Ek gıdaya geçiş süreci

biranneikiogul

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
85
12
3
30
Merhaba,
Bugün oğlumun 4 aylık aşısını yaptırdığım sırada ebe hemşire artık ek gıdaya Tadımlarla başlayabileceğimi söyledi. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çocuğum alerjik bir çocuk yumurtaya alerjisi var.
Fikirlerinizi varsa menü örneklerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Herkese iyi yıllar dilerim :)

Ek gıda genelde 6.ayda başlanıyor. Alerjik bebekler için 5.ayda başlanabiliyor. Bunun kararını ebe değil hekim verir. Ek gıdaya başlamak için bazı parametreler var. Mesela bebeğin oturabilmesi ve başını tutabilmesi gibi. Eğer 6 aylık bebek bunun yapamıyorsa 7.ayda ek gıda düşünülür. 4 aylık bebek için daha çok erken. Zaten bir ömür gıdalarla beslenecek aceleye ne gerek var anlamıyorum. 4 aylık bebek için menü önerim yok malesef.

6 ay tam günü doldurmadan baslatmamisti, bizim ebemiz. Bağırsak sindirim sistemi tam gelişmediği için.

Ek gıdaya başlamaktan ziyade tadım yaptırmaya başlamak sanırım bahsettiğiniz. Bizde iki çocuğumuzda 4. Ay bitip 5. Aya girdiklerinde tadıma başladık elbette doktor tavsiyesiyle ilk ay sadece sebze ikinci ay meyve sonrasında da zaten ek gıdaya geçiş . Her konuda olduğu gibi bu konuda da bir sürü yaklaşım var doktorunuza danışmak en doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…