Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçen anneler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

jinep

tontiş kızım benim..
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
28
0
86
Kocaeli
kızlar, bizde 6 aylık olduk.. nihayet ek gıdaya geçtik..doktor önerisiyle gitmeye çalışıyorum..ilk ay sadece meyve suyu, yoğurt ve sebze çorbası yapıcakmışım.. sebze çorbasını nasıl yapıyosunuz,ne tür sbzelerden yapıyosunuz? birde yoğurdu nasıl sütten yapıyosunuz? hazır sütle iyi olmuyo..diğer süten de bebeğime vermek istemiyorum..günlük şişe sütten olurmuş..onu da nerden bulurum bilemiyorum.. kafam karıştı..

canım, önce patates ve havuçtan çorba yaptım... baktım bir şey olmadı, tek tek denemek gereksiz geldi, patlıcan hariç bütün sebzeleri kullandım, bir sorunla karşılaşmadım. hatta tarhana çorbası da verdim. şu an henüz 6 aylık olmamasına rağmen çorbalara kıyma, tavuk ilave ediyorum, yoğurt çorbası yapıyorum. doktorumuz öyle dedi çünkü. yoğurt konusuna gelince ben hiç başaramadım bu işi. yardım alıyorum çevremden şimdilik. günlük sütü ben de deneyeceğim. geçenlerde şok markette görmüştüm. bir bak istersen. kolay gelsin canım, çok zor bir süreç.

Canım ben de patates ve kabakla başladım. bence şimdi havuç verme çünkü mevsimi olmadığından şu anki havuçlar ilaçlı. Sadece mevsim sebzeleri ver. Doktorumuz patates sabit olsun, diğer sebzeleri sürekli değiştir dedi. Yavaş yavaş sebze sayısını artırdım. Ayrıca da tok tutması için irmik, şehriye, bulgur ya da pirinçten birini koyacaksın. Bir de gaz sorununuz yoksa kırmızı mercimek ilave edebilirsin. Mesela ben bugün yaptığım çorbaya 1 küçük patates, bir parça kabak, 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı mercimek, 1 avuç kadar semziotu koydum. Üzerine çıkacak kadar su koyup iyice haşlanınca blenderdan geçirdim. (Doktor tel süzgeç kullan dedi ama hem zor oluyor hem de bence posalar süzgeçte kalıyoır. Blenderla çekerken başlarda pürüzsüz çekiyordum şimdi daha az çekiyorum) Piştikten sonra da içine 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağ koydum. Afiyetle yedi oğluşum.

İlk denemelerde 1 fincanı geçmeyecek, sonrasında da en fazla 1 su bardağı ver üstüne emzir dedi doktor. Çünkü anne sütü çok değerli, şu anda amaç katı gıdalara bebeği alıştırmak. Yoksa süt yettikten sonra 1 yaşına kadar bile sadece emziren var.

Ayrıca yoğurt konusuna gelince ben Arzum'un yoğurt makinasını aldım. Çook memnunum. Süt yeterince sıcak olmasa bile tutuyor Tavsiye ederim. 50-60 TL bişey.

Ek gıdaya yeni geçen arkadaşlar acaba sabah kahvaltısını nasıl yapıyorlar? Biz henüz geçmedik ama araştırma içerisindeyim,sabahları ne vermek gerekiyor? Ben ek gıdaya başlarken okullar açılacak kahvaltısı nasıl olcak şimdiden düşünüyorum ek gıda olayı nasıl zormuş.

Ben sütü pastorize günlük sütten yapıyorum, sütaşın pınarın sütleri var böyle. Bir çok markette bulursun bence, özellikle büyüklerinde kesinlikle var. ben de arzumun yoğurt makinesini kullanıyorum. çok güzel oluyor

ben meyve suyuna biraz bebe bisküvisi yada ekmeği (bebe bisküvisi için çok katkılı diyorlar, bundan sonra kendim yapmayı düşünüyorum), bir kaşık labne yada yumurta sarısı (dönüşümlü olarak), kayısı doğruyorum küçük küçük, fındık ceviz rendeliyorum. Doktorum bal , süt tuz dışında herşeyi verebiirsin dedi. Pekmez koyuyorum bi de yada pekmezi arada kaşıkla veriyorum...

yoğurtu ben normal kutu sütten yapıyorum çokda güzel oluyor, onun harici hiç bir yoğurtu yemiyor , sırf denemek için hazır yoğurttan verdim yemedi yavrum. patates, havuç vs sebze çorbalarını sevmedi , içmedi.bizim kendimize yaptığımız çorbalardan tattırdım onları yedi napayım bebeğim yemesin mi, ben de onlardan veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…