Ben yukardaki yorumun sadece bir noktasına katılıyorum; pekmeze, şekere, tuza gerek yok. Ama bebeğiniz neyi daha iyi kabul ediyorsa o şekilde verebilirsiniz. ben yoğurtla başladım. doktorumuz öyle önermişti. egzaması için gittiğimiz çocuk alerji doktoru da hemen yoğurda başlayın, ileride alerji oluşturmasın dedi. yani mevcut durumda süt alerjisi yoksa yoğurttan çekinmeye gerek yok. ayrıca gayet blender ile püre yaptım. bazen tek sebze veya meyveyi, bazen 2-3 malzemeli. tek tek patatesi, havucu tanıtmadım. yulaf ununu az suyla pisirip ılıyınca içine meyve ezdim... tarcın, kimyon gibi baharatları kullandım. zeytin yağını bol tuttum. yemek yedirirken aralarda kaşıkla su verdim. tek öğünde iki çeşit yiyecek verdim. mesela sebze püresi, ona ağzını kapatınca yoğurt, ondan sıkılınca tekrar sebze. eline hep bir kaşık verdim, tabağın içine elini sokmasına ses etmedim. bazen de eline pet şişe, tel çırpıcı gibi basit ama ilgisini çeken şeyler verdim. şu yaptıklarımın çoğu uzmanlara (doktorumuz hariç) göre çok yanlış olabilir ama ben sonuçtan memnunum. ben de sizin gibi 5 aylıkken başlamıştım. ek gıda fikrine alışması 2 ay sürdü. çok sabır, saygı ama istikrar gerektiren bir süreç.