Bebek Beslenmesi ek gıdalar- yardımmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MorAnka

Nirvana
Pro Üye
24 Aralık 2007
9.181
28.864
1.073
Diğer
arkadaşlar kızım 5,5aylık oldu
şimdiye kadar sadece anne sütü aldı
fakat 10 gün içinde artık ek gıdalara geçiş zamanımız geliyor
napıcağımı bilmiyorum bu konuda çok araştırmalar yaptım ama yinede kendimi çok yetersiz hissediyorum
resmen panik yapmış durumdayım, meğer sadece emzirmek nekadarda kolaymış
bu hafta dr.ada gidicez zaten, mutlaka oda bişeyler önerecektir ama yinede sizlerden fikirler almak istiyorum
nasıl ve neylen başlamalıyım
meyve ve sebze sularını kendim sıkıp vereceğim onda sorun yok
cam rende kullanıcam onuda öğrendim
ama mesela 1 yaşına kadar inet sütü bebeklere önerilmiyor ama ek gida zamanı günlük taze yoğurt tüketmesi gerekiyor ozaman ben yoğurdu neylen yapıcam? inek sütü yasak olduğuna göre yoğurdada konmaz diye düşünüyorum. Şimdie kadar hazır mama hiç kullanmadık kullanmakta hiç istemiyorum açıkcası
yada günde kaç kez vermem gerekiyor aceba? mesela sebze yemeklerine başladık diyelim
günde 1 keremi 2 keremi yiyecek
veya emzirmeye devam ediceğime göre nezaman emmecek?
ay çok karışık kafam, nekadar araştırdıysamda okadar karıştı
lütfen bana yardım edin tecrübeli anneler yanlış bişey yapmak istemiyorum

benim kızımda 5,5 aylık canım ama maalesef biz çoğunlukla mama yiyoruz önce meyve suları püresi ve yoğurtla başlarsın 15-20 gün sonrada yavaş yavaş sebze püresi ve çorbalara geçis yaparsın bir 4. ay bittikten sonra hemen başladık ek gıdalara yavaş yavaş alıştır bence sonra zorluk çekersin

sen gene emzirme düzenini bozma ama saat 10-11 arası meyve suyu verirsin akşam 4-5 gibi yoğurtla başlarsın alıştıktan sonra öğle 12-13 arası çorbalara geçersin kaşık mamaları var akşam 8 gibide onlardan yedirirsin

sağol canım çok teşekkür ederim
peki sen yoğurtu mamaylanmı mayalıyorsun?

yok mamayla güzel olmuyor zaten doktorumuzda normal sütten mayalayın dedi yada babymix diye bir yoğurt var onuda kullanabilirsin

canım inek sütü yasak ben keçi sütünden yapıyorum tatta fark yok hem anne sütüne bileşimi daha yakın tavsiye ederim dışardan alınan yğurlara inek sütünden yaplıyo sonuçta ben makina kullanıyorum memnunum

Canım hangi marka makina kullanıyorsun

canım keçi sütünü pakettemi alıyorsun?

çoğunlukla emecek başlarda ekgıda tadımlık bir iki kaşık canını skma ilk günler yoğurtla başla inek sütünden mayala. 1 çay kaşığından fazla maya koymazsan ekşi olmaz bebeğin afiyetle yer

önce meyve suyu gibi tatlı gıdalarla başlayan bebekler sonradan sebze ve yoğurt yemekte zorlanıyor.

her verdiğin ek gıdayı 2-3 ver sadece onu ver başka ek gıdalara aynı anda başlamaki allerji oluğ olmadığını anlayabilesin

ek gıdaları iki emzirmenin arasına denk getir. ne çok aç ne çok tok olsun.

sağol canım bilgiler için
yoğurt vermeye başladım zaten
ilk başlarda sevmedi ağzını burnunu ekşitti ama sonra sonra alıştı sanırım şimdi yoğurdu yiyor
bakalım meyve sularına ne tepki verecek
1-2 hafta sonrada sebze çorbalarına ve akşam mamalarına başlicaz inşallah
umarım allerji olmaz kızım ya ondan çok korkuyourm işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…