Bebek Beslenmesi Ek gidaya baslayan anneler yardim!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deryamustafa41

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
6
2
33
Oğlum 6 aylik oldu ek gida donemimiz geldi catti. Ek gida ile ilgili bircok sitede arastirip, birkac kitap okuduktan sonra bu surecin korkulacak kadar zor olmayacagini dusunmustum. Yani ogrendigim bilgilere gore ben hazirdim ancak o da ne! Benim oglum yeme taraftari degil. ): Blw yöntemi ile ek gidaya baslayip kasik ile devam eden bir anne olarak hicbir sekilde ogluma yediremiyorum. Zorlamiyorum kesinlikle cunku 1 yasina kadar onemli olan anne sutu biliyorum. Ve zorla yedirdigimiz zaman daha farkli problemlerin cikacagini biliyorum. Siz anneler bu surece nasil basladiniz ve neler yasadiniz? Benimle de paylasir misiniz? Hatta benim gibi haziran ayinda ek gidaya baslayan annelerimle iletisim halinde olmayi cok isterim.

Bende sebze corbalarina basladim canim. Benim bebegim 5.5 aylik. Cani isterse cok guzel iciyo corbayi istemezse de agzini kapatiyo acmiyo konusuyorum sarki soyluyorum dikkatini dagitiyorum bi sekilde iciriyorum. Ama bebegim seninkinin aksine yemeye istekli senin isin daha zormus :KK43:

Ben ilk önce yoğurt ve sebze denedim kesinlikle almadı. Meyve tatlı olduğu için ilk onunla başlamak istememiştim. Yaklaşık 10 gün sabırla zorlamadan denedim ama almadı. Sonra doktorumuza danıştık, Aptamil'in sütlü pirinçli kaşık mamasını önerdi. 1-2 denedim onu aldı, kaşığa biraz alıştı bu şekilde sonra 3 gün kuralıyla yoğurt-sebze-meyve verdim. Doktorumuz panik yapmamamı bazı bebeklerde alışma süresinin uzayabildiğini söylemişti. Anne sütü de almadığı için tedirgindim sadece mama yeter mi diye ama Aptamil gelişimini güzel destekledi. Sonra da biraz geç olsa da alıştı böyle böyle. Eğer ek gıda döneminde aynı zamanda diş belirtileri başladıysa alışmaları aha zor olabiliyormuş.

Canım ben en çok zorlancağımı sandığım şeydi ek gida.çünkü bebeğim mama ve su içerken bile boğuluyordu.ilk elma püresi ile başladım tatlı verme tatlıya alışırsa tuzluyu yemez dediler.hiç dinlemedim.elmadan sonra patates ve havuç haşlayıp blandırdan geçirip verdim ilk bi yemek kaşığı verdim hergün birer yemek kaşığı attırarak devam ettim.somra yoğurt ,yoğurt çorbası olarak devam ettim.yemediği çorbayı 2 gün somra tekrar veriyordum o zaman kabul ediyordı.şimdi rutine bağladım.sabah kalkınca çeyrek yumurta sarısı,peynir,domates suyuna batırılmış minik ekmek parçaları veriyorum.öğlene doğru meme bir saat sonrada elma,armut ve muz püresi yapıp yediriyorum.pes etme almazsa eğer iki gün sorna tadını unutur tekrar ver.elbet yiyecektir.kolay gelsin

Oğlum 6 aylik oldu ek gida donemimiz geldi catti. Ek gida ile ilgili bircok sitede arastirip, birkac kitap okuduktan sonra bu surecin korkulacak kadar zor olmayacagini dusunmustum. Yani ogrendigim bilgilere gore ben hazirdim ancak o da ne! Benim oglum yeme taraftari degil. ): Blw yöntemi ile ek gidaya baslayip kasik ile devam eden bir anne olarak hicbir sekilde ogluma yediremiyorum. Zorlamiyorum kesinlikle cunku 1 yasina kadar onemli olan anne sutu biliyorum. Ve zorla yedirdigimiz zaman daha farkli problemlerin cikacagini biliyorum. Siz anneler bu surece nasil basladiniz ve neler yasadiniz? Benimle de paylasir misiniz? Hatta benim gibi haziran ayinda ek gidaya baslayan annelerimle iletisim halinde olmayi cok isterim.
Patatesi genelde seviyorlar. Ben patatesle basladim. Hasladim ezdim icine birkac damla zeytinyagi akittim( kabiz olmasin diye) biraz yedi. Zaten yeni baslayinca bir iki cay kasigi yiyorlar. Sonra sonra 1 tatli kasigi 1 yemek kasigina cikiyor. Sebzeleri buharda ya da suda hasla ez biraz yag at icine 3 gun ver alerji yoksa denediklerini karistirip verirsin.

B
En kasikla basladim sonra eline vermeye basladim. Corba turlerini kasikla ben yediriyorum. Omlet pankek et kofte vs eline veriyorum kendi yiyor. Biz 11 ayligiz. 8 aylikken falan kendi yemeye basladi herhalde.

Benim ikiz bebeklerim var bizde ilk sebzeyle ve 3 gün kuraliyla basladik. Simdilik sadece öglenleri püre seklinde veriyorum. ilk meyve verildigi zaman, sebzeye gecis zor oluyor demisti doktorumuz kolay gelsin.

Eklentiler

• IMG_1957.PNG
    IMG_1957.PNG
    130,4 KB · Görüntüleme: 229
  • IMG_1958.PNG
    IMG_1958.PNG
    152,5 KB · Görüntüleme: 691
  • IMG_1959.PNG
    IMG_1959.PNG
    130,1 KB · Görüntüleme: 188
Bende sebze corbalarina basladim canim. Benim bebegim 5.5 aylik. Cani isterse cok guzel iciyo corbayi istemezse de agzini kapatiyo acmiyo konusuyorum sarki soyluyorum dikkatini dagitiyorum bi sekilde iciriyorum. Ama bebegim seninkinin aksine yemeye istekli senin isin daha zormus :KK43:
Merhaba benim bebeğimde yakında 6 aylık olacak , sebze çorbasının miktarını ne kadar ve hangi saatte verdiniz ilk gün ?

Merhaba benim bebeğimde yakında 6 aylık olacak , sebze çorbasının miktarını ne kadar ve hangi saatte verdiniz ilk gün ?
Merhaba canım 😊 maşallah büyümüş yemelere başlıcak bol sabır diliyorum🤭 ilk gün çorbayı öğle vakti acken verdim. Uykusundan uyandığı zaman. Miktar olarak ise ona küçük bir kase ayırmıştım ama sanırım 3 corba kaşığı kadar eder. Malum 3 gün kuralı var biliyosunuz. Ilk gunler hem tadımlık hemde alerjik durumu gözlemleme icin. 3 günden sonra 1 cay bardağına çıkardım. Malum bunlar henüz bu cağda ara öğün. Pesinden emzirmek veya devam sütü veriyosaniz onu vermek gerekiyor.

Kızın 1 yaşında , 4. Ayda anne sütünü bıraktı. Üç kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve Böbreklerinde taş oldugunu ögrendim. Bu yüzden iştahı aşırı yoktu ama yinede yerdi ben klasik yöntemle başladım hiçbir şeyi ayırt etmez maşallah. Hiçbir şeyi zorlamam zaten 10 günde bir bebeklerin damak tadı değişiyor sevmediği bşy olursa bir süre sonra tekrar verin

X