• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

.ILGAZ.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
518
4
96
Diğer
Hanımlar. Bebekleriniz kaç aylık olduğunda veya ne kadar sürede ek gıdaları tam bir öğün olarak vermeye başladınız? Benim oğlum 6,5 aylık şu an sebze çorbasını, kahvaltıyı tam bir öğün olarak bir kase yiyor. Acaba çok mu erken diye merak ediyorum?

benım kızım 4 aylıkken meyve püresine ve sabah kahvaltısına baslattı ama kızım hıc anne sutu almıyor..mama alıyor..o yuzden erken baslattı sanırım..sımdı 5 aylık oldu kızım ve ek olarak oglen sebze püresi veriyorum..yanı senın ek besınler ıcın erken deıl cnım..gule gule buyut bebısını :)

ben oglumu 5,5 aylik olana kadar sadece anne sütüyle besledim.. dogardogmaz yasadigimiz sorunlardan dolayi bir ay kadar mama icti ama.. nitekim 5,5 aylikken ilk elma püresiyle basladim ma doktor sebzeyi önerd ve sebzelerle devam ettim.. 6 bucuk aylikkende 2. ögünü yogurt olarak vermeyi dendim ama sevmiyor ve yemiyor. dun tam 7 aylik oldu ve ilk kahvaltisini verdim peynir ve yumurta sarisini rezene cayiyla ezdim.. tadi fena diil ama midesi kalkti bu gunde denedim ayni sonuc ve biraz daha beklemeye karar verdim.. sonucta hala anne sütüaliyor ve acele etmeye gerek yok die düsünüyorum.. ben kahvaltilarina pekmez koyma taraftari pek diilim seker bombasi gibi geiyo ne kadar azda konsa.. tabi arada verilir illaki ama devamli diil.. su an en fazla iki ögün yedirebiliyorum ama 2. ögünümüz cok az.. zaten bebekler kendi düzenlerini kendileri oturtuyolar biz ne kadar ugrasirsak ugrasalim cani isterse yiyo istemezse mümkün diil yedirmek.. bide anne olarak bizim icimizin rahat olmasi da önemli yani sen yedirdiklerinden memnunsan ve böle olmasini istiyosan ve bebektede sorun yoksa dogru olan odur bence.. bi arkadasim 5 bucuk aylik ogluna sabah kahvaltisini öglen corbasini aksam yogurdunu gecede muhallebisini veriyo.. ama bebekte yiyo.. yani herkesi düzeni dogrusu farkli..

Teşekkürler arkadaşlar bu konuyu doktora da sordum günde 2 öğün sebze çorbası verebilirsin dedi. Çünkü benim oğlum devam sütü içmiyor biberonla kaşıkla da içmeye sabrı yok. Ben de sabah kahvaltı, kefir, sebze çorbası arada yoğurt çorbası, kaşık maması, meyvepüresi vs. veriyorum.

Back