Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geciş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kbr20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
402
205
Merhabalar benim birden fazla sorum olucak benim bebeler ikiz 9 ayliklar ve düzeltilmiş aydan 7 aylik oluyorlar 1 ay önce ek mamaya basladik ama sadece 1 ay yiyebildiler dis cikarma donemine denk geldi istahlari gitti sadece devam sutu iciyorlar cici bebeli birde ek gidaya gectimizden beridir geceleri uyumamaya basladilar meğersem 3 aylıkken biten gaz sorunumuz geri gelmiş tekrar şurup kullanmaya başladık şimdilik biraz daha iyiler 1 haftadır kullanıyoruz dişleri çıktı huzursuzluklari dişten değil ama benim bebeler hala hiç birşey yemiyor sadece sut içmek istiyorlar azar azar yedirmeye çalışıyorum ilk kasıktan sonrasını almıyorlar doktora götürdük bu seferde üstteki disler çıkıyor muş e tamam da bu cocuklar hic birsey yemicek mi bu dis cikarma islemi 2 yasina kadar falan suruyor sanirim he birde benim bebeler tutturdular bir tane şey yemeye yani ikinci bir yiyeceği kabul etmiyorlar su veriyorsam sut içmiyorlar sut veriyorsam şu içmiyorlar kaşık mamasi veriyorsam sut içmiyorlar çorba veriyorsam kaşık mamasi yemiyorlar meyve versem çorba içmiyorlar vs vs yani illa ya sadece sut icicekler yada sadace çorba icicekler napicam ben boyle bi akil verin

tecrübeli anneler gibi size çok yardımcı olamayacağım. Bizde yeni başlıyoruz çünkü ek gıdaya, ama sizin yazınızı okurken korkmadım değil hani.. Allah yardımcınız olsun.
Siz yinede istemeseler bile zorla bi kaşık bile vermeyi deneyin. İsteklerine göre hareket etmeye çalışın. Ögünlerin arasını açmaya çalışın acıkınca yerler belki...

Merhabalar benim birden fazla sorum olucak benim bebeler ikiz 9 ayliklar ve düzeltilmiş aydan 7 aylik oluyorlar 1 ay önce ek mamaya basladik ama sadece 1 ay yiyebildiler dis cikarma donemine denk geldi istahlari gitti sadece devam sutu iciyorlar cici bebeli birde ek gidaya gectimizden beridir geceleri uyumamaya basladilar meğersem 3 aylıkken biten gaz sorunumuz geri gelmiş tekrar şurup kullanmaya başladık şimdilik biraz daha iyiler 1 haftadır kullanıyoruz dişleri çıktı huzursuzluklari dişten değil ama benim bebeler hala hiç birşey yemiyor sadece sut içmek istiyorlar azar azar yedirmeye çalışıyorum ilk kasıktan sonrasını almıyorlar doktora götürdük bu seferde üstteki disler çıkıyor muş e tamam da bu cocuklar hic birsey yemicek mi bu dis cikarma islemi 2 yasina kadar falan suruyor sanirim he birde benim bebeler tutturdular bir tane şey yemeye yani ikinci bir yiyeceği kabul etmiyorlar su veriyorsam sut içmiyorlar sut veriyorsam şu içmiyorlar kaşık mamasi veriyorsam sut içmiyorlar çorba veriyorsam kaşık mamasi yemiyorlar meyve versem çorba içmiyorlar vs vs yani illa ya sadece sut icicekler yada sadace çorba icicekler napicam ben boyle bi akil verin
Sebze puresi denedin mi mesela balkabagi haslayip ezip dene bakalim

Benim bebegimde 9 aylik ek gidaya gecis tam ust dislerinin cikardigi doneme geldi bnde anlamadan zorladim simdi 9 bucuk aylik olduk yeni yeni yogurt yiyo tavsiyem zorlama almiyosa verme sutune ihtiyac duyuyor suan cunku agrilari cok oluyor

Merhaba canim. Inanki kelin ilaci olsa kendi basina surermis. Seni cok iyi anliyorum. Ben de hem emzirip hemde devam sutu verenn biriyim. Ve 6.ayi oyle dort gozle bekledimki .. Sandimki cocuk kase kase corbalar yogurtlar yiyecek. Ve tabi hayal kirikligi. 9.ayi tamamladik hala yarim kase bile yemiyoruz. En sevdigi sey ya yogurt o da biskuvili ya da ayran. Sabah kahvaltisi tek tek elinle verirsem herseyi yiyor ama kasik asla sevmiyor. Yumurta alerji yaptigi icin yediremiyorum. Cicibebe vs seyler pek hosuna gitmiyor ama doyurucu oldugu icin veriyorum. Sanirim bir yazida okumustum 1 yasina gelince beslenme sekli otururmus. Benim bebegim cok az yiyor sık acikiyor fakat bi yedigini diger ogun asla yemiyor. Zor gercekten ve eline oyuncak kepce vs vermeden asla agzini acmiyor. Bende acikcasi artik zorlamiyorum devam sutune devam :) Yapcak bisey yok canim :KK66:

X