Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kızım 1 hafta sonra 3.ayını doldurup 4.aya girecek bu zamana kadar emzirdim günde 1-2 defa da devam sütü verdim 1 haftadır sütüm çok azaldı 1 saattir 6 kere emdi doymuyor sanırım ağlıyor uyuyamıyor emziğini cop copp emiyor ek gıdaya başlasam mı nasıl doyurucam kızımı çok fazla da mama vermek istemiyorum ne ile başlamalıyım ne kadar vermeliyim
canım ek gıda için erken bence. 3 ayını dolduruyor ama 4 aylık olmayacak. doktoruna danış bence. sütün azaldıysa maden suyu içebiirisn birde malt içeceği artırıyormuş sütü. olmazsa mama kullanırsın. bebeklerin çiğneme refleksi 4. aydan sonra gelişiyor ve bunu dr. belirliyor ek gıda alıp almayacağını.
ek gıda için bence de çok erken. mama vermek istemiyorum diyorsun ama ek gıdayı anne sütü yerine koyamazsın, adı üstünde çiğnemeyi öğrenmesi, yeni tatlar öğrenmesi için ek gıda verilir, karnını doyurmak için değil. sütün yetmiyorsa formül sütten başka çare yok. ek gıdaya da en erken 1 ay daha var geçmen için.