Ek gidaya basliyoruz !

mercan_dilara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
991
2
96
A.B.D.
Kizlar artik 4 ayimizi doldurduk..Dr 2gun onceki kontrolumuzde onumuzde ki haftadan sonra ek gidaya baslayabilecegimiizi soyledi...
Gerci annem bana caktirmadan daha 4o gunlukken bazi seyleri yalatiyordu,Kayrada buyuk bir istahla yiyordu.Kiizm 40 icinde cocugun butun tatlaria almasi lazim ki yemek ayirmasin dermis buyukanneannem.Bilmiyorum ne kadar dogru,,
Bu donemde baslanacak gida ve siralamasi cok onemli.Ben Mercanda biraz hatali davrandim .Birseyi bir kez red ediyorsa isrraci olmadim /Simdi mesela peynir asla yemiyor.Tatli ve talili hic bir sey yemiyor.Meyvanin bile taliisni degil eksisini yiyor...
Kayarada daha duzenli olmak istiyorum...Mesela dr once tatli meyvelerden baslama dedi.Onun tadini alinca digerlerini yemiyormus...Birde herseyi blenderdan gecirmeyin birakin cok az putur kalsin.Cok su gibi olunca cignemesi gelismiyormus.Eskiden annemin cam rendesi vardi.Kardesime meyve puresi yapardi en guzeli buymus.Burada nerden bulacaksam,,,
Biz ilk olarak ise tahil unlari var onlarla basliyoruz.(tADI igren bisey .Daha dogruusu tatsiz ,tuzsuz)..Sonrasinda sebzeler...Patates,havuc gibi..Ben hazir paketli seyleri yedirmiyorum.Herseyi evde kendim yapiyorum.Yogurdu bile size de tavsiye ederim.Iclerindeki koruyucular bebekler iicn hic iyi degil diye duusnuyir doktorumuzda,bende...Isteyene yogurt yapimini tarif edebilirim.....
Aklima gelenler bunlar...Insallah problemsiz geceriz bu donemi.Cunku yeme aliskanligi degiisince ishal,kusma veya kabizlik problemleri baslayacak.Sevecek sevmeyecek...Bakalim Kayrayala nasil tecrubelrimiz olacak....

Ayperincim sen ne durumdasin ?Biizm kizlarimiz mayis bebislerinin ablalari nede olsa..Biz bazi seylerde onculuk ediyoruz​

canım benim tabi siz 4. ayınızı dolduruyonuz bide sen mam verdiğin için başlamn daha iyi bencede
benimde az kaldı eyllde doluyor ama ben ek gıdaya hemen geçmeyi düşünmüyorum en azından 5. ayı dolan kadar kilo alımı iyi olursa dr da onyalarsa süt verecem çünkü o gıdalar hep var ama anne sütü azalınca bi daha olmuyor biliyosun

slm. mercancığım ek gıdalara başlamayı bende 4 gözle bekliyorum doğrusu :icecream: oğluşum herşeyi yesin istiyorum. bizim de 4. ayımız 5 ağustosta dolacak. kilo alımı şu ana dek iyi o yüzden anne sütüne devam diyor doktorumuz. evet bence de en faydalısı o evet biliyorum ama inanın dışarılarda çok zor oluyor bu emzirme olayıkafamçokkarıştı helak oluyorum walla.. uygun oluyo olmuyo, sonra gazımız devam ediyo, emiyo emmiyokafamçokkarıştı bi 5 dk. emiyo bırakıyo, dakikalarca uğraş artık bi o göğsümü, bi öbürünü... keyfi ne zaman yeterse artıklaelaelaelaelae walla ben biraz daraldım doğrusu.. en azından veririm biberonunu eline dışarıda da olsak karnını doyurur işte bende emmedi diye üzülmem ve kan ter içinde kalmam.:tomato:

eşim tatile çıktı bugün denize gittik. aman yarabbim kabustukafamçokkarıştı ama üstesinden gelip, söylenmemeye çalıştım.. adam bi keyif yapsın napiyim.. yarın yine işkence.. bakalım.. 1 hafta katlanıcaz. umarım ortama alışır bebişim. bugün şu ek gıdalara başlayabilmeyi daha çooook istediğim günlerden biriydi yani..

bu arada bende birkaç kez bişeyler yalattım:) tel peynir verdim eline:) yalandı..
şeftali yalattım.. şapırdandı.. bir daha yalatmayınca ağladı bir parça havuç verdim eline yalandı ağzına sokabildiği kadarını soktu:) düşürdükçe de ağladı.. çok tatlıydı.. sabırsızlanıyorum onun ağzına gözüne bulaştıra bulaştıra birşeyler yemesine de..:))

birde ek gıdalara mevsim meyvelerinin suyu ile daha sonra biraz püresi ile başlanıyor ve sonra da sebze çorbaları ile devam ediliyor. sizde farklıymış..

netten bulmuştum örnek menüleri.. isteyen olursa aktarırım..

sevgiler..a.s.

:sm_confused:Kızlar ne yapmışsınız yaf;
Televizyonlar, çocuk doktorları, gazeteler, bebek dergileri...., tümü 6 ay yalnızca anne sütünden bahsederlerken olay bizim klüpte 4. aya inivermiş!! CADIARZUSebebini pek anlıyamadım; ama ben 6. aya kadar; eğer yettirebilirsem; bebişe sütümden başka bi' şey vermemeye kararlıyım.. Oğlumda da aynı şekilde hareket etmiştim,a.s şimdi de düşüncelerim farksız.. Çalıştığı ; ya da sütü yetmediği için ek gıdalara başlıyan annelere hak veririm; ama bunun dışındakiler lütfeeennn.....,:hooray: "6 ay yalnızca anne sütüüüüü"..

Gizemcim, happycim ,Kayarcim sizlere ne kadar ozeniyorum bilemezsiniz. Emzirememenin ezikligi icimde hep olacak sanirim....Kayracim burada da 5=6 ay arasi kesintisiz anne sutu oneriliyor,Yanlis anlasilmasin,biz ek gidaya baslarken anne sutu yerine verilen sutu kesinlikle kesmiyoruz 1yil devam ediyor bebek...Sadece arada 3 ogun seklinde 1 cay kasigi kadar ek gida veriyoruz...Cok fazla degil.Bunun nedeni de cocugun cigneme yutma reflexinin gelismesi.Bazen sirf sutle beslenen cocuklarda proplemelr yasaniyor..
Mesela benim eltim var.Kadin biraz problemli cocuga bakmak zor geldigi iicn 3 yasin agelen cocuga hala sut veriyor,Cocugun midesi ve yutagi gelismedigi icin ,tabi dislerde simdi normal yemegi yiyemiyor.....
Turkiyede ki uygulamayi ilmiyorum ama Happycim bana da ornek listeyi yollarsan sevinirim

Ben en son kontrole gittiğimde doktorumuz 6 ay sadece anne sütü 6 ay dolduktan sonra zaten bi liste vericez ona göre ek gıdalara geçiceksiniz dedi evde kendimizin hazırlayacağı ama hazır paket mamalar değil acaba hangisini yapmak daha doğru

ben de 6 ay dolduktan sonra ek gıdaya geçicem.sütüm yeterli çünkü oğlum ayda 1250 gr alıyor.yettiği yere kadar emziririm.

şuan izlediğim programda 6 ay anne sütünden sonra ek gıdaya geçince kesinlikle kaşıkla verilmeli ki çiğnmeme yetisi kazansın.emzirdikten sonra ek besin verilmeli diyo doktor.

bende çalışıcam için 4.ayde ek gıdaya başlaıcam mercanın dediği gibi 1-2 çay kaşığı meyve suyuyla başlancak cam rende almam lazım yaaaaa...mercan sanada lazımdı demi cam rende istersen sana göndereyim?

ben benim böceğe 2 aylıkken yedirmeye başladım kaydirigubbakcemile3 emziğine yoğurt suyu batırıp verdim, çikolata batırıp verdim, karpuz suyu verdim. kayınvalidem veriyormu bilmiyorum ama ben veriyorum aklıma geldikçe. salatalık yalattım. yüzünü ekşitiyor böcek... sadece tadımlık zararı olacağını sanmıyorum. millet 40 ı çıkmadan tarhana çorbası veriyorya..:teselli: zaten emmediği için biraz farklı besinlerin tadından alsın istiyorum. anne sütü olmadığı için sanırım mama veren anneler ek besinlerin verilmesi zamanını daha çok 4 gözle bekliyor:1rolleyes:

Yasemincim sagol canim,valla haril haril ariyorum burada bulurum umarim...Canancim evde yaptigin gibi olmuyor hic bir sey....Burada organik diye satilan mamalar var .Zorda kalinca veye uzun yola cikinca mecbur kullaniyorum.Ama normalde yedirecegim yogurdu bile kendim yapiyorum.Cunku bozulmamasi icin icine koyduklari o koruyucular yok mu aman benden uuzak olsun....
Kizlar aldiginiz hereseyin icindekilere bir bakin corn suyrp diye bir madde ictigimiz seylerden tedigimiz sosisten tuttunda yogurda kadar hersey koyuyorlar...Burada cocuklar icin oneilmeyen bir madde bu.Ben vermiyorum....
Anne sutu gubu var mi...Emzirebilen annelere bir kez daha soyluyorum imrenerek bakiyorum....Kayra simdiden merakli yemek yemeye..Versem koca bi kuzu yiyecek :roflol: Mama sandalyemizde hazir.Mercaninki duruyordu.Cikardim temizledim koydum .Gerci mercan bi hevesle kullanmaya basladi....

arkadaşlar bende ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmesinden yanayım tabii ki.. ama bazen dışarılarda zorluklarından bahsediyorum ve bir an önce de diğer gıdalara başlayabilmekten..

bir de ek gıda derken bir iki çay kaşığı mevsim meyvelerinin suları ve sonra püreleri ile başlanıyor sanırım. okuduğum, çevremden öğrendiğim kadarıyla. e, bu biberonla içirilen hazır mamalar ne zaman veriliyor kızlar onu çözemedimCADIARZU

mercancığım netten bulduğum örnek menüyü yazıyorum.
iki ayrı siteden alıntı yaptım. yani aynı şeyler ama detayı farklı.
henüz düzenlemesini yapmamıştım daha vakit var diye,
ben de bunun düzenlemesini yapıp bastıracağım kağıda ve buna göre hareket edeceğim.
bana çok faydası olacak gibi geldi, çorbaların tarifi bile var! umarım sana da faydası olur.
bu arada o mama sandalyesini sorma!! oturup bizimle yiyeceği günler için deli oluyoruz:Saruboceq:hihoyyyt

canancığım doktorların bize bi liste falan vereceği yok bence, çocuk doktoru olmuşlar ama o kadar şefkatsizler ki anlayamıyorumÇok üzgünüm çoook resmen kendi doktorumuz kendimiz olduk biz.. ve genelde çocuklu ailelerin % 80i aynı şeyi söyler bilirsin belki..
öyle alakalı doktorlar bulabilenlere hastayım doğrusu.. bize niye denk gelmezse??

hepinize sevgilera.s.

3-4 AY BEBEĞİN BESLENMESİ
Yine ilk tercih anne sütü olmalıdır. Bebek istedikçe ve acıktıkça verebilirsiniz.
Anne sütü verilemiyorsa hazır mamalardan günde 4-5 öğün ve her öğünde 150-180 ml verebilirsiniz.
4. aydan itibaren bebeğinize verebileceğiniz ilk ek gıda meyve suyu olmalıdır. Mevsimine göre elma, şeftali gibi meyvelerin suları uygundur. Meyve suyu 1-2 tatlı kaşığından başlanarak ve zamanla artırılarak verilmelidir. Meyve suyunun hazırlanmasına çok dikkat etmelisiniz. Meyveler iyice yıkanarak, kabukları soyulur ve cam rendede rendelenir, temiz bir tülbent ile süzülerek suyu elde edilir.

5 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Aldığı sürece anne sütü verilmelidir.
Hazır mama günde iki öğün 210-240 ml verilebilir.
Meyve püresi: Yine günde bir öğün mevsim meyvelerinden herhangi birisi püre şeklinde verilmelidir.
Sebze çorbası: Öğle öğününde 1-2 tatlı kaşığından başlanarak, yavaş yavaş artırılarak verilmelidir. (saat 12.00-13.00)
Sebze çorbasının hazırlanışı: 4 su bardağı su, 2 ortaboy havuç, 1 ortaboy patates konarak ağzı kapalı olarak pişirilir. İndirildikten sonra tel süzgeçten geçirilerek içerisine 1 tatlı kaşığı irmik ilave edilir, bir miktar pişirilir. (veya 4 su bardağı su, 2 ortaboy havuç, bir ortaboy patates, bir tatlı kaşığı pirinç konarak ağzı kapalı olarak pişirilir.) Bebek bu çorbaya alıştıktan sonra mevsim sebzelerinin diğerleri eklenebilir.
Yoğurt: İkindi öğününde verilmelidir. 1-2 tatlı kaşığı başlanır ve miktarı zamanla artırılır. (Saat 15.30-16.00) Vereceğiniz yoğurdun pastörize sütten mayalanması tercih edilmelidir.
Muhallebi: Gece yatmadan önce verilmelidir. (Saat 20.00) Muhallebi hazırlarken 1 su bardağı su, 2-3 tatlı kaşığı pirinç unu ile karıştırılarak iyice pişirilir. Ateşten indirildikten sonra 6-8 ölçek mama ilave edilir.

6 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Hazır mama günde iki öğün 210-240 ml verilmelidir.
Meyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Muhallebi: 1 öğün (20.00)

7 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00) Akşamdan tuzu alınması şartıyla suda beklemiş peynir + haşlanmış yumurta sarısı (1/8) + reçel veya peynir . Tüm bunlar hazırlanmış mama içerisine veya pastörize inek sütü içerisine konularak ezilir. Bebek bu karışıma alıştıktan sonra sonra ayrı ayrı verilebilir.
Meyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün, kıyma(bir yemek kaşığı) ilave edilmiş şekilde verilmeldir.(12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Hazır mama: Günde 1 veya 2 öğün hazır mama verilmelidir.

8 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü: Bebek aldığı sürece verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Köfte: Sebze püresi ile öğlen öğününde 1-2 adet verilebilir.(Kıymanın baharatsız kıymadan hazırlanması tercih edilmelidir.)
Yoğurt + Meyve püresi: 1 öğün (16.00)

9-11 AY BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü: Bebek aldığı sürece verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (09.00)
Öğle saati: (12.00) Sebze püresi
Çorbalar (tarhana, yayla, şehriye)
Makarna, Pilav, Yoğurt
(öğle saatinde yukarıdakilerden birisi tercih edilebilir)
Yoğurt + Meyve püresi: 1 öğün (16.00)

12 AYLIK ÇOCUĞUN BESLENMESİ
Örnek beslenme programı aşağıdaki gibi olabilir
Sabah: Kahvaltı
Öğle: Etli sebze yemeği veya sebze püresi veya bir köfte ve makarna
İkindi: Yoğurt + meyve püresi + ekmek veya 2 adet bisküvi veya sütlaç veya muhallebi
Akşam: Çorba + Sebze yemeği + makarna veya pilav + yoğurt

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
elma ve şeftali suyu 1-2 tatlı kaşığı başla 6.aydan sonra portakal suyu
1-2 hafta sonra da püreleri verilebilir. ( elma, armut, kivi, muz, şeftali)
m.suyundan 1-2 hafta sonra öğlen sebze çorbası

1.hafta sebze çorba:3-4 su bardağı su - 2 orta boy havuç - 1 orta boy patates - -45 dk. kapaklı tencerede pişir. tel süzgeçle hiç ezmeden suyunu başka kaba al. içine 1 çay kaşığı irmik ilavesiyle 5-10 dk.tekrar pişir. sıvı miktarı 200gr. olacak şekilde..

2.hafta basit sebze püresi : aynı şekilde pişirilir. havuç ve patates tel süzgeçten tamamen püre haline getirilir.bu pürenin içine yine irmik katılır.

3.hafta karışık sebze püresi : havuç ve patatesin yanına 1 çay kaşığı pirinç ve hergün yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebze eklenir. örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz ve birkaç yaprak ıspanak, sonraki gün ilaveten 4te bir enginar, daha sonra 4te bir domates gibi.. tel süzgeçten yada blendırdan geçirilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ekle, 5 dk. daha pişir.

4.hafta tam sebze püresi : yapılan karışık püreye bir çay kaşığı zeytinyağ katılır.

6. aydan itibaren sebze çorbası yada püreye 1 yemek kaşığı kıyma eklenmeli. (3 kez çekilmiş, yağsız, sinirsiz)

muhallebi: sebze püresinden 1-2 hafta sonra akşam öğünü olarak verilir. (gece değil)
1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. ateşten indirildikten sonra içine 5-6 ölçek hazır mama toz halinde katılır. topaklanma durumunda tel süzgeçten geçirilir.

yoğurt: sütü kaynat. elin değebileceği sıcaklıkta soğut. 1 lt. süt içine 1 çorba kaşığı yoğurt, 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir. yavaşça karıştırılır. hareket ettirmeden, sıcaklığını koruyacak şekilde 3-4 saat bekletilir. 1 kase kadar ikindi öğünü olarak verilir.

kahvaltı: 6-7 ayı bittikten, sebze çorbası muhallebi, yoğurda iyice alıştıktan sonra başlanır. süt, b.peynir, pekmez, reçel, ekmek veya bebe bisküvisi.. tuzu alınmış b.peynir ve reçel sütle ezilir. karışıma ekmek içi katılır. yada 3-4 bebe bisküvisi..
kahvaltıya önce 1-2 kaşık başlanır, sonra giderek arttırılır. bal alerji olasılığı nedeniyle 1 yaşından önce verilmez.
bir süre sonra kahvaltılıklar sütten ayrı şekilde verilir.

yumurta : katı pişmiş, sarısı 1 çay kaşığı sonra arttırarak kahvaltıya eklenir. 1 haftanın sonunda tam bir yumurta sarısı yiyebilir. iyice alışan çocuğa kayısı kıvamı verilebilir. beyazı 1 yaşından önce verilme<.

tahıllı çorbalar: mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana, tel şehriye , taze sebze çorbalarından sonra değişik tatlar olarak verilir.

köfte : sebze çorbasıyla birlikte , yağsız, sinirsiz, 3 kez çekilmiş dana kıymadan baharatsız olarak hazırlanmış 1-2 köfte 6.aydan itibaren verilir.

balık ve tavuk: 7-8 aylıkta kıymaya alternatif, püre halinde öğle öğününde tavuk ve kılçıksız balık verilir.

karaciğer: kuzu ciğeri.. az tuzlu suda haşlanır. zarı çıkarılır. rendelenerek balık ve tavuk etleriyle dönüşümlü, sebze çorbalarıyla verilir.

örnek beslenme

1.öğün (saat 6-7)
kahvaltı+anne sütü

ara öğün (saat 9-9:30)
m.suyu

2.öğün (saat 11:30- 12:30)
et+sebze maması+anne sütü (et: 1 köfte, 5 tatlı kaşığı karaciğer, tavuk ezmesi dönüşümlü olarak)

ara öğün (saat 15:30- 16:00)
yoğurt+meyve püresi+ekmek (yada bebe bisküvisi)

3.öğün (saat 18:30 - 19:30)
sütlü muhallebi+anne sütü (sütlü muhallebi yerine mamalardan hazırlanmış muhallebiler, yada hazır unlu sütlü mamalar)

gece öğünü
anne sütü 1-2 kez

sebze maması ve muhallebi önceleri az başlanır, daha sonra 1 kase dolusu 200-250gr. verilir.

yiyecekler 4-6. ay püre şeklinde( süzgeçten geçirerek, 7.aydan sonra ezmeye başlanmalı)

8.aydan sonra köfte, kabak dolması, makarna gibi pütürlü yiyecekler

Canim sagolasin,tesekkurederim.Emegine saglik,bayagi bi ugrasmis,uzun uzun yazmissin.Cok hora gecti.
Yogyr yapmak isteyen arkadaslara sunlari ilave edeyim.Sutu iyice kaynatiyorsunuz ve kabarmaya basladiginda sondurup sogumaya birakiyorsunuz.....Hafif ilindiktan sonra ustunun kaymagini bozmadan kenarindan yavasca maya yapacaginiz yogurdu dokun ve hic kipirdatmadan gunes gormeyen bir yere agzini sikica kapatip koyun ...tencerenizide battaniye ile sikica sarin 24 saat sonra nefis bir ev yogurdunuz oluyor.....Ben bunun icin toprak kap aldim yogurdu onda yapicam

umarım diğer mayıs annelerinin de işine yarar. gerçi sen tecrübelisin sanırım mercandan kaydirigubbakcemile5
hepinize sevgilera.s.

ek gıdaya geçişte baya bi işimize yarıcak sağolasın saatleride belirtmiş olman çok güzel düzenli besleriz yavrularımızı..

Kizlar gercektende bebekken nasil aliisrsa oyle gidiyor.Beni cocuklugumda cok zorladiklari iicn nefret etmistim ben cocuguma yapmiycam dedim.Mercan istedikce yemek verdim ,hic zorlamadim ama iyi etmedim .Sabah kahvaltisi diye bir olayimiz hic yok mercanda..Oglene kadar sadeces sutle duruyo...Gecede bol bol sut iciyor ve hala biberonla iciyor sutu

benim yeğenimde aynı senin ki mercan gibi canım....
onunda böle olması annesini tam 1.5 yaşına kadar emmesi...
yengemin sütü çoktu maşallah ek gıda vermedi hiiiççç
bi kere çorba denemiş zorla öğürmüş hep o da süt yetiyo diye pek umursamadı
ee aklı başına gelip memeden kesilince şimdi hiçbirşey yemiyo...
kahvaltı kültürü hiiç yok peynir yemez çorba içmez
aslında çocuk emiyo yetiyo diye ek gıda olyına başlamamak ii değil daha pek anlamazkaen 6 aylıkken başlanmalı aslında yengemde şimdi çok pişman....
akşama kadar bişey verme aklına bile gelipte istemez taa gece süt olacak diye onu bekliyo yaramaz oda sütü malesef biberonla içiyo...
bardakta verince içmiyo yengemde hadi içsin diye öle veriyo....

valla bende oooooo neler tatırıyorum elime ne geçerse tattırabileceğim ne varsa. dr lar kesinlikle vermeyin demiyor 6 aya kadar muhakkak emzirin ek gada vermenize gerek yok yeterli diyor. verirsek bişey olur dedimiyorki. hem annelerimiz anlatıyordur sütü olmayanlar sütle muhallebi yapıp veriyorlarmış pirinç maması. neoldu yiyene bişey mi oldu. ben karpuz suyu, reçel, üzüm suyu, ayran, çay, çorba.... bi parmak çalıyorum ağzına yediğim aklıma yatan herşeyi. suda veriyorum hemde bardakla bu sıcakta çocuğun ağzı dili kuruyor susadığı zaman içiyor kana kana istemediği zaman suratını ekşitip çıkartıyor zaten. benim eşim, kaynım, kaynanam yemek konusunda çok seçiciler hep sabit şeyler yok milletin yaptığını yemezler pismi temizmi yappar değişik şeyler yemezler eşim yine onlar kadar değil bazı yemekleri seçer sadece. bana bile geldiklerinde bişey yemiyorlar bende gıcık oluyorum.hiç yemek zevkleri yok bi pilav biçorba bide sulu yemek onun yanınada ayran okadar. ben sofrayı donaltıyorum ama ne fayda yiyen yok öyle alıştırmış kaynanam. kendi ailemdede yok öyle bişey biz ne bulursak yeriz. tatlısı tuzlusu meyveleri pastalar kekler.bende onlara benzemesin diye şimdiden tattırıyorum herşeyi alışsın tatlarına diye. limon bile verdim sanki bal vermişim gibi bir yalandıkı şaşırdım kaldım:))))) bende sütüm olduğu ve yettiği taktirde emziricem ama ek gıdalara başlamaya can atmıyor değilim babasının yanında oğlum sen babana benzeme büyüde herşeyleri alıp yiyelim beraber diyorum:))) evimde benle beraber kahvaltı sofrasında herşeyden tadıp yiyen birini istyorum yaaaa.....

Son düzenleme:
Bende meyvelerden tattırıyorum önce yüzü bi garip oluyo ama tadını alınca cap cup yalanıyo çok şeker oluyo o zaman arada su bende veriyorum tamam sütümüzden alıyo su ihtiyacını ama ne bilim sanki suda vermem gerek gibi gelio bana eskiden verirlermiş.. ben doğduğumda 10 gün annemi emmemişim yaramaz ben klava: annem 10 gün şekerli suyla beslemiş beni oda bazı tatları tattırmış ben hep diyorum bende bi anormallik yok kardeşimde de bizi büyüten annem gibi yapıyorum bende ama 6 ay kesinlikle anne sütü sonra zaten ek besinlerle beraber devam anne sütüne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…