Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlıyorum menülerinizi paylaşırmısınız???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nazendeim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
82
1
46
Kocaeli
arkadaşlar 5,5 aylık bebeğim var..ek gıdaya başlamak istiyorum ama nerden, nasıl ve ne miktarda başlayacağımı kestiremiyorum..lütfen 5,5 aylık bebeğime yedirebileceğim şekilde tarifler verirmisiniz??

bende ek gıdalara başlayalı 1 ay oldu.doktor bi liste verdi ona uyarak yedirdim ben.sabah elme ve havuç suyu karışımı.öğlen sebze çorbası [ patates havuç pirinç ) akşamda pirinç unundan muhallebi.hepsinden 2 3 tatlı kaşığıyla başla ve giderek artır dedi.1 2 hafta sonrada yoğurda başladım..hiçbirine şeker ve tuz yok.çorbayada yeni yeni zeytinyağı koyuyorum.şimdi 7 aylık oldu.artık kahvaltıya başlıcam bende.bakalım napacaz

benim oğlum 10 aylık. ama çalıştığım için 5.5 aylıkken başladık ek gıdaya. sabahları yumurta sarısı ve suda bekletilmiş beyaz peynir yediriyorum. yumurta sarısını katı şekilde pişirip sıcak su ile karıştırıyorum mama gibi oluyor. peyniride aynı şekilde yapıyorum. ya da krem peynir veriyorum onuda çok seviyor. pekmez veya reçelde verebileceğimi söyledi doktor ama bizimki çok fazla sevmedi. tabi bunun yanında birde hazır mama yapıyorum. ilk zamanlar yapmıyordum. sadece emziriyordum.yoğurt ve sebze çorbası yapıyorum. ilk başlarken havuç patates ve pirinçle yapıyordum çorbasını. başlarda çok az verdim hemen hemen 3-4 tatlı kaşığı giderek artırdım. sonra içine değişik sebzeler koymaya başladık şimdi evde hangi sebze varsa atıyorum içine 7.aydan sonrada doktor et, tavuk ve balık yemesini söyledi.birde meyve suyu sıkıyorduk elma ve armut suyunu çok seviyordu ama armutu fazla vermemek lazım. şimdi daha çok portakal ve mandalina suyu veriyoruz. muzu püre haline getiripte veriyorum. tabi başlarda sadece meyve suyu vermek gerekiyor. bize doktor ilk önce meyve suyu 3-4 hafta sonra meyve püresi verin demişti. birde bisküvi veriyorum onuda seviyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…