Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlarken problem

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevdeyasar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
7
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Kızım 1 hafta sonra 5 aylık olacak sadece formül süt ile beslendiği için 10 gündür ek gıda çalışmasına başladım. öğlen patates-havuç püresi zeytinyağı katarak ve akşam aptamil sütlü-pirinçli muhallebiyi veriyordum ve bunlar nerdeyse bir öğün olacak kadar artmıştı ama kızım da 3 gece gaz sorunu oldu ve ben bugün sadece sütünü verip başka bişey vermedim ama günde 3 kez kakasını yapan kızım bugün ıkınıp ıkınıp durdu hiçbişey yapmadı kabız oldu sanırım şimdi ben ne yapayım verdiğim yiyecekleri kesip herşeye yeniden mi başlayım lütfen yardım edin bana(

ilk once ac gundur kakasini yapamiyor o onemli,eger uzun sure gectiyse son kakadan beri doktoruna danismalisin.Onun disinda bebegine armut suyu verebilirsin,fakat simdiye kadar hic vermediysen ilk basta 1-2 kasikla baslaman lazim,onun da etki edebilmesi icin bir sure gececek zaten ama sen yine de onlem amacli arada armut suyu ver istersen.Patates kabiz yapar o yuzden tek basina verilmemelidir,gerci sen havuclu veriyorum demissin ama yine de miktar fazla olunca kabiz olmustur.Ben de yeni yeni ek gida alistirmalari yapiyorum ama basarisiz kizim hic bir seyi sevmiyor,bir tek armut suyu icirebildim azcik.Gecmis olsun.

ek gıda işine hızlı başlamışsın sanırım.hem patates hem pirinç sindirim problemine yol açmış.ek gıdaya başlarken öncelikle elma ve armut (mevsimindeyse) günde bir kere sonraları yoğurt daha sonra sebze püresine geçebilirsin.yalnız patates sindirimi zor sebzedir dikkatli ol.havucu da az ekle.mevsim sebzeleri olmasına özen göster.kışa denk gelmesi şanssızlık olmuş.
şimdi bir süreliğine sebzeyi kesip meyveye dön.en iyisi elma.tam mevsimi.sindirim sisteminin alışması lazım daha demek ki.allah kolaylık versin en zor dönemlerden biridir ek gıdaya alıştırma süreci.ben oğlumda kafayı yiyordum çok zorlandım yemek konusunda.şimdi iyiyiz çok şükür ama.sen sorunsuz atlatırsın inşallah.

çok teşekkür ederim ikinizede kızım sonunda kakasını yaptı sanırım dediğiniz gibi hızlı giriş yaptım bu ek gıda işine biraz yavaşlatmam lazım

Maşallah arkadaşım
Hakaten çok hızlı bir giriş yaptın.
Patates, havuç, prinç bunlar hepsi kabız yapıyor ve ayına göre ağır yemekler.
Sen yavaş yavaş başla. İlk günde cam rendede elma veya armut rendeleyip, suyunda bebeğe 3-4 kaşık verebilirsin.
1 günde tek meyve kullan. Alerjisi olup olmadığını tespit edebilirsin.
Sonra yoğurt verebilirsin ama marketten alınan yoğurtu değil, mama ile yapılan yoğurt. (forumda tarifi vardır)
içinde 2-3 kaşık taze sıkılmış meyve suyu kat, daha çok severek yiyecektir.
Daha sonra sadece rendelemiş meyvenin suyunu değil, rendelemiş meyveyi ve istersen içinde 1 bisküvi katarak verebilirsin.
Sebzeye başlarken hafif sebzelerle başla. Mesela prinçi ve kabağı haşlayarak, blenderden geçir, içinde 1 çay kaşığı zeytin yağ katabilirsin.
Marketten alınan kavanoz mamaları da kullanabilirsin.
Bebeğin sağlıklı buyumesi dileğimle.

aris haklısın bebeğim anne sütü almadığı için biraz panik yapıp hızlı davrandım sanırım tavsiyelerin için çok teşekkür ederim dikkate alacağım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…