Canım ben de patates ve kabakla başladım. bence şimdi havuç verme çünkü mevsimi olmadığından şu anki havuçlar ilaçlı. Sadece mevsim sebzeleri ver. Doktorumuz patates sabit olsun, diğer sebzeleri sürekli değiştir dedi. Yavaş yavaş sebze sayısını artırdım. Ayrıca da tok tutması için irmik, şehriye, bulgur ya da pirinçten birini koyacaksın. Bir de gaz sorununuz yoksa kırmızı mercimek ilave edebilirsin. Mesela ben bugün yaptığım çorbaya 1 küçük patates, bir parça kabak, 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı mercimek, 1 avuç kadar semziotu koydum. Üzerine çıkacak kadar su koyup iyice haşlanınca blenderdan geçirdim. (Doktor tel süzgeç kullan dedi ama hem zor oluyor hem de bence posalar süzgeçte kalıyoır. Blenderla çekerken başlarda pürüzsüz çekiyordum şimdi daha az çekiyorum) Piştikten sonra da içine 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağ koydum. Afiyetle yedi oğluşum.
İlk denemelerde 1 fincanı geçmeyecek, sonrasında da en fazla 1 su bardağı ver üstüne emzir dedi doktor. Çünkü anne sütü çok değerli, şu anda amaç katı gıdalara bebeği alıştırmak. Yoksa süt yettikten sonra 1 yaşına kadar bile sadece emziren var.
Ayrıca yoğurt konusuna gelince ben Arzum'un yoğurt makinasını aldım. Çook memnunum. Süt yeterince sıcak olmasa bile tutuyor Tavsiye ederim. 50-60 TL bişey.