• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek Gıdalar Kabusum Oldu:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pocaho

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
13
0
86
41
İstanbul
5 aylık bir bebeğim var.4 gündür meyve püresi,yoğurt ve akşamları yatarken de muhallebiyle besliyorum.Akşamları 9-10 gibi uyuyor ama ek gıdalara başlalamızla beraber uyuduktan 1 saat sonra mızlanmaya başlıyor.Yatağında sallayıp geri uyutuyorum.Sonra gece 1 gibi yine uyanıyor.Emziriyorum, pışpışlıyorum,hatta bazen mama veriyorum ama uyumamız 4 ü buluyor.Ardından da sabah 7 de uyanıyor.Sanki 3 saatlik gündüz uykularına yatmış gibi sizin anlayacağınız.Daha geçen haftaya kadar 10 da yatıp sabah 6 da kalkan bi çocuktu şimdi bambaşka biri oldu.Ek gıdalarla mı ilgili acaba?Benim gibi başka sorun yaşayan var mı?Ne yapayım sizce?Bunun için doktoru arasam komik mi olur?Hadi şimdi izindeyim, bütün gün evdeyim, ama işe başladığımda kafayı yerim heralde böyle giderse.Bu arada öğlen 1 gibi yatırıyorum, 2 saat falan uyuyor o hiç değişmedi.

5 aylık bir bebeğim var.4 gündür meyve püresi,yoğurt ve akşamları yatarken de muhallebiyle besliyorum.Akşamları 9-10 gibi uyuyor ama ek gıdalara başlalamızla beraber uyuduktan 1 saat sonra mızlanmaya başlıyor.Yatağında sallayıp geri uyutuyorum.Sonra gece 1 gibi yine uyanıyor.Emziriyorum, pışpışlıyorum,hatta bazen mama veriyorum ama uyumamız 4 ü buluyor.Ardından da sabah 7 de uyanıyor.Sanki 3 saatlik gündüz uykularına yatmış gibi sizin anlayacağınız.Daha geçen haftaya kadar 10 da yatıp sabah 6 da kalkan bi çocuktu şimdi bambaşka biri oldu.Ek gıdalarla mı ilgili acaba?Benim gibi başka sorun yaşayan var mı?Ne yapayım sizce?Bunun için doktoru arasam komik mi olur?Hadi şimdi izindeyim, bütün gün evdeyim, ama işe başladığımda kafayı yerim heralde böyle giderse.Bu arada öğlen 1 gibi yatırıyorum, 2 saat falan uyuyor o hiç değişmedi.

merhaba,

bebeğine muhallebi ağır gelebiliyo olabilir.pirinç unuylamı yapıyosun bilmiyorum ama, bu bazen bazı bebeklere özellikle gece uyumadan önce yediklerinde ağır gelip hazmedemiyorlar.
muhallebi verip uyuttuğunu birde gece mama verdiğinizi yazmışsınız,muhallebinin zaten doyurucu yanı var birde mama fazla gibi geldi bana.bunlardan dolayı rahatsız olabilir bebeğin.

sana nacizane önerim,,, birde muhallebi vermeden ve gece mama vermeden uyutmayı bi dene derim ben.:80:

Hepsine birden başladıysanız ağır gelmiştir. Önce meyve püresi verin sadece, bir hafta sonra yoğurda, bir hafta sonra muhallebiye başlayın. Bu arada bence sebzeye muhallebiden önce başlayın. Tatlıyı önce alan çocuklar sebzeye zor alışıyor.
Uyku düzeninin bununla ilgisi var mıdır bilmiyorum. Benim oğlum da tıpa tıp dediğin gibi. 21.30'da yatıp 6.30'da kalkan çocuk bu hafta gece 1.30'a kadar sürekli uyanıyor. Azıcık pışpışla ya da emerek geri uyanıyor, sonra 10 dakika uyuyor. Gece .1.30'da uyuduktan sonra da sabah 5'te uyanıyor. Aklım almadı nedendir? Sütüm azaldı galiba.

gece verilen muhalebi gaz yapıyor..bende kızıma uyumadan önce muhalebi veriyordum düzenimiz alt üst oldu doktor kes dedi ve kestim ondan sonra düzene girdi

merhaba,

bebeğine muhallebi ağır gelebiliyo olabilir.pirinç unuylamı yapıyosun bilmiyorum ama, bu bazen bazı bebeklere özellikle gece uyumadan önce yediklerinde ağır gelip hazmedemiyorlar.
muhallebi verip uyuttuğunu birde gece mama verdiğinizi yazmışsınız,muhallebinin zaten doyurucu yanı var birde mama fazla gibi geldi bana.bunlardan dolayı rahatsız olabilir bebeğin.

sana nacizane önerim,,, birde muhallebi vermeden ve gece mama vermeden uyutmayı bi dene derim ben.:80:

muhallebiyi pirinç unuyla yapıyorum akşam 9 gibi.gece 1 gibi uyanıyorsa eğer mamayı 3 te falan veriyorum ama.aç ki yiyor heralde ne bileyim kafam karıştı.dün muhallebisiz yatırdım, 10 da 11 de 12 de saat başı 3 kere uyandı.kucağıma alıyorum susup uyuyor:))Sonra dikkat ettim ayaklarını karnına çekip ağlıyor huysuz bir şekilde, ben de hemen zinco verdim birkaç damla sabah 7 de uyandı çok şükür.acaba uyuyacağı mı varmış, zinco mu iyi geldi orası muallak tabi.

muhallebiyi pirinç unuyla yapıyorum akşam 9 gibi.gece 1 gibi uyanıyorsa eğer mamayı 3 te falan veriyorum ama.aç ki yiyor heralde ne bileyim kafam karıştı.dün muhallebisiz yatırdım, 10 da 11 de 12 de saat başı 3 kere uyandı.kucağıma alıyorum susup uyuyor:))Sonra dikkat ettim ayaklarını karnına çekip ağlıyor huysuz bir şekilde, ben de hemen zinco verdim birkaç damla sabah 7 de uyandı çok şükür.acaba uyuyacağı mı varmış, zinco mu iyi geldi orası muallak tabi.

ek gıdaya başlama zamanları zaten çok zor bir süreç hem bebekler hemde bizler için.bi yandan ekgıdaya alışmaya çalışıyor,bi yandanda bambaşka tadları tadıyor,yadırgıyor tabi haliylede.
gün içerisinde yediği herhangi birşeyde gaz yapmıştır.
tokda olsa gece gözü kapalı yer genelde bebekler mamayı.
ne yedirip yatırdığında önemli mesela.
bi süre daha pirinç unu verme istersen.bakalım yine rahatsız olacakmı.zaten çokda yararlı birşey değil diye düşünüyorum ben, kof kilo yapmaktan ve sadece tok tutmaktan başka bi yararı yok.

yinede en iyisini annesi olarak sen bilirsin tabiki..

bebişlerinizin uyku düzenini görünce şaştım ne güzel benimki 3 aylık 12-1 den önce yatamıyorum ilk aylarda 2 saatte bir kalkıyodu şimdi 4-5 saati buldu anca bazen nasıl oluyosa 8-9 saaati buluyo uykusu ama çok nadir bende işe başlayınca napcamı düşünüyorum bi dahaki ay başlıcam ve doktor 5.ayda ek gıdaya geçebiliriz işe başlıcaksan bakıp ayarlarız dedi şimdilik sadece emziriyorum

bebişlerinizin uyku düzenini görünce şaştım ne güzel benimki 3 aylık 12-1 den önce yatamıyorum ilk aylarda 2 saatte bir kalkıyodu şimdi 4-5 saati buldu anca bazen nasıl oluyosa 8-9 saaati buluyo uykusu ama çok nadir bende işe başlayınca napcamı düşünüyorum bi dahaki ay başlıcam ve doktor 5.ayda ek gıdaya geçebiliriz işe başlıcaksan bakıp ayarlarız dedi şimdilik sadece emziriyorum

3 aylıkken böyleyse uykusu, senin bebeğin de yakında deliksiz gece uykusu uymaya başlayacak demektir. Uyumayan bebek 3. ayında öyle 4-5 saat filan uyumaz. Sen de şanslı annesin. Sevgiler.

cok hızlı baslamıssınız ek gıdara yavaslayın bence...barız cocuk hazmedemıyor sadec muhallebyı degıl...bı anda 3 seyı bırden bagısrsakları hıcbısey gormemıs cocugun hayatına sokmayın agır gelır

Back