Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlayacam lütfen yardımm...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar oğlum tam 5ayını doldurdu. dr.umuz ek gıda listesini verdi ama kafam karıştı çok. 30-40 cc anne sütü sağıp veriyorum onun haricinde mama yedi şuana kadar.meyva sularından başlayacam.bir öğün azar azar sonra artırarak.elma,armut,muz verebilirim sanırım. başka ne verilebilir bu mevsimde?birde muhallebiye meyva sularıyla beraber aynı anda geçilebilirmi?akşam muhallebi yazıyor saedce listede. gece yatmadan önce mi vermem lazım.şuanda mama yiyip uyuyor, gece 2 kere uyanıp tekrar mama yiyor. muhallebi verince gece mama vermem gerekecekmi?pirinç unu kabız yapar diye okudum. nişasta yada arı mamaylamı hazırlamak daha iyimidir?.sebze çorbalarınada geçince karnı doyar ozaman mamayı sadece gecemi verecem. öff kafam çok karıştı. sorduğum kişilerde hep ayrı bişey diyor. napacam ben.. doktorda listeyi verdi gönderdi beni..lüften açıklayın bana...

muhallebi tok tuttuğu için gece yatmadan önce veriyorum bende..doktor öyle demişti bana da..pirinç unu kabızlık yapmaz diye biliyorum..pirinç sindirimi kolay bir besindir..hatta çorbalara başlarken de ilk önce havuç patates ve pirinç haşlamasıyla başlanıyor..bence nişasta kabızlık yapar.dikkat edersen nişasta soğuduğunda hemen katılaşır..akşamları pastörize inek sütü ve pirinç unuyla muhallebi yap,zamanla çeşitlendirirsin..arda balkabağı ve ceviz atıyorum mesela içine..bazen muz rendeliyorum vs..gece mama verirsin..ama muhallebinin şekerini çok az kat,anne sütünü yadırgamasın..çok şekerli tadlara alışmasın..muzu çok az ver şimdilik,kabızlık yapabilir..armudun da fazlası ishal tabii ki..elma suyuve havuç suyunu 2-3 çay kaşığıyla başla yavaş yavaş arttırırsın..öğlen saatlerinde günlük mayalanmış yoğurt yedir..ben babymıx veriyorum,ev yoğurdunu yemedi..sütün yetiyorsa sadece anne sütü ve ek gıda verebilirsin..yada gece sütün daha bolsa (benim öyle olurdu) gece emzir,gündüz mama ve ek gıda devam edersin..bu geçiş dönemi biraz sıkıntı oluyor ama iki ay sonra bir kase çorbayı yer yatar..sıkıntı yapma..burda paylaşım bol..

süt yasak değilmi 1 yaşına kadar? muhallebisini pirinç unu ve suyla yapmam gerekmiyormu? birde bu mevsimde hangi meyveler verilebilir? mesela nar, muz, kivi verilebilirmi 5 aylık bir bebeğe? elma suyu verdim bir hafta azar azar. bu hafta havuç suyu vereyim elma suyunuda yanında veririm yine. ilk verilecekleri aç karnına vermek gerekiyormuş.mamalarının aralarında ara öğün olarak verilmesi uygun olur herhalde. birde iyi geceler devam mamalı tahıllı birçok mama var. hazır hiçbirşey vermek istemiyorum ama normaldede zateng ece mama yiyor. onun yerine bunlardan alıp gece onları versem hem daha çok tok tutar diye düşünüyorum ama bu sefer gece emmeyebilir diye tereddütlüyüm.sütüm çok az olsada gündüz sağıyorum gece azda olsa emiyor.

inek sütü direk verilmiyor ama muhallebi ve yoğurt yapımında kullanabiliyoruz..onlar artık süt ürünü oluyormuş..tropikal meyveler verme..nar belki midesine dokunur..1 ay sonra başla..çok tatlı nar bulursan ver..kaşık mamalarını zamanla çeşit olarak verirsin..şimdilik devam sütü kullan canım..alması gereken bütün vitaminler devam sütünde var..1 yaşına kadar devam sütü almalı,diğerleri doyurur ama besin ihtiyacını karşılamaz..tahıllı kahvaltılıklar var mesela..ilerde onlardan da verirsin.ama devam sütü şart..tabii öncelikle yettiğince anne sütü..

doktorum ne kadar mama alması gerektiğini sorduğumda çorba,muhallebi vs. bunları yediğinde zaten tok tutar aralarda ne kadar yerse okadar mama ver dedi. ama 6.aya kadar belli bir limiti olmalı bence. en az anne sütü yada onun yerine mama ne kadar almalı.?

gece pirinç unu yerine bu hazır gece mamaları var hem tok tutar, hemde zaten mama yiyor onun yerine verilebilirmi? pirinç unundan daha vitaminlidir herhalde?

muhallebiyi akşam öğünü olarak ver ama saat 8 i geçirme gaz yapar.ilk günlerde sütü yarı yarıya sulandır da dokunmasın.gece yinede mamaya kalkacaktır.pirinç unu kullan.

gaz yapacaksa vermeyeyim çünkü benim oğlum çok gazlı. hala arada gaz sancılarından uyuyamıyor. ayaklarını çekip duruyor geceleri. çok az anne sütü vermeme rağmen yediklerime çokdikkat ediyorum.muhallebinin gaz yapacağını düşünmemiştim..

nisasta ile yapacaksan cok iyi pismeli. op zaman da hazmi zor oluyor. pirinc unu daha iyi bence. muhallebiyi devam sutuyle yaparsan gaz yapmaz (suyla yapiyorsun, soguyunca devam sutunden ilave ediyorsun). inek sutu de kimi bebeklere gaz yapabiliyor. yarim olcek su yarim olcek sutle dene muhallebiyi. ek gidalara geciste bizim doktor da sinir tanimmaisti. ver yedigi kadar yesin diyodu. ben yine de muhallebileri sulu yaptim, corbalari bol sutlu. 6. aydan once bebegin karnini katilarla doldurma fikri bana da ters geliyor.

6. aya girmişsiniz..gaz problemi devam ediyormu..çok rahat çıkarması lazım..bacaklarını biraz hareket ettir,iyi gelir..ozaman yatmadan en az 1 saat önce yedir,sindirmiş olur zaten..bir de yoğurda alıştır mutlaka..çok önemli kalsiyum için..

gazını çıkartıyor ama çok kuvvetli 2-3 kere çıkarıyor. aralardada kucağıma aldıkça yine çıkartıyor. geceleri bazen gaz sancıları çekiyor hala. meyve suları veriyorum ardından kucağıma aldığımdada çok kuvvetli gaz çıkarıyor. gündüz bile bazen gazdan uyanıyor hemen. 6.ayımıza girdik bir hafta oldu niye hala geçmedi anlamadım..

rezeneyi kendim içiyorum. bebeğime verdim sevmedi içmiyor..gündüz bi şekilde kendisi çıkartıyor ama geceleri çıkartmak mesele. uykusu bölünüyor.gündüz bile uyurken bazen gazdan uyandığı oluyor.biraz ö nce uyandı gazını çıkarttı tekrar salladım devam etti uyumaya..

kızlar dün gece oğluma sulu muhallebi yaptım. 180cc 6 ölçek mama koydum. 2 kaşık pirinç unuyla. ama yine iki kere uyandı uyandığındada mama içti. hatta herzamankinden daha erken uyandı. dahamı kıvamlı yapmam lazım muhallebisini ??niye tok tutmadıki? birde bizimkisi gündüz çok kısa uyudğu için akşam erkenden uyuyor. muhalebiyi akşam 7-8 civarı verilmesi tavsiye ediliyor ama bizimkisi 6da uyuyor. muhallebiyi yedirip hemen yatırsam rahatsız edermi?

Of ne çok soru var, ne tantanalı iş bu ek besin olayı. Anne sütü ne rahatlık...

canım benim de sütüm yeterli olmadığından 1 aydır eklere başladım. muhallebi için 1 bardak suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu pişiriyorsun. biraz soğuduğunda içine altı ölçek hazır mama katıp karıştırıyorsun. ama ben hazır mamayı çok az ılık suda eritip katıyorum daha iyi oluyor. benimkininde uyku saati erken 6 gibi yediriyorum. gece 1 de ve sabah 5 te uyanıp 180 cc mama içiyor.bir de muhallebiyi pişirirken çok çok karıştırma sulanıyo. meyve suyu için iki dilim elmayla başladım. diğer hafta yarım havuç suyu. ama şimdi iki dilim elma iki dilim armut yarım havuç suyu ve püresi karışık yiyor. meyve için gündüz 11.00 iyi. normalde ben o saatlerde hazır mama veiridim biraz ama artık gerek kalmadı baya yediği için tok tutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…