Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçip bebeği gece uyumayan anneler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

88prenses22

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
7.371
8.045
398
36
evet ek gıdaya geçip bebeği gece uyumayan anneler yeme düzeniniz nasıl.öğünleriniz düzenli mi?bebeğiniz kaçta uyuyup kaçta uyanıyor?ve bu sizin hayatınızı nasıl etkiliyor?var mı bebeği gece uyumayan benim ki gibi?

slm benım kızım dokuz bucuk aylık yeme duzenımız sabah kahvaltı karısımı bulamaç olarak verıyorum ara ogunde meyve puresı ogle ogununde corba tarhana mercımek sebze corbası donusumlu olarak ıkındı yogurt aksamda muhallebı verıyorum pırınc unu ıle pısırıp ıcıne devam sutu eklıyorum aralardada anne sutu kızım bı rahatsızlıgı olmadıgı surece gece uykusu guzel sabaha karsı bı defa uyanıyo emmekıcın hasta ıken dıs donemınde degısıyo ısler tabı uykusuz kaldıgım gecelerın sabahları cok zor oluyo bı tane daha cocugum oldugu ıcın bebek uyurken yatamıyorum oda ılgı beklıyo zombı gıbı gezıyorum ıkı uc bardak kahve ıle ayakta duruyorum ama cocuklarımın bı gulumsemesı bana kendımı nasıl oldugumu unutturuyor insallah sızın hayatınızda duzene gırer

sağol canım
maşallah kızına
benim oğlum da 10 aylık
çok nadir gece uyur o da yarım saatte bir uyanarak
geceleri hep uyanığız yani
gündüz o uyurken işlerimi yapıyorum ya da misafirim oluyor
çoğu zaman 3-4 saatlik uykuyla ayaktayım
ama evet bir gülümsemeleri yetiyor
sağlıklı olsunlar da..............

selam demekki sende bendensin :)
ek gıdaya geçtik kızım 6,5 aylık hatta geçti bile..dün itibari ile kahvaltıya başladık..ama onun öncesinde meyve püresi sebze çorbası yoğurt ve akşamları kaşık maması yediriyordum..Kaşık mamasını da suladırıp biberonla veriyorum kaşık kaşık almıyor sıkılıyor uykusu ağır basıyor ve yemiyor..biberonla verince biberonda emerken uyuyor.. :)
akşamları 21,30 - 22:00 gibi uyuyor gece bazen 1'de kalkıyor bazen 2 sonra bu kalkışına göre 4,30-5,30 gibi kalkıyor sonra sabah 7,30-8:00 gibi uyanıyor..
ama bu en iyi ihtimal bazen 3 defa 4 defa kalktığımız bile oluyor..
Cumartesi doktora gittim..Doktorun söylediği 6 ay ile yaşına kadar bebekler daha sık uyanmaya başlarmış en iyi ihtimal 10. aydan sonra düzelir diyor..
Göreceğiz.. :)))
Çalışan bir anne olduğum için çok zor oluyor..hep diyorum akşam 21:30-22:00 gibi yatsın sabah 5'e kadar uyusun sonra emziriyim 7,30'da uyansın..ama galiba şuanlık hayal gibi..

arkadaşlarıma bile diyorum eger yaşında da bu şekilde uykusu devam ederse kesin 2. yaparım diyorum..nasıl olsa alışmışım kalkmaya :)
zamannnn herşeyin ilacı..Allahtan sağlıklı mutlu yoksa daha da kötü olurum herhalde :)

hoşgeldin tatlım
malesef böyle uyku düzeni insanı çok yoruyor
heleki sen çalışıyorsun
bebeğin benimkine göre küçük
inş yaşına kalmadan düzene girer
peki bebeğin gün içinde sık sık uyuyor mu?
ben oğlumu 3 gün önce gündüz neredeyse hiç uyutmadım o gece uyudu
ama gündüz hep mızıldandı
valla ben şuan bir bebek daha kaldıramam
sen cesaretlisin kutlarım

valla canım gün içersinde 3 uyku yapıyor..sabah yarım saat 40 dakka 1 uyku sonra öğlen 1,5-2 saat kadar sonra akşam üstü yine bir küçük uyku ama genellikle saat 5'de sonra uyumuyor taaki akşam 9'a-10'a kadar..
eger ben gunduz uyutmazsa cok mızmızlanıyor huysuz oluyor ben uyutmasam bile kucağımda kendisi uyuya kalıyor.. :)

valla cesaretli değilim esasında ama bu şekilde uykusuz olmaya devam edersem de yaparım diyorum 2. zaten öyle bir durumda işten de ayrılıyorum..

zamannnnnn herşeyin ilacı olsa gerek.. :)

benim oğlum da öyle gündüz uyutmasam çok ağlıyor
haklısın canım tam alışmışken belki fazla zor gelmez
öyle sanırım:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…