Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlarken besinlerin ne kadar verileceğini nasıl belirlediniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

otken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2012
22
0
36
Ankara
hanımlar oglum 5 aylık meyve suyuyla basladık pureyle devam edıoruz ancak oğlum versem bır seftalının tamamını pure olarak yıyecek ama zarar verir diye vermıorum sizce ne kadar vermelıymı ?

Benim oğlum da 5 aylık bende meyve suyu veriyorum arada meyve ve sebze püreleri. Maşallah ne versem yiyo ama doyduğu zaman istemiyor geri çıkarıyor diliyle. Yeni başladığımız için önce meyvenin çeyrek dilimi ile başlamalıyız daha sonraki haftalarda yarım dilim.benimde ilk bebeğim bende yeni öğrendim bunları

merhaba
bebeğinizin iştahlı olması ne güzel
çoğu anne sizin yerinizde olmak ister
ek gıdaya geçiş aslında ek gıda ile tanışma aşamasıdır.
herşeyden az az ufak ufak yemesini ve yavaş yavaş artırmalıyız.
özellikle çorbalara geçilen sürede daha dikkatli olunmalı. su önemli. kaka sertleşirse mutlaka doktora danışılmalı.
bizim geçiş maceramızı buradan okuyabilirsiniz.
sevgiler

Her bebeğin katı gıda macerası farklıdır.. | gunesanne

ek gıdaya başlamam gerekiyor yardımcı olurmusunuz? nasıl başlayacağımı bilmiyorum.normal yediklerimizde versek olurmu?

ek gıdaya başlamam gerekiyor yardımcı olurmusunuz? nasıl başlayacağımı bilmiyorum.normal yediklerimizde versek olurmu?

Kaç aylık bebeğin yazmamışsın.Bence normal kendinize yaptığın yemeklerden verme , içinde mmutlaka tuz,yağ,baharat vs var bu bebek iiçin erken ve doktorlar asla önermiyorlar.Benim kızım 8.aydan 10gün aldı.
6.ayı dolunca saat 11 gibi 10 gün boyunca hergün elma suyu,şeftali,armut suyu içirdim.2 çay kaşığı ile başlayıp isteğine göre artırdım.Sonrada bu meyveleri rendeleyip ezip püre halinde vermeye başladım ve hala devam ediyorum.
öğlen 13 veya 14 gibi sebze suyu içirdim 1 hafta patates ve havucu 1 bardak suda 30dk haşladım süzüp içirdim.Sonra bunları püre haline getirdim, içine pişmeye yakın irmik 1 çay kaşığı koydum ama biraz sıvıca veriyorum ve her hafta içinde bir sebze katıyorum(maydanoz, ıspanak, kabak)
Akşama doğru 16-17 gibi ise yarım çay bardağı kadar yoğurt ama kızım sade yoğurt sevmedi( her türlü marka süt ve yoğurt denedim, ev yapımları dahil) o yüzden sabah verdiğim meyve püresine göre meyve püresi yapıp karıştırıyorum onu sevdi biraz yiyor.
Akşamlarıda kendi sütüme 50cc 1 tatlı kaşığından az pirinç unu ile muhallebi yapıyorum içine azcık pudra şekeri yada yine muz yada şeftali ezip veriyorum buna bayılıyor maşallah:)
Şimdi çalışıtğım için gündüz bunlara ilaveten 100-150 cc süt içiyor, emmeyi çok sevdiği için biberon almıyor kaşıkla veriyor bakıcımız .12 saatte süt miktarı az ek gıda olarakda toplamda 2 çay bardağı olmuyor ama olsun napalım yavaş yavaş herşey.İstemiyorsa zorlamıyorum.İnşallah beğenirsin bu menüyü gerçi 9.aya başlayınca değişecek bunlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…