• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçiş..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dilaram86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2017
75
39
88
38
Merhabalar,
Bebeğim 6 aylık oldu ve bizde ek gıdaya geçiş yaptık tabiki anne sütüne devam..
Benim merak ettiğim mesela doktor meyve verin dedi ne kadar miktarda vermem gerekiyor. Çünkü ben ne kadar verirsem bebeğim o kadar yiyor biraz iştahlı bebek :) belki çok veriyorum dihe diye korkuyorum.
Bide siz 6. Ayda bebeklerinize neler verdiniz?

önce vereceğiniz meyveyi ince tülbent ile suyunu sıkın verin 15 gün sonrada cam rende ile rendeleyip verebilirsiniz.elma,şeftali armut olabilir.ilk olarak bir dilim ile başlayın 5 gün sonra yarım meyve yiyecek hale gelir zaten.eğer yemede zorluk çekerse yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz H hepgenc Dilaram86 Dilaram86

Son düzenleme:
önce vereceğiniz meyveyi ince tülbent ile suyunu sıkın verin 15 gün sonrada cam rende ile rendeleyip verebilirsiniz.elma,şeftali armut olabilir.ilk olarak bir dilim ile başlayın 5 gün sonra yarım meyve yiyecek hale gelir zaten.eğer yemede zorluk çekerse yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz H hepgenc Dilaram86 Dilaram86
Çok teşekkür ederim.

Biz de bu hafta yeni başladık ek gıdaya. Doktorumuz kabak,havuç,patates,elma, armut, şeftali verdi başlangıç olarak. Öncelikle sebzelerden başlayın ki meyveden sonra sebzeyi reddetmesin dedi. Çorba yapıldığında 1/3 kase verdi ölçü olarak ama çocuğunuz devamını kabul ederse daha da verebilirsiniz dedi. Verdikçe yiyorsa arkadaşın dediği gibi ölçüyü kendin belirleyip günden güne arttırabilirsin. Blender kullanma yiyecekleri verirken sonra posalı yemek istemeyebiliyorlar. Cam rende kullan ya da kendin ezerek püre yap. Doktorumuzun bize tavsiyeleri bu yönde:)

Biz de bu hafta yeni başladık ek gıdaya. Doktorumuz kabak,havuç,patates,elma, armut, şeftali verdi başlangıç olarak. Öncelikle sebzelerden başlayın ki meyveden sonra sebzeyi reddetmesin dedi. Çorba yapıldığında 1/3 kase verdi ölçü olarak ama çocuğunuz devamını kabul ederse daha da verebilirsiniz dedi. Verdikçe yiyorsa arkadaşın dediği gibi ölçüyü kendin belirleyip günden güne arttırabilirsin. Blender kullanma yiyecekleri verirken sonra posalı yemek istemeyebiliyorlar. Cam rende kullan ya da kendin ezerek püre yap. Doktorumuzun bize tavsiyeleri bu yönde:)
Çok saol
Benzeri şeyleri bizim doktorumuzda söyledi bende sebzeyle başladım ona rağmen şu an meyve isteyerek yiyor ama sebze çok az yiyor çok kezde istemiyor...

Ben de şimdilik sebzedeyim meyve vermedim daha ama tatları alınca illaki meyveyi daha çok beğenecekler. Biz de öyleyiz çocuklar napsın . Az da olsa yiyor ya çok önemli değildir herhalde :)

Back