Bebek Beslenmesi ek gidaya basladik yardiminiza ihtiyacim var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

RuzeYu

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
35
2
16
Balıkesir
slm güzel anneler. benim kizim simdi 6 aylik oldu artik ek gidaya geciş zamani geldi. yalniz benim kafam karma karisik. bebeğim emmeyi azaltti. simdi diyeceksinizki tabi azalcak normal. benim soru su: bebeginiz kac defa emiyor günde?? yani benimki gece 4 defa. gündüzde belki toru topu 2 defa düzgün bi sekilde. yoksa kisa kisa cekiyor sütün inmesini beklemeden birakiyor istemiyor. ben mesela uyaninca emziriyorum sonra 1 saat sindirdikten sonra birseyler veriyorum. ama sonrasinda emmek istemiyor. bunu kabullenemiyorum lütfen aydinlatin beniiiii

gerçekten baya azaltmış gece iyi ama 2 defa gündüz için az ek gıdayı doyuracak kadar vermemen gerekiyor bu dönemde sadece tattıracaksın belki doyduğu için istemiyordur...

emzirmeyle ilgili bişii söyliyemiicem çünkü ben çok istemiş olmama rağmen malesef emziremedim

ama verdiğin yiyecekler bebeği tok tutmuş olucakki emmek istememesi bundan olabilir

benim oğlanında 7. ayı bitti

ben ona özel çorbalar yapıyorum sebzeyle başladım.daha sonra gün geçtikçe hem çorbanın içeriğini zenginleştirebilirsin

meyve suyu yoğurt verebilirsin

bu arada benimki yoğurdu sevmez bende yoğurt yedirmenin başka yöntemini buldum

hazırladığım meyve suyuna biraz bebe bisküvisi biraz yoğurt koyuyorum afiyetle yiyor

sabah kahvaltısına da haşlanmış yumurtayı iyice ezdikten sonra içine yine bebe bisküvisi,devam maması, peynir pekmez karıştırıp veriyorum

sen emzirdiğin için devam maması kullanmana gerek yok tabii

sayfayı takip edicem bakalım diğer anneler neler veriyor ek gıda döneminde faydalanabiirim sayende

yok aslinda günde 2 cay bardagini gecirmiyorum. sabah uyaninca kahvaltisini yaptiriyorum. ögleye dogru tahilli mama gibi seyler aksam bizimle yemek masasinda oturup corba yada sebze yediriyorum ama bunlarin hepsi sadece 2 cay bardagi kadar. diyorum ya sütün inmesini beklemiyor yani taziklenmeden cekiyor kendini. sütüm iyice azalcak diye korkuyorum

yok aslinda günde 2 cay bardagini gecirmiyorum. sabah uyaninca kahvaltisini yaptiriyorum. ögleye dogru tahilli mama gibi seyler aksam bizimle yemek masasinda oturup corba yada sebze yediriyorum ama bunlarin hepsi sadece 2 cay bardagi kadar. diyorum ya sütün inmesini beklemiyor yani taziklenmeden cekiyor kendini. sütüm iyice azalcak diye korkuyorum

sütünü kendin sağmayı denedin mi peki

tamamen seni emmeyi bırakmasından iyidir bence

evet denedim ve biras icirdim. dismi acaba yaaa alttan iki dis cikardi 4 aylikken üstlermi cikiyor bilmiyorumki. emmek ister gibi oluyor sonra iste etrafi izlemeye basliyor ilgilenmi cekilio, ben cok üzülüyorum hemen gôzlerinin önü böyle kararir gibi oluyor agliyasim geliyor

diş çıarıyosa bu yüzden olabilir
sen yine de elinden geldiğince anne sütü vermeye çalış tabi
ama kendini strese sokma
sütün kesilir allah korusun
eğer emmesse kendin sağıp verirsin
allah sağlık versin yeterki

iste bende kesilmesinden korkuyorum cok stres yapiyorum. cocuk bu isterse emer isterse emmez isterse aglar isterse güler diyemiyorum bi turlu. bu zamana kadar emzirmek icin herseyi yaptim bi rahatsizligi oldugunda sagyip verdim. yani ôyle pes edip beni emmek istemio heralde diyip mama vermedim pes etmedim ama simdi korkuyorum ek gidaya geciste bi yalnislikli yaptim diyorum ama okudugum gibi uyguluyorum herseyi ya bilmiyorum kafayi yicem. kimisi gece emzir bol bol gündüz az emsede olur bol bol birseyler vermeye bak diyo kimisi gündüz emmeyi azaltmis diyo. cok uzuluyorum ozaman iste offfff

sakin ol kafayı yiyicek bişii yok
bende çok istedim emzirmeyi ama benim hiç sütüm olmadı
duyduğum süt yapıcı herşeyi yedim içtim ama olmadı
napıyım öleyimmi yani..olmassa olmaz dedim en sonunda
çünkü artık yavrum iyice zayıflamıştı ağlıyodu hiç uyumuyodu.hepsi açlıktanmış
doktora alsa mama vermeme karşıydı

hem belki geçici bi dönemdir ama bellide olmaz tabi
ben oğluma 4. ayında ek gıda vermeye başladım
ve başladığım günden beri biberonu ağzına almıyo
gece uykuda vermeye çalışıyorum,o zaman bile kusucak gibi oluyo hep kaşıkla besliyorum şimdi
allah başka dert vermesin sen üzme kendini
elinden geleni yapıyosun sonuçta
daha ne yapabilirsin ki

slm güzel anneler. benim kizim simdi 6 aylik oldu artik ek gidaya geciş zamani geldi. yalniz benim kafam karma karisik. bebeğim emmeyi azaltti. simdi diyeceksinizki tabi azalcak normal. benim soru su: bebeginiz kac defa emiyor günde?? yani benimki gece 4 defa. gündüzde belki toru topu 2 defa düzgün bi sekilde. yoksa kisa kisa cekiyor sütün inmesini beklemeden birakiyor istemiyor. ben mesela uyaninca emziriyorum sonra 1 saat sindirdikten sonra birseyler veriyorum. ama sonrasinda emmek istemiyor. bunu kabullenemiyorum lütfen aydinlatin beniiiii

benim bebegim de aynisini yapiyodu bes aylikken.ben hep uykusunda emzirdim.gun

duz uykuya iyice dalinca hemen al emzir.bebegim smdi alti ayini bitirmek uzere biraz duzeldi.hele bi ara resmen gogsum acik gezdim desem yalan olmaz.her buldugum firsatta emzirmrye calistiim.ama o senin dedigin gibi sut inmeden birakiyorfu.sen bir de uykusunda dene.duzelir merak etme.

benim bebeğim ek gıdaya falan başlamadan daha 5 aylık falandı bi ara emmek istemiyordu,resmen ittiryodu memeyi,burdaki forumlarda okumuştum dönem dönem oluyormuş bu,sakın pes etmeyin uykuda,ayakta vs inatla emzirin diyolardı,gerçekten de bir iki hafta sürdü o dönem şimdi normale döndük yine,ben hatta yatağa yatırıp oyun oynar gibi mememi ağzına veriyodum ,değişik gelip biraz emiyodu,kucağımda emmiyodu,ı-ııh falan diye itiyodu kendini,uyurken emziriyodum,bence geçici bi dönemdir,gündüz uyku sersemiyken emzir,emzi,k alıyosa emziğini emerken emziği çek memeni ver ,gece zaten emiyormuş,sütün kesilmez inşallah,merak etme,stres yapma,biz ek gıda tatma aşamasındayız daha,öğün oluşturmadık,doktorumuz kilosu iyi diye 6. ay bitsin dedi

yardimlariniz icin cok tsk ederim gercekten ise yaradi. artik bende uykuda emziriyorum
ins akli biraz daha fazla erdiginde kendi ister. gercekten cok onemli benim icin emmesi
Allah sizden razi olsun cok iyi guc veriyosunuz

emzirmeyle ilgili bişii söyliyemiicem çünkü ben çok istemiş olmama rağmen malesef emziremedim

ama verdiğin yiyecekler bebeği tok tutmuş olucakki emmek istememesi bundan olabilir

benim oğlanında 7. ayı bitti

ben ona özel çorbalar yapıyorum sebzeyle başladım.daha sonra gün geçtikçe hem çorbanın içeriğini zenginleştirebilirsin

meyve suyu yoğurt verebilirsin

bu arada benimki yoğurdu sevmez bende yoğurt yedirmenin başka yöntemini buldum

hazırladığım meyve suyuna biraz bebe bisküvisi biraz yoğurt koyuyorum afiyetle yiyor

sabah kahvaltısına da haşlanmış yumurtayı iyice ezdikten sonra içine yine bebe bisküvisi,devam maması, peynir pekmez karıştırıp veriyorum

sen emzirdiğin için devam maması kullanmana gerek yok tabii

sayfayı takip edicem bakalım diğer anneler neler veriyor ek gıda döneminde faydalanabiirim sayende

Merhaba. Ben tarim il müdürlüğünde ziraat mühendisiyim, gıda şubesinde çalışan arkadaslara bir yazi gelmiş bakanlıktan, cici bebe de gdo olduğu bildirilmiş. Benim bebeğimde yeni gecti ek gidaya. Bende cici bebe verecektim , ama vazgeçtim.

Asya44 bu bahsettiğiniz eti cici bebe mi yoksa herobaby cici bebe mi yoksa marka farketmiyor mu?
Cevaplarsaniz sevinirim..

bebekleriniz ek gıdaya geçtiklerinde ilk yıl anne sütü ağırlıkta beslemek önemli. 6. ayda ek gıdaya geçildiğinde 9. aya kadar 3 günde bir yeni bir besinle ek gıda alıştırılmalı. 9. ayda artık pütürüklü gıdaları yiyebiliyor olup, 1 yaş sonrasında salçasız ve tuzsuz her şeyi yiyebilir hale gelecektir. eline yiyebileceği besinleri vermekten çekinmeyin. Birazcık annane , babannelerimiz gibi yaklaşırsak işimiz daha kolay olacaktır. 23 Şubatta bu konuyla ilgili seminerim olacak. İlgilenirseniz bebeimgeliyor adlı bloğuma bakabilirisiniz.
sevgilerimle

Back