dinamiss

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
2.157
12
358
Ankara
Merhaba arkadaşlar..Kızım 6 aylık oldu, bugüne kadar sadece anne sütü aldı.
Dün doktorumuza gittik, ek gıdaya başlıyoruz.
Doktorumuz yumurta sarısı ve peyniri tek vermemi söyledi..Çevremde gördüğüm kadarı ile bu tarz kahvaltı besinlerinin anne sütünde karıştırıp vereceğimi sanıyordum.. O anda aklıma gelmediği için soramadım ama ben 1 ay sonra işe başlayacağım..
Kızıma şimdi böyle veririm ama ben işe başladığımda ve miktarlar arttığında nasıl ayrı ayrı yiyecek aklıma takıldı..

Bir de ekmek nasıl verdiniz bunlarla beraber mi başladınız?

Sizler kahvaltı öğününe kaçıncı ayda ve nasıl başladınız bilgi verirseniz çok sevinirim.

Günde bir kez de tahıllı mama dedi, bunu sizler de verdiniz mi? 6. ayda mı başladınız?

Yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar..Kızım 6 aylık oldu, bugüne kadar sadece anne sütü aldı.
Dün doktorumuza gittik, ek gıdaya başlıyoruz.
Doktorumuz yumurta sarısı ve peyniri tek vermemi söyledi..Çevremde gördüğüm kadarı ile bu tarz kahvaltı besinlerinin anne sütünde karıştırıp vereceğimi sanıyordum.. O anda aklıma gelmediği için soramadım ama ben 1 ay sonra işe başlayacağım..
Kızıma şimdi böyle veririm ama ben işe başladığımda ve miktarlar arttığında nasıl ayrı ayrı yiyecek aklıma takıldı..

Bir de ekmek nasıl verdiniz bunlarla beraber mi başladınız?

Sizler kahvaltı öğününe kaçıncı ayda ve nasıl başladınız bilgi verirseniz çok sevinirim.

Günde bir kez de tahıllı mama dedi, bunu sizler de verdiniz mi? 6. ayda mı başladınız?

Yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler.
anne sütüyle karıştırmıyorum ben. bunun yerine meyve koyuyorum ve hepsini rondodan geçirip karıştırıyorum. tabii doktorumuzun tavsiyesiyle... ekmek değil hipp organik bisküvi kullanırum. bunu da kahvaltı karışımına ilave ediyorum. kahvaltıya 5. ayda başladık. tahıllı mama falan vermiyorum; ama organik kavanoz mamalarından veriyorum.
biz ek gıdaya başlarken ben çok paniktim. hatta doktor ne yapacağımı anlattıkça ben unuturum diye yazdım. kolay gelsin...

Sezince çok teşekkür ederim..Yani sen ayrı ayrı vermedin de karıştırdın..Bana da bu daha mantıklı ve bebeğim için kolay olur gibi geliyor...

aslında özellikle peynir ve yumurtayı karışıma katmadan ayrı vermek daha iyi oluyor,tadına alışıyor.sonradan reddetmiyor.mesela benim 4yaşında kuzenim var,yumurta peynir yemiyor kıyamet kopuyor.bebekken mamanın içinde yiyormuş ama böyle tek verince yemiyor.ben önce yumurtasını yediriyorum yada peynirini.üstünede pekmez,bisküvi, mama karışımını veriyorum.tahıl şart deniyor,o yüzden tahıllı mama demiş,sen çorbasına tahıl katıp verebilirsin.önceleri pirinç,şehriye,irmik,daha ileriki aylardada mercimek bulgur eklersin.bisküvi kullandığım zaman ekmek vermiyorum ama çorba yedireceğimde biraz ekmek içi katıyorum içine.bisküvi vermek istemezsen kahvaltı karışımınıda ekmekle hazırlayabilirsin.ben 6aylık olduğunda başladım.benimkinin yediği yok orası ayrı mesele

aslında özellikle peynir ve yumurtayı karışıma katmadan ayrı vermek daha iyi oluyor,tadına alışıyor.sonradan reddetmiyor.mesela benim 4yaşında kuzenim var,yumurta peynir yemiyor kıyamet kopuyor.bebekken mamanın içinde yiyormuş ama böyle tek verince yemiyor.ben önce yumurtasını yediriyorum yada peynirini.üstünede pekmez,bisküvi, mama karışımını veriyorum.tahıl şart deniyor,o yüzden tahıllı mama demiş,sen çorbasına tahıl katıp verebilirsin.önceleri pirinç,şehriye,irmik,daha ileriki aylardada mercimek bulgur eklersin.bisküvi kullandığım zaman ekmek vermiyorum ama çorba yedireceğimde biraz ekmek içi katıyorum içine.bisküvi vermek istemezsen kahvaltı karışımınıda ekmekle hazırlayabilirsin.ben 6aylık olduğunda başladım.benimkinin yediği yok orası ayrı mesele

Canım çok teşekkür ederim :)
Benim küçük hanım yiyecek mi acaba ben de merak içindeyim.

Umarım oğluşunun iştahı da bir an önce açılır.

ek gıdaya geçmek zaten zor bir süreç. gıdaları ayrı ayrı vermek bunu daha da zorlaştırabilir. bebeğiniz alışana kadar karıştırmak en iyisi diye düşünüyorum.

Offf ne karışık işmiş yaaa :(
Umutcan ın dediği de çok mantıklı, tadları öğrenmesi açısından.. Ama karıştırmak da daha kolaylık..
İnsan ne yapacağını şaşırıyor...
Meğer emzirmek ne kolay işmiş :)

Back