Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesiek gıdalara geçişte yoğurda ne zaman başlanıyor?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim bebeğimde 4,5 aylık biz de doktor tavsiyesi ile sebze çorbası,muhallebi ve meyve sularına başladık.fakat yoğurt için ne zaman başlamamız gerekiyor çok değişik bilgiler okudum .bana akıl verirseniz sevnnirim...
merhaba benim de bebeğim 4.5 aylık doktorumuz meyve suyu ve yoğurtla başlattı sanırım ilk başta başlanan ek gıdalardan biri.sebze çorbası için bize bir ay kadar daha beklememizi söyledi hepsi farklı şeyler söylüyo anlamak imkansız
Benim bildiğim kadarıyla yoğurt en önemli ek gıdalar arasında, sindirim sistemi farklı farklı gıdaları tanırken yoğurt barsak florasını koruyor ve sindirim sistemi için çok önemli. Biz 5 aylık başladık yoğurda. Ünlü bir doktor her gün en az bir çay bardağı yoğurt şart diyordu.
benim kızımda tam 5 aylık oldu ve doktor ek gıdaya başlıcaz dedi ama grip olduğu için bu hafta başlayamadık. bizede meyve püresi,yoğurt ve prinç unuyla başlıcaz dedi. ama ben yoğurt tutturamadım bi türlü 6-7 kez denedim olmadı.
ben akşam ilk yogurdunu yaptım ve tuttu.devaam sütü ile yaptım.pınarın 6 ay için devam sütü var onu cezvede az ılıttım 100 cc sonra 1 tepeleme çay kaşıgı yogurdu o az ılık süt ile karıştırıp sütün içine kattım.temiz bir havluya sarıp peteğin üstünde 4-5 saat beklettim çok güzel oldu.püf noktası sadece sütün ılıktan sıcak olması sütü ılıt elini parmağını içinde 7 ye kadar sayacaksın elin o sıcaklıga dayanacak......
ben inek sütüyle de yaptım, bebek sütleriyle de, kendi sütümle de. kendi sütüm hiç maya tutmadı, bebek sütleri de çok sulu oldu, oğlum da en çok inek sütünden yoğurdu sevdi. inek sütü 1 yaşından önce yasakmış ama yoğurt sorun olmaz dedi doktor.
bende devam sütüyle yaptım demiştim dün bebeğime verdim gazdan çok kötü oldu bütün akşamüstü ve gece resmen kıvrandı içim gitti.fitil verdim biraz rahatladı.belli bir süre vermeyi düşünmüyorum...
bizim doktorda bu gün kontrole gitmiştik hasta olduğu için 5 gün daha ilaçlara devam etmemizi bi dahaki hafta sonu başlıyabilceğimizi söledi.bizde evde tutturamıyoruz söledikte doktora 6.aya kadar en azından mayalanmış yoğurt yemesi iyi olur 6.aydan sonra sütaşın büyümixini kullanabilirsiniz dedi of tutmuyor ki napsak komşuya sorucam aynı doktora gidiyor onun oğlu 10 aylık bakıyım o napmış yapabiliyorsa rica edicem ondan bizede yapması için