Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bnm kızım 10.12.2012 tarihinde doğdu.bu ayın 10unda 3.ayını bitiricek.
malesef sadece mama ile besleniyor.doğum sonrası ilk 20 gün anne sütü içti,onu da sağıp verdik.
o zamandan beri sadece mama.
böyle bebekler ne zaman başlıyor?
4 ayı bitirip 5.aya girerken mi?
yoksa 3 ayı bitirip 4 e girerken mi?
tatlım o konuda acele etme.bende senin gibi düşünüp 3. ayı biter bitmez ek gıdaya geçtim. ama bebeğim çok rahatsızlandı.tam bir hafta 10 gün duraksız ağladı yavrum.çünkü henüz hazır değildi.hazır olup olmadığını nerdenmi anladım...şimdi 4 ay 3 haftalığız ve biz yemek yerken neredeyse çıldırıyor.can atıyor banada verin diye...bazen sinirlenip ağlıyor bile:) bu refleksi 4. ayına girer girmez yavaş yavaş başladı.bundan önceki ayda çiğneme refleksi bile bu kadar yoktu.ben zorluyordum neredeyse.
yani kısacası şurda 1 ay daha sabret.ondan sonra yoğurtla,meyva suyuyla başlarsın.
bu arada 4. ayı bitip 5 e girerken başla.onu söylemeyi unutmuşum..benimde ilk bebeğim o yüzden çok tecrübesizdim.hele şu ay konusunu bir türlü anlayamamıştım.ben 4. ayından gün almaya başlayınca 4 aylığız diyordum.aslında 3 aylıkmışız:)
teşk.ederim cvpladığn için =) maşallah bebeğinize.
bn acele etmiyorum.uygun zaman ne zamnsa o zaman başlamak istiyorum.yalnız mama ile beslenen bebeklerin 1 ay daha erken başladıklaırnı okumuştum bir yerde.anne sütü alanlar da 5i bitirip 6ya girerken başlıyor o zaman.
da bnm matematiğim berbat :)) tam hesaplıyamadım 3 mü 4 mü 5 mi diye :))
demekki 1 ay daha bitirip başlıycak.yani deniz 4 aylık olunca =)) dimi yanlış anlamadıysam =))
teşk.ederim cvpladığn için =) maşallah bebeğinize.
bn acele etmiyorum.uygun zaman ne zamnsa o zaman başlamak istiyorum.yalnız mama ile beslenen bebeklerin 1 ay daha erken başladıklaırnı okumuştum bir yerde.anne sütü alanlar da 5i bitirip 6ya girerken başlıyor o zaman.
da bnm matematiğim berbat :)) tam hesaplıyamadım 3 mü 4 mü 5 mi diye :))
demekki 1 ay daha bitirip başlıycak.yani deniz 4 aylık olunca =)) dimi yanlış anlamadıysam =))
evet canım 1 ay daha bekleyeceksin:)
yani 10 nisanda senin bebişin tam 4 aylık olacak artık yavaş yavaş başlayabilirsin:)
ben sadece 3.5 aya kadar emzirebildim sonra sütüm iyice kesildi. başından beri zaten mama takviyesiyle gelmiştik.şimdi artık tamamen mamaya döndüm. mama alan bebeklerin ek gıdaya erken geçmesi gibi bir şeyi bende duymuştum ama ona şimdi artık kesinlikle inanmıyorum.çünkü ek gıda meselesi.metabolizma meselesiymiş bunu anladım.yani bütün bebeklerde aynı bu.4 aylıkken bebek kendini ilahi bir emirle kendini buna yavaş yavaş hazırlıyor.ben böyle olduğuna inanıyorum.
pamuğunla mutlu günler diliyorum..:)
Ek gıda bebeğe göre değişiyor bağzı bebekler daha erken hazır olurken bağzıları daha geç hazır olabiliyor.
Benim oğlum 3.aylık 4.aya girdik ve biz yemek yerken çok mızmızlanıyo ve resmen istiyo ben tadları tattırıyorum ve hergün çeyrek çay bardağı kadar yoğurt veriyorum sıvılandırıp kendim mayalayıp.Ayrıca biz yemek yerken peynir çorba suyu vs gibi şeylerden minicik tattırıyorum ki versem yiycek bugün elma suyu verdim birkaç çay kaşığı ama istiyo ama dil itme refleksi azaldı yani hazırlanıyor ek gıdaya ama bağzı bebekler istemeyebilir deneyim istemiyorsa beklemek gerek.
baştan başa sen!
Kayıtlı Üye
hayat ÖZsöyler: Ömer Büyüyor - Ek Gıdaya Geçiş
Benim kuzum 15aylik oldu ve ek gidaya gecis doneminde sukurler olsun ki annesini cok uzmedi... Edindigim tecrubeler ve arastirmalarda elde ettigim bilgileri yukaridaki linkte yazdim umarim faydasi olur
bnde 14 nisanda dogum yaptım aslında 11 mayıstı dogumum ama 1 ay erken geldı bızmkısı bnde dogdugndan berı hem emzırıorm hemde mama verıorum bu aralar mamayı daha cok vermeye basldık gunduzlerı emmıo gecede uykudayken emıoo bıraz saglı ocagına gıttıgmde hemsıremz 4.5 aylık olunca ek gıdaya baslayacamızı soyledı sızce daha erkenmı