Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlayan var mı???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Girl and baby

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
2.747
78
318
arkadaşalr ben kontrole götürdüğümde doktor 4.ayda ek gıda egzersizlerine başlayaağız dedi....başlayan var mı?ne veriyorsunuz?nasıl yapıyorsunuz?

canım benim kızımda 1 hafta sonra 4 ayını bitircek. ben bıugün meyveli yoğurt verdim kızıma bakayım beğenecek mi dedim ama yok beğenmedi hemen çıkardı. 4 ayını doldursun şeftali-elma püresi ve suyu, meyveli yoğurtlar ve pirinçli muhallebiler vermeyi düşünüyorum

dilekcim beniim kızım beni çok zor emiyor, resmen boğuşuyoruz.ben sütümün yetmediğini düşünerek vermeyi düşünüyorum. doktora danıştım verebilirsin dedi.gerçi o kadar emmek istemesede bu ay 1 kilo 300 gr almış kızım...artık sütten başka seylerinde tadına baksın istiyorum.

Bence anne sütü alıyorsa 6 ay sadece anne sütü verin arkadaşlar . Nasılsa diğer gıdaları her zaman alıcak. Anne sütü yeterli zaten.

merhaba kizlar bizim bu hafta asimiz vardi doktorumuz 4.ayina girdiginde kavanoz mamalara gecebilecegimizi söyledi ama 3 hafta boyuna 5er gün ayni mamayi sonra farkli mamaya 5 gün öyle öyle alistircakmisiz yani ilk 5 gün havuc vericez sonraki 5 gün mesela patates böyle böyle alistirip sonrada mesela havuc ve patatesli karisik mama sonra onada alisinca havuc patates et karisimli mamaya gecicekmisiz

bizim de doktorumuz 4. ayda yavaş yavaş tattırabilirsiniz dedi.. çok tatlı tuzlu olmadıkça bişeyleri diline değdirip tadına bakmasını sağlarım sadece, ek gıda için 6. ayını doldurmasını beklerim heralde..

bende başladım artık iyice zaten ne beni emiyo ne sütümü içiyo nede mama yiyo allahım korusun tamamen bırakırsa ne yapcam şimdiden veriyorum en azında onları yesin napalım 1 ay 1 haftada 200 gr almış yavrum niçin yemmediği araştrılıyo hala o yüzden bence herkes tatırsın 6 ayı beklemesin normalde ertuğa sütüm yetmiyodu bide 6 defa mama takviyesi veriyodum heray 1 buçuk kilo alıyodu en az bebegim işte böyle kızlar hiçbirşeyin kesinliği yok

ben şuan havuç armut elma suyu veriyorum 30 ml.bide kavonoz mamalardan alıyorum dilini kullanmasını ögreniyo onunlada 4 kaşık ögle ve akşamda ondan veriyorum zaten 24 saatte tüketin yazıyo kavonoz mamalarında gerisinide bayıla bayıla ben yiyorum çok güzel ya ben çok sevdim eraya diyorumki artık ne meyve alıcam bende alırım kavonoz mamalarından meyve pürelerinden kendime diyorum gülüyo tadına bakın sizde çok seversiniz ben ençok armut muz karışımına bayıldım

ya kavanoz mamalarında bir koku alıyorum ben sanki. bozulmamaları için(kavanozda saklamak için) mutlaka bişiyler vardır kanımca. sadece meyve veya sebze olduklarına hiç inanamıyorum. zaten benim oğliş hiç sevmedi evde hazırlananları daha çok yiyor.
ben patates havuç püresi de veriyorum artık tattırıyorum daha doğrusu.sabahları yumurtanın sarısından peynirden pirinç tanesi kadar tattırıyorum.
sofraya birlikte oturuyoruz çorbalardan çay kaşığıyla veriyorum.
valla mızmız bir çocuk istemiyorum böle yemek ayıran nefret ederim öle çocuklardan.

bende son bi kaç gündür yoğurt yapıyorum her gün 2 kaşık falan veriyorum yalanarak yiyor bi zararı olurmu acaba yoğurdun doktora bu hafta gidicez daha sormadım kızım 3 ay 25 günlük

anne sütü verenler 6.aya kadar devam ik dr.umuza da sordum benim de kızım tam 1 hafta sonra 4 yı doluyo dr aman sakın dedi şurdu 2 ay kalmış acele yok dedi nne sütüne devam dedi,,hiç bişi verme dedi zaten mama değil mama ile beslenen bebişlere bişi diyemem de ane sütü alanlar BAŞKA BİŞİ VERDİĞİNİZ ANDAN İTİBERİN SÜTÜN VİTAMİNİ BİLE DEĞERİ BİLE DÜŞERMİŞŞŞ,,
4 AY EMZİRDİK 2 AY DAHA FULL SÜT SONRA İSTERSE OTURUP KEBAB YESİN

ya kızlar 6.aydada başlayınca yemek seçme olayı daha fazla oluyormuş. ne kadar doğru bilmiyorum bu şekilde duydum ama . bilen var mı ?

ben bu yemek seçme olayını duydum bi kaç kişiden ama aynı zamanda değişik tadlar almaya başlayıp hoşuna gidip devamlı artık o tatlı hoşuna giden şeyleri istediği için anne sütünü reddetme ihtimalini de duydum ikis arasında tercih??
hem kesin değil ki yemek seçme olayı,,belki seçer belki seçmez hem 4.ayda başlayınca seçmeyeceğin ne biliyoruz???
bi de bence iştahlı bebekse seçmez gibi geliyo zaten iştahsız yemekte bezi yoksa ne istersen ver yine de seçer gibi geliyo,,
benim en son kararım vermemekten yana,,belki 5.ay bitsin o bir ay içinde veririm ,,
şimdilik limonu biliyo:=) hıçkırığa iyi geliyomuş ya

ya kızlar 6.aydada başlayınca yemek seçme olayı daha fazla oluyormuş. ne kadar doğru bilmiyorum bu şekilde duydum ama . bilen var mı ?

e... madem tek tek örneklerden gidiyoruz, (halamın kızı, bir akrabamız, bizim komşunun oğlu!!!) o zaman ben de vereyim.
Yengemin çocukları 2 tane. yengem emzirmekten bıktığı, yorulduğu, sevmediği için 3.aylarda, çocuklar yeni tadlar keşfetsin adına yaptı bunu ve çocuklar hala iştahsız. Anneanem hala erken ek gıdaya başlamasına bağlar...?!?
Bizim komşu da kızına yeni tadlar öğrensin diye başlamıştı 3 ayın sonunda, meyveli yoğurtlarla ve kavanoz mamalarıyla , kız sık sık hasta oldu ve iştahsız!! Annesi çok pişman da, zamanı geri alamzsın işte...

yani tek tek o böyle yapmiş, böyle olmuş. Şu şöyle yapmış şöyle olmuş diye karar verilecek birşey değil bence...

Dünya sağlık örgütünün tavsiye ettiği bir zaman var, çoğu çocuk doktorlarının tavsiye ettiği bir zaman var. Ortada yöntemler var...

Doktoruna sorarsın, bebeğim hazır mı? Acaba 4. ayın bitiminde mi başlayayım yada 6. ayın bitmesini mi bekleyeyim diye... Çocuğunu en iyi doktorun bilir.

Nolur bu böyle yapmış, şu şöyle yapmış diye siz de kapılmayın.Biliyorum sabırsızlanıyorsunuz. tabiki her anne bebeği için en iyisini ister

Bebekler daha çok hassas, bağısakları daha yeni gelişiyor, dillerini daha yeni kullanabiliyorlar....
Hayat boyunca zaten bu yiyeceklerden yiyecekler....
Tabi son karar annelerine kalmış...

yumurta için erken canım daha....doktora sor istersen bence....

arkadaşlar yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum..benim e götürdüğüm çocuk doktoru dah şuandeğil dedi...ama izmirde adını iyi diye duyduğum bir doktora götürmüştüm 4.ayda ek gıda egzersilerine başlayacağız dedi...bn d emerak ettim....

herkeze merhabalar.5 buçuk aylık bebğim var biz de yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yapmaya başladık.benim sorum şu.bebeğim beni emmediği için sütümü sağip veriyorum.simdiya kadar günde 5 kez 200cc. veriyodum.ek gidaya geçtikten sonra ne kadar anne sütü vermeliyim.ayne durumda olan anneler nasıl yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…